Bacon Explosion

Bacon Explosion

De lune septemberdage har også budt på grillmad, og her har jeg endelig prøvet kræfter med Bacon Explosion, som jeg så hos Gastromad for nogle år siden. Som navnet antyder så er der godt med bacon i retten… og krydderier! Og så er det virkelig saftig grillmad, så du behøver egentlig ikke en sauce eller dressing til.

Men altså – Bacon Explosion er en krydret fars lavet på svinekød, masser af krydderier samt stegt bacon, der er rullet ud, smurt med krydret sauce og drysset med masser af ost, inden den er rullet sammen og lagt i et svøb af bacon!. Det lyder måske en smule besværligt, men det er det værd!

Jeg ændrede på krydringen og undlod af bruge røgflis, da jeg i stedet brugte mere chipotle.

Bacon Explosion

ca. 6 personer

Fars:
600 g hakket svinekød
1 æg
2 spsk HP sauce
2 tsk chipotle
1 tsk sød paprika
1 tsk sennepspulver
1 tsk løgpulver
2 tsk timian
1 tsk oregano
salt og peber

Derudover:
3 pakker bacon i skiver
200 g friskrevet cheddar
1 dl BBQ-sauce

Rør farsen sammen og stil den på køl i en halv times tid. Steg i mellemtiden den ene pakke bacon på panden (selvfølgelig hver skive for sig!) og lad dem køle lidt af, inden du hakker dem.

Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og flet de to pakker bacon – sådan gør du.

Tag farsen ud af køleskabet og ælt den stegte bacon i. Tryk farsen ud på et stykke bagepapir i et ca. 1 cm tykt lag – sørg for, at det ikke er bredere end baconflettet. Pensl farsen med BBQ-sauce og drys osten ud over. Rul farsen sammen til et farsbrød og sørg for at lukke enderne godt sammen, så den ikke væsker, når den skal grilles. Læg den på baconflettet og fold det omkring farsbrødet. Hæft enderne af baconen fast med tandstikkere.

Læg farsbrødet på grillristen på grillen (ved indirekte varme og med et fad under) og grill det ved 180 grader i ca. 40 minutter – eller indtil det har en kernetemperatur på 72 grader. Lad det hvile i nogle minutter, inden du skærer det i skiver.

Bacon Explosion kan spises sammen med alskens former for tilbehør. Jeg lavede blandt andet en mexicansk majssalat til.

Note: Uha, det er en dejlig saftig sag! Bacon Explosion er både krydret og ret juicy, og så gør den smeltede ost retten temmelig syndig. Hvilket jo altid er godt.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *