Peperonata og italiensk toast med mozzarella
Jeg er ikke superaktiv i køkkenet disse dage, så det er meget passende, at månedens benspænd er italiensk mad, for det giver mulighed for at trylle gode og simple retter frem på ingen tid – og alligevel følge benspændet. I går fik jeg tilmed ryddet godt op i køleskabet, da jeg lavede aftensmad på under en halv time. Jeg havde kigget lidt i ‘Moderne Mamma’ og ‘Italiensk køkken’ og tilpassede retterne til køleskabets og grøntsagsfadets indhold.
Peperonata
3 personer
1 lille løg i tynde både
lidt olivenolie
1 fed finthakket hvidløg
2 røde peberfrugter, skåret i strimler
1 dåse flåede tomater
salt, peber og frisk basilikum
Steg løgbådene i olien, til de er møre, og tilsæt så hvidløget. Lad det stege et minuts tid og tilføj dernæst peberfrugterne. Lad det simre i ca. ti minutter – husk at røre i det ind imellem – og hæld så de flåede tomater på panden. Lad det simre videre, indtil saucen begynder at tykne. Smag til med salt og peber og drys frisk basilikum på lige inden servering.
Note: Det bliver saftigt og smagfuldt tilbehør, som passer godt til mange retter – i dag brugte vi for eksempel den sidste rest som fyld i et par boller.
MUMS….Hvor ser det bare lækkert ud 🙂
Irene – tak skal du have. Det var dejligt med en omgang simpel men lækker mad efter en lang dag – og en toast er jo ikke lige det sundeste, men nu var det også lørdag, så mon ikke det går? 😉
Simpelt og lækkert – jeg er fan 🙂
Peperonata lyder meget, meget lækkert! Italienske toasts har jeg vist fået for mange af i min barndom – det var min mords yndlingsret, når hun ikke orkede at lave rigtig mad, men de smager skønt 🙂
Uhmm, de ostebrød ser skønne ud 🙂 Minder mig om de grilled cheese sandwich min Mama lavede til mig i USA….
Mange hilsner
Birthe
Må lige prøve at lave peperonata en dag… elsker antipasti 😀
Kære Piskeriset!
Hvor er det nu lige, du bor ? 🙂
Ville vildt gerne sætte tænderne i din italienske toast. HAPS
YUM!!!! – Jeg er vild, vild, vild med denne måneds benspænd. Elsker bare italiensk mad.
Malou – uh tak – det var også en positiv overraskelse, og jeg vil bestemt ikke afvise, at den ret kan komme på bordet igen en anden gang 🙂
Madame – det er også en rigtig god måde at få brugt peberfrugter på, som ellers er ved at blive slatne og kedelige 🙂
NYBH – mange tak. De smagte også rigtig godt, og jeg indså pludselig, at det er alt for længe siden, jeg sidst har fået en toast – det går jo ikke 😉
Hej Madnørden!
Den ret kan jeg godt anbefale – den er god som tilbehør til flere ting, og så er det en rigtig 'oprydningsret' 🙂
Anne – haha, skal jeg sige til, næste gang jeg laver det? 😉
En dejlig enkel og lækker ret 🙂
Hanne – mange tak. Jeg har mere tid sidst på ugen, og så håber jeg på at få lavet en solid vifte af italienske retter, som jeg kan fortælle om 🙂
JA!!! gør det 🙂