Vi har været rigtig mange steder i området omkring sommerhuset de seneste år, så der var flere glædelige gensyn, men vi nåede også et par steder, hvor vi ikke har været før.

Om torsdagen var vi i Mougins, som er kendt for sine gode restauranter. Der var meget stille og roligt, næsten ingen turister, og byen var ved at gøre sig klar til et større kunstarrangement den følgende weekend, hvor mange kunstnere ville få mulighed for at vise deres værker frem i en lang række stande.

Vi var på et lille fotomuseum, André Villers, hvor man ikke måtte fotografere (!), så jeg tog i stedet et billede af udsigten fra den øverste del af museet. Selve museet var gratis at besøge, og er du i byen, så er det en glimrende måde at bruge lidt tid på. Mougins var Picassos sidste levested, og der er derfor mange fotos af den kendte maler.

Vi spiste ikke i byen, selvom det var fristende at udfordre byens gode ry på madfronten, men vi fik et par tips af svigerforældrene, så det kan være, vi når det en anden gang. Her ligger blandt andet den trestjernede Moulin de Mougins, som ejes af den kendte kok Roger Vergé.

På vej hjem til frokost handlede vi ind, og gemalen og jeg faldt over denne bakke macarons i supermarkedet, som blev nødt til at komme med os!

Nu har jeg hørt så meget fantastisk om disse små kager, så nu måtte vi prøve dem, og det var en ganske lovende oplevelse. De fleste var ret milde i smagen, men ellers ganske fine, og jeg kan godt forstå, at de fascinerer mange.
Vi fandt også et bundt små artiskokker i supermarkedet, som kom til at udgøre forretten til aftensmaden. De var på størrelse med en lille knytnæve og blev kogt i 20-30 minutter og serveret sammen med citronsmør, der blev saltet lidt ekstra.
Det er en meget smuk spise, og det smagte også fint, men da det er meget lidt af artiskokken, man reelt spiser, så er det også en frådseret, som jeg nok ikke har samvittighed til at spise så tit.

Hovedretten blev hjemmelavede pizzaer, hvor den ene blev rimelig traditionel og den anden bestemt ikke! Dejen blev cirka dobbelt så stor, som jeg havde forventet, men om det var gæren eller det yderst lækre mel, jeg brugte, der gjorde udslaget – det ved jeg ikke. Faktum var dog, at dejen blev meget luftig og lækker, og kunne jeg bage med sådan noget skønt mel til den pris, så ville jeg gøre det hver uge!
Pizza med:

– lufttørret og røget skinke
– bløde, lækre sorte oliven
– store, saftige bøftomater
– salt, oregano og basilikum

Pizza med:
– stegte aubergineskiver
– stegte champignonskiver i hvidløg
– blød og mild gedeost
– salt og basilikum
– honning (blomster- eller akacie tror jeg)