Mougins, kogte artiskokker og hjemmelavede pizzaer

Vi har været rigtig mange steder i området omkring sommerhuset de seneste år, så der var flere glædelige gensyn, men vi nåede også et par steder, hvor vi ikke har været før.

Om torsdagen var vi i Mougins, som er kendt for sine gode restauranter. Der var meget stille og roligt, næsten ingen turister, og byen var ved at gøre sig klar til et større kunstarrangement den følgende weekend, hvor mange kunstnere ville få mulighed for at vise deres værker frem i en lang række stande.

Vi var på et lille fotomuseum, André Villers, hvor man ikke måtte fotografere (!), så jeg tog i stedet et billede af udsigten fra den øverste del af museet. Selve museet var gratis at besøge, og er du i byen, så er det en glimrende måde at bruge lidt tid på. Mougins var Picassos sidste levested, og der er derfor mange fotos af den kendte maler.

Vi spiste ikke i byen, selvom det var fristende at udfordre byens gode ry på madfronten, men vi fik et par tips af svigerforældrene, så det kan være, vi når det en anden gang. Her ligger blandt andet den trestjernede Moulin de Mougins, som ejes af den kendte kok Roger Vergé.

På vej hjem til frokost handlede vi ind, og gemalen og jeg faldt over denne bakke macarons i supermarkedet, som blev nødt til at komme med os!

Nu har jeg hørt så meget fantastisk om disse små kager, så nu måtte vi prøve dem, og det var en ganske lovende oplevelse. De fleste var ret milde i smagen, men ellers ganske fine, og jeg kan godt forstå, at de fascinerer mange.
Vi fandt også et bundt små artiskokker i supermarkedet, som kom til at udgøre forretten til aftensmaden. De var på størrelse med en lille knytnæve og blev kogt i 20-30 minutter og serveret sammen med citronsmør, der blev saltet lidt ekstra.
Det er en meget smuk spise, og det smagte også fint, men da det er meget lidt af artiskokken, man reelt spiser, så er det også en frådseret, som jeg nok ikke har samvittighed til at spise så tit.

Hovedretten blev hjemmelavede pizzaer, hvor den ene blev rimelig traditionel og den anden bestemt ikke! Dejen blev cirka dobbelt så stor, som jeg havde forventet, men om det var gæren eller det yderst lækre mel, jeg brugte, der gjorde udslaget – det ved jeg ikke. Faktum var dog, at dejen blev meget luftig og lækker, og kunne jeg bage med sådan noget skønt mel til den pris, så ville jeg gøre det hver uge!
Pizza med:

– lufttørret og røget skinke
– bløde, lækre sorte oliven
– store, saftige bøftomater
– salt, oregano og basilikum

Pizza med:
– stegte aubergineskiver
– stegte champignonskiver i hvidløg
– blød og mild gedeost
– salt og basilikum
– honning (blomster- eller akacie tror jeg)12 thoughts on “Mougins, kogte artiskokker og hjemmelavede pizzaer”

 • Lyder til en helt igennem skøn ferie, har I selv sommerhus dernede?
  Jeg har aldrig fået hele artiskokker, måske jeg skulle forsøge mig engang….

  De pizzaer ser virkelig LÆKRE ud, har du ikke taget en hel palle af det mel med hjem? hvad var det for noget?
  Det er altså noget andet at lave mad, med sådan nogle lækre råvarer – det giver ligesom en anden dimension.

  Mange hilsner
  Birthe

 • NYBH – nej, gemalens forældre har, og vi var dernede med dem samt svigerinde, kæreste og nevø.

  Altså, jeg BURDEe have taget en masse af det mel med hjem, men jeg havde allerede købt det meste ind på det tidspunkt, så kufferten var afsat til andre ting! Men en anden gang kunne jeg godt finde på det… Det var såmænd bare noget – tilsyneladende – almindeligt fintmalet mel, men det var så lækkert at arbejde med!

 • Sidst jeg var i Frankrig, det var i maj sidste år, skulle jeg selvfølgelig også smage de der macarons, en eller to var ok, men så blev det altså for sødt for mig, men jeg har lyst til at prøve, at lave dem selv, vel nærmest for at se, – om jeg kan:)
  Artiskokker er en skøn spise, især når man kommer til bunden, men du har ret, der er meget der skal smides væk.
  Pizzaerne ser dejlige ud!
  Knus
  Vibeke

 • Vibeke – hehe, jeg har også overvejet lave dem, men det er jo nærmest en kunstart, og jeg ved ikke helt, om jeg har så megen tålmodighed 😀

 • Hvor ser det hele lækkert ud, elsker specielt artiskokker, synes de giver en fin smag specielt i ris/gryderetter. Du har ret man er nødt til at skære det meste af men det gør ikke noget synes jeg.

  Den bedste måde at spise dem på er dog vendt i æg og rasp og stegt i olie på panden (kun bunden skåret i tynde både). Som tilbehør til kød, (de skal forresten dryppes med citron inden de vendes i æf/rasp for ikke at blive mørke).

 • Jeg vil også til Frankrig!!! Hvor ser det hele uforskammet lækkert ud.
  Og hvor kommer man bare til at sukke efter, at danskernes indstilling til mad var mere som sydeuropæernes!

 • Hanne – ja, desværre bruger danskerne generelt ikke særlig mange af deres penge på madvarer, hvilket også kan ses af udbuddet i supermarkederne :-/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.