August: Cajun-køkkenet

August: Cajun-køkkenet

Nu er tiden kommet til at afsløre månedens benspænd. I august skal jeg eksperimentere med cajun-køkkenet, og det har jeg glædet mig meget til. Cajun-køkkenet stammer fra Louisiana i USA, og det er en madkultur, der er baseret på simpel mad lavet på lokale råvarer. Blandt de oftest brugte råvarer er skaldyr, kylling, krydrede pølser, peberfrugter, løg og bladselleri. Sidstnævnte er jeg ikke så vild med, men jeg må nok hellere købe lidt og udfordre mig selv.

Cajun-køkkenet og det kreolske køkken bliver ofte forvekslet med hinanden, og det er ikke så mærkeligt, da de to forskellige kulturer, der er opstået i områder, der ligger ca. 70 km fra hinanden. Der er selvfølgelig en del sammenfald, men helt overordnet er cajun-køkkenet simpel og solid mad – ofte tilberedt i en gryde – mens det kreolske køkken er mere kompliceret, indeholder langt flere råvarer og er inspireret af den europæiske madlavning. Der indgår derfor også en række europæiske ingredienser i det kreolske køkken. Jeg læste et sted på nettet, at hvis der for eksempel indgår tomater i en ret, så kan du være sikker på, at det er en kreolsk ret og ikke en cajun-ret.

Men altså… jeg vil ikke afvise, at jeg måske også kommer til at lave lidt kreolsk mad i løbet af denne måned, for der er også nogle spændende retter. Så vil jeg naturligvis angive, at det er kreolsk og ikke en cajun-ret.12 thoughts on “August: Cajun-køkkenet”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *