Borough Market

Borough Market, London, marked, madmarked, fødevaremarkedVi nåede en del sightseeing, da vi var i London – blandt andet en af de gastronomiske seværdigheder, nemlig Borough Market. Det er Londons mest kendte fødevaremarked, og her kan du både finde skønne lokale råvarer og specialprodukter samt gode sager fra udlandet. Der er masser af stande på Borough Market, der bugner af friske råvarer eller syltede, saltede eller sukrede ting, og der er også en lang række boder, som sælger frokostretter, som du kan spise på stedet.

Borough Market, London, marked, madmarked, fødevaremarkedVi var der lidt over middag, og der var en del mennesker, men heldigvis ikke så mange, at det føltes overfyldt. Stedet er i gang med at blive ombygget men det lykkedes os da at finde rundt alligevel.

Borough Market, London, marked, madmarked, fødevaremarkedDet hjalp, at der var disse fine kort over Borough Market – hyggelig måde at finde rundt på.

Borough Market, London, marked, madmarked, fødevaremarkedVi havde besluttet os for at finde dagens frokost på markedet, og da jeg så en vegetarbod med dette fine udvalg, slog jeg til. Det viste sig, at de havde udsolgt af boller, men da jeg alligevel havde tænkt mig at snuppe en vegetarbøf med salat til, så gjorde det ikke så meget.

Borough Market, London, marked, madmarked, fødevaremarkedJeg nuppede en halloumiburgerbøf med blandet salat og løgkompot, og det smagte skønt! Masser af smag og god fylde – jeg blev ret mæt. Da jeg havde engelsk benspænd i sidste måned, havde jeg egentlig planlagt at blogge en vegetarret, for vegetarisme er ret udbredt i England, men nu fik jeg i stedet stillet lysten med lidt lokal engelsk vegetarmad.

Borough Market, London, marked, madmarked, fødevaremarkedSelvom vi var godt mætte, sørgede vi dog for at gemme et lille hjørne til et eventuelt sødt indslag, og da vi lidt senere faldt over en bod med gedemælks-is fra Greedy Goat, måtte vi selvfølgelig prøve det. Vi delte et lille bæger med to kugler is – en med apple pie og en med lemon, lime & basil. Den med apple pie var sød – uden at være for sød og med et fint krydret touch. Gedemælken var ikke tydelig i den. I lemon-isen var der et lillebitte snert af gedemælk, men så elegant, at de mere tøvende næppe bliver skræmt væk. Det var skægt at prøve.

Vi købte ikke så meget på Borough Market, som vi kunne tage med hjem. Vi havde ikke køleskab på hotelværelset, så jeg måtte nøjes med at kaste længselsfulde blikke efter de smukke og indbydende oste, og da vi ikke havde adgang til et køkken, var der ingen grund til at købe kød eller grøntsager. Men vi købte noget ret lækkert müsli! Tilmed noget, der smagte ret godt, selvom det var fremstillet på en noget alternativ måde… det kan være, jeg skal blogge lidt om det på et tidspunkt.

Jeg har samlet en lang række billeder fra Borough Market i nedenstående galleri – kom med på en lille gåtur rundt blandt boderne:

[slideshow id=15]8 thoughts on “Borough Market”

  • åhhh skønne billeder og ord- jeg ønsker mig tilbage til Borough Market. Det er et himmelsk sted- jeg fik så meget lyst til at flytte til London og gøre alle mine indkøb på markedet…. og nu melder lysten sig igen… gid vi havde et lignede sted

    • Ja, det nærmeste er Torvehallerne, og selvom jeg godt kan lide det sted, så er det ikke det samme som et marked. Skal helt sikkert til Borough Market igen, når jeg atter får chancen for at komme til London 🙂

  • Wow, sikke et fantastisk sted 🙂 Dejlige billeder og din halloumiburgerbøf med blandet salat og løgkompot ser meget, meget lækker ud. Næste gang jeg kommer til London må jeg opleve Borough Market.

    • Den var også skøn! Sådan skal vegetarmad smage – hvis flere vidste, hvor godt det kan være, ville kødsalget falde 😉

    • Jeg fik virkelig lyst til at gå hjem og lave en stor portion vegetarmad efter den frokost – det smagte skønt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *