Antibes og udflugt i bjergene

macarons, Antibes, Provence, FrankrigOm fredagen var vi i Antibes om formiddagen. Byen har en fantastisk grøntsags- og delikatessemarked hver dag, som I også har set tidligere, og her var også en macaronbod, hvor den snedige sælger fik lokket mig til at købe et par… ok, jeg var også meget let at lokke, da jeg så den pangblå lille sag! (og så ikke et ord om farvestoffer og den slags – det er jo tydeligt, at den både er lavet på økologiske speltkorn OG harmoniske sukkerstoffer!). Den blå var med bergamot og den grønne var med pistacie – og de smagte faktisk ganske godt og af langt mere end dem, vi havde købt dagen før.

El Caméo, restaurant, restauranter i Antibes, ProvenceTil frokost spiste vi på El Caméo – en frokostrestaurant med meget lyserødt interiør, hvilket også smittede af på billederne. Jeg har forsøgt at hive det meste Barbielook af, men det lod sig ikke helt gøre…

Jeg fik en ‘Ocean salat’ med røget laks, rejer, avokado, forskellige grøntsager samt limesauce. En fin og velsmagende – og meget mættende salat! Det blev faktisk lidt voldsomt til sidst, men som udgangspunkt var det nu rart med en anderledes salat, der mættede godt.

Om lørdagen inviterede gemalen mig på en smuk udflugt i bjergene, hvor første stop på ruten var den lille by Gréolières, som lå som et lille åndehul i bjerglandskabet. Bjergområderne var i øvrigt overraskende frodige, men der er også faldet meget regn i foråret, hvilket plantelivet stadig nød godt af. Vi så en meget smuk ruin og trissede ellers lidt rundt i byen, inden vi fortsatte køreturen rundt på de smalle og snoede bjergveje. Vi mødte – selvfølgelig – mange cykelryttere, og det gibbede lidt i mig, når de kørte ekstra spændende – franske cykelryttere tror bare ikke på døden!

Vi spiste vores medbragte frokost på en lille rasteplads med en skøn udsigt over dalen. Der var en smule køligere i bjergene – blot nogle få grader – men det var dejligt oven på flere dages solid varme, og der var tilmed også en brise eller to.

Efter opholdet skiftede landskabet til et mere goldt område, indtil vi atter kom til grønne, frodige marker og træer.

Jeg havde pakket en lille frokost, så Gourdon, is, isbodder også var plads til lidt is, for is skulle vi da have på vores ferie! Vi sluttede vores udflugt af i Gourdon, hvor vi fik en is hver i den lille isbod. Gemalen fik med pistacie og hvid chokolade, mens jeg selvfølgelig gik efter de mere særprægede udgaver – citrontærte og is med rosensmag! Jeg var bange for, om den sidstnævnte ville være for parfumeret, men den havde en fin balance af sødme. Citronisen var også mere cremet og sød, end citronis ellers er, men den passede godt sammen med rosenisen, og jeg var meget tilfreds med resultatet.22 thoughts on “Antibes og udflugt i bjergene”

 • Nøøøøj nogen flotte macarons. Jeg tror ikke jeg havde nøjes med 2. Men det snakker vi ikke for højt om. Jeres ferie både lyder og ser dejlig ud. Glæder mig til at læse mere om den og se alle de skønne billeder du har taget.

 • Vibeke – jeg ved heller ikke, hvor jeg fik al den selvbeherskelse fra, men det er bestemt ikke sidste gang, jeg køber de små farvede fætre 🙂

 • Hold da op, sikke nogle maraons 😀
  Jeg er blevet ret pjattet med den udgave af pistacie som Ladurée laver. Jeg tror at der er en del forskel på macarons (kvaliteten) af dem, ligesom så meget andet, men farvestoffer eller ej – så er de nu flotte dem du fik fingre i 🙂

  Sikke en udflugt, det lyder til at have været ret så smukt…

  Mange hilsner
  Birthe

 • De ser godt nok giftige ud de kager !!!

  ÅHHHH fejt med det is billede og så LIGE citronis.. Jeg ÆLSKER citron is…

  Hmmm mon jeg bliver lokket til en is på Roskilde havn i aften ??? Men de har ikke citron.. Men de har ananas sorbet… umm

  Hyggehygge
  Marianne

 • NYBH – der er helt sikkert stor forskel på dem, så jeg er glad for, at jeg fik smagt lidt forskellige og bedre kunne lure på, om der var noget om snakken (det var der i øvrigt ;-))

  Det er et meget smukt område, især ved den slugt, vi kom forbi (men hvor jeg ikke fik taget billeder, da der ikke var mulighed for at holde ind). Næsten lodrette rå klippevægge og frodige buske og træer – som et helt eventyrland!

 • Jule Mig – hæhæ, nemlig! Citronis er også fan- og så tastisk! Ananassorbet lyder nu også ret fristende – jeg vidste ikke, at det var til at få på havnen 🙂

 • Jule Mig – ishuset kender jeg skam godt, men det er efterhånden flere år siden, jeg sidst har spist en is dernede, så jeg har ingen anelse om, hvordan udvalget er 🙂

 • Vi er også fan af citron is her i huset. Flotte macrons, dog lidt for “giftige” i farven som du selv er inde på, men det vigtigste er dog smagen.

 • Lene – det er også godt, og selvom jeg ikke har noget imod, når citronis er syrlig, så var det nu også meget med denne sødere variant 🙂

 • Jeg var fuldstændig sikker på, at du selv havde lavet disse macarons indtil, at jeg læste dit indlæg, jeg syntes bare det var så meget dig:)
  Knus
  Vibeke

 • Vibeke – tak skal du have! Ja, hvis jeg kastede mig over det, så kunne jeg snildt finde på at lave dem i den farve – bare sådan fordi! 😀

  Nu må vi se – en eller anden dag vover jeg nok forsøget…

 • Litzy – hehe, mange tak! Nu har jeg 1½ uge tilbage, og vi har forbavsende få planer for en gangs skyld, men vi må nok også lade op til sidste halvdel af august og første halvdel af september, som er proppet med arrangementer!

 • Wauw! Skønne indtryk du giver os herude af jeres ferie, Piskeris – jeg får lyst til straks at rejse i jeres fodspor og opleve grøntsags- og delikatessemarkedet i Antibes!

 • Madame – det kan bestemt også anbefales! Jeg tror, vi har været der hver eneste gang, vi har været i sommerhuset – det er et skønt marked!

 • Jeg elsker dit gåpåmod – kan du ikke give mig bare en snert af det;) Jeg ville, som din mand, også have holdt mig til det lidt kendte….

  HAHA – den blå macaron der står jo nærmest PISKE på den;D

 • Hanne – pas på, hvad du ønsker dig – jeg kunne jo finde på at lave sære ting i slutningen af august 😉

  Og er den ikke fantastisk? Det kan godt være, at den ikke har den sundeste farve – men den er jo BLÅ! 😀

 • Frk. CM – hvor dejligt! Det er et skønt område – sidste år gik vi tur nede ved havnen, og der er også ret flot 🙂

  Rigtig god tur!

 • Ja, den blå der er da selvfølgelig en økologisk speltmacaron farvet med kornblomstfarve! Jeg ville nok desværre på knopper på tungen af at spise den.

  ParadIS har en forrygende citronsorbet som jeg er sikker på du vil elske 🙂

 • Klidmoster – nemlig! Den er lavet af de sundeste ingredienser i hele verden! *hosthost* 😛

  Uha, nu ikke friste! Jeg har hørt rygter om den 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *