Bananasplit – triflistyle
Hvem har ikke fået bananasplit i 80’erne? Det var i hvert fald en af de desserter, jeg oftest stødte på som barn – udover regnbueis og jordbærgrød – og derfor skal den naturligvis også være en del af mit 80’er-benspænd.
Jeg researchede på bananasplit for nylig og blev overrasket over, at den originale udgave blandt andet indeholder jordbæris og nødder. Den slags fancy ting var der intet af i de udgaver, jeg fik som barn, men jeg lod mig inspirere og brugte derfor både nødder og jordbær i denne nyfortolkning.
Til min udgave af bananasplit skal du bruge:
– en moden men fast banan – skåret i tynde skiver på langs
– 1-2 spsk sukkerristede nødder – se fremgangsmåde
– 1-1½ kugle vaniljeis
– ca. 1 dl flødeskum vendt med 1½ spsk jordbærmarmelade
– en spsk jordbærsirup eller jordbærmarmelade
– finthakket mørk chokolade
– et pyntekirsebær
Stik bananstykkerne ned i et vandglas. Drys nødder i bunden og fyld glasset halvt med vaniljeis. Hæld lidt jordbærsirup eller jordbærmarmelade over og fordel derefter et gavmildt lag jordbærflødeskum over. Drys hakket chokolade over og pynt med et pyntekirsebær – bare for at give din bananasplit lidt ekstra 80’er-stemning!
Note: Jeg testede desserten på gemalen, og den blev ganske godt modtaget, så denne udgave af bananasplit kan godt anbefales.
Totalt oldschool… :-). Fik mig til at tænke på spaghetti-is, som min mor engang fik et flip med at lave – omkring slut 80’erne. Prøvede lige at google det, og det her er nøjagtigt som at se en dessert fra min mor dengang:
https://munchies.vice.com/da/article/z48qx3/kombinationen-af-spaghetti-og-is-er-en-magisk-dessert
Jeg mindes den dog som lidt speciel, fordi isen nærmest gjorde flødeskummen frossen…
Hahaha, det var dog en fantastisk dessert! Den er jo lige så skør som den islasagne, jeg lavede på et tidspunkt 🙂
https://piskeriset.dk/kyllingelasagne-og-islasagne/