Chokolade-småkager
Nu har jeg aldrig været den store fan af småkager. Jeg har sikkert fået for mange kedelige, købe-småkager i min barndom, for selvom de kan være rigtig hyggelige at bage, så har jeg stort set ikke lavet det, siden jeg var barn. Jeg har dog indset, at de er gode som bestikkelse, så da en bekendt gjorde mig en tjeneste i sidste uge, vankede der en bøtte hjemmebagte småkager. De faldt i rigtig god jord, og den, jeg spiste, var da også aldeles fremragende, så opskriften kan anbefales. Den oprindelige er fra ‘Kager der smager’, men jeg ændrede på sukkerforholdene i opskriften og brugte mandler i stedet for hasselnødder.
Chokolade-småkager
ca. 20 stk.
75 g smør
2 dl mørk farin
1 dl rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 æg
1½ dl hvedemel
3 dl havregryn
½ tsk bagepulver
100 g mørk chokolade
½ håndfuld mandler, hakkede
Smelt smørret ammen med farin og sukker og tag den af komfuret. Rør det sammen med vanilje, til det bliver lidt mere luftigt. Pisk ægget i og derefter havregrynene. Bland mel og bagepulver sammen og bland det i dejen lidt ad gangen. Hak chokoladen i mindre stykker og ælt det godt ind i dejen sammen med mandelstykkerne.
Lav kugler af dejen og tryk dem ud på bradepanden, der er beklædt med bagepapir. Bag dem ved 180 grader i omkring 10-12 minutter. Så snart kagerne er afkølet på en rist, lægger du dem i en tætsluttende dåse.
Note: Lækre, mørke, knasende chokolade-småkager… prøv dem, prøv dem!
Uhm, med de ingredienser kan det heller ikke gå helt galt:)
MissMuffin – det tænkte jeg også, da jeg så den. Farinen giver lidt lækker mørkhed i smagen – lige noget for mig 🙂
De ser virkelig lækre ud – spændende at du bruger havregryn i opskriften. Jeg får veninder på besøg snart, og så skal dine småkager prøves 🙂
Nå men jeg kan da ligesom fornemme, at jeg snart skal bage småkager igen 😀
Ikke til småkager? Jeg mener stadig, at dine peanutcookies til kageskurvognsarrangementet overhalede samtlige andre kager. Ælsker småkager, det er noget med sprødheden – det er jo lissom søde chips. Loveit!
Madame – de smagte ganske fint, og jeg er sikker på, at havregrynene gør dem meget sundere! 😀
Bitten – det er godt at høre! Ellers må jeg jo blogge nogle flere småkageopskrifter, så jeg kan lokke andre til også at bage 😉
Zette – nej, jeg bagte dem primært, fordi jeg dels havde en undskyldning for at prøve en opskrift, dels fordi de var superlette at transportere til København. Jeg kan ikke rigtig komme i tanke om andre, jeg har bagt i løbet af de seneste år. Men de var nu gode, de peanutcookies 🙂
Men altså – så kan jeg glæde dig med, at jeg nok har en portion småkager mere på trapperne, for jeg kender en mere, der skal belønnes med lidt sødt…
Ummm jeg elsker gode hjemmebagte småkager… Men selv bager jeg dem kun til jul….
Det vil sige… Ved ikke om du kender Tim´s Cokkoies fra 1990érne – Nørrebrogade kbh… Mums..
Det var kæmpe cokkies… nøj de var gode.. Har så fundet en opskirft der smager der hen af.. Og de bliver bagt en del…
Hyggehygge
Marianne
Jule Mig – nej, dem kender jeg ikke. Til gengæld har jeg fantaseret lidt om at lave nogle kæmpe cookies, som en kollega bagte for et par år siden. De var monstergode – og monsterstore – nærmest et helt måltid i sig selv 🙂
Nemlig.. det er lige sådan nogle cokkies jeg mener… MUMS
Lyder så dejligt. Smagen af havregryn i kager er altid et hit.
Han findes endnu ham Tim
http://www.timscookies.com/
Har været lidt inde og lure på Tims. de ligner ikke dem han solgte den gang…
Nu har jeg lige fundet opskriften frem på mine…. Måske jeg skulle gå i gang…
Jule Mig – så håber jeg, du ligger billeder og opskrift op – er spændt på hvad det er for nogen 🙂
Hanne – de var nu heller ikke så ringe endda. Nu er jeg bare ikke sikker på, at jeg har havregryn til grød i morgen… men det må jeg så købe i morgen og lave på søndag i stedet 🙂
Mmmm, de skal helt sikker bages, for de ser da for lækre ud! 😀
Dejligt at se at du fik gang i bagningen……
Mange hilsner
Birthe
NYBH – af småkager at være er de faktisk uforskammet gode 🙂
Og nu er jeg også blevet mere lun på at bage småkager – det er jo ikke så ringe endda!
Skal der mel i?
Jeps, 1½ dl 🙂