L’Auberge Provencale

L'Auberge Provencale, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Valbonne, ProvenceLørdag aften tog vi til Valbonne for at spise aftensmad på en af fortovsrestauranterne på den lille åbne plads. Vi endte på L’Auberge Provencale og bestilte en treretters menu til 26 euro. Mens vi ventede på forretten, fik vi sådan en lille hapser, men vi fandt ikke helt ud af, hvad det var. Brødet var smurt med et tyndt lag fiskepålæg (?) med en oliven på, og så var det saltet grundigt. Det smagte ok, men var mere interessant end godt.
L'Auberge Provencale, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Valbonne, ProvenceTil gengæld var forretten ganske imponerende. De fleste af os havde valgt en tallerken med seks små retter til forret, og hvert par fik sådan en tallerken til deling. Der var to små skiver brød – den ene med en dejlig og tilpas krydret auberginepuré og den anden med noget, jeg ikke kan huske længere. Gode, knasende hapsere. Den indbagte squash var lidt for anonym i smagen og blev kun en smule bedre med lidt salt, mens den indbagte gedeost krydret med frisk mynte var en lille genial  mundfuld. jeg vidste ikke, at mynte klædte gedeost så godt, men det skal jeg huske til en anden gang!
L'Auberge Provencale, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Valbonne, ProvenceDer var også en farseret tomat, som godt kunne have trængt til lidt flere krydderier, og til sidst var der et stykke brød med foie gras og et lille stykke stegt and. Nu er jeg ellers ikke til foie gras, men jeg må indrømme, at det smagte overraskende godt sammen med det stegte andestykke.

Til hovedret fik jeg et mediumstegt andebryst med figen- og honningsauce samt en slags flødekartofler, gratinerede squash og noget, der lignede en sandwich af kompakt kartoffelmasse, men som jeg ikke kunne identificere.

Retten smagte virkelig, virkelig godt – anden var lige så mør, som den skulle være, og sat sammen med figen- og honningsaucen blev det gode og velsmagende mundfulde, der signalerede forkælelse. Tilbehøret var også godt – der var en fin balance mellem at smage uden at overdøve – og de gik godt i spænd med kødet og saucen. Især de tynde kartoffelskiver forsvandt som dug for solen!

L'Auberge Provencale, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Valbonne, ProvenceDessertudvalget hos L’Auberge Provencale var desværre ikke nær så spændende som resten af kortet, så jeg nøjedes med to kugler sorbet – en med mango og en med abrikos. Begge overraskede ved at have små frugtstykker i sig, og især mangoisen var en ren fornøjelse af smag og sommersødme. Sådan en is må de godt sælge herhjemme, tak!

Vi var godt tilfredse med måltidet på L’Auberge Provencale, og prisen var mere end rimelig – ja, jeg vil tilmed sige, at det var bedre, end man ellers kunne forvente, for der var mange turister i området, så vi kunne være endt i en ‘turistfælde’. Der var en god stemning på pladsen, hvor der også var mange børnefamilier, og det er et oplagt sted at tage hen, hvis man har børn med, for de kan trygt fjolle rundt på pladsen, mens de voksne spiser. Nevøen og jeg benyttede da også chancen til at fistre rundt og te os som små børn (den ene af os slap nok lettere omkring det end den anden…), og i det hele taget emmede stedet af sommerferie og hygge.

Alt i alt ligger oplevelsen hos L’Auberge Provencale på et sted mellem fire og fem. Der var et par enkelte ting i retterne, som jeg ikke fandt helt vellykkede, så derfor bør det ende på fire, men det kan under alle omstændigheder anbefales.L'Auberge Provencale, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Valbonne, ProvenceBallondame i aktion på pladsen



14 thoughts on “L’Auberge Provencale”

  • Maden ser lidt farveløs ud, men sat op mod de fine macarones har det selvf. ikke en chance:)
    Misundelsen er ikke blevet mindre vil jeg oss nok li ha lov at pointere!

  • MissMuffin – ja, salatbladene er godt gemt nederst i forretten, og hovedretten havde ikke mange farver, så jeg kan godt se, hvad du mener. Hovhov, du var også på ferie i sidste måned 😀

  • Måske det har været ansjoser – som jo også er saltede i sig selv……
    Det lyder til at være en spændende sauce til anden – og den mango is, kunne jeg godt tænke mig at sætte tænderne i 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  • Jeg tror iøvrigt, at jeg har en god opskrift på mango sorbet. Det er bare mange, mange år siden at jeg har lavet den sidst. Måske kan jeg finde den frem fra gemmerene hvis du / I skulle have interesse.

  • Det er nogle flotte billeder og en meget inspirerende tekst fra jeres restaurantbesøg i Valbonne! Jeg synes, det er herligt, når man kan få nye ideer til sine måltider 🙂 En forret bestående af seks små retter er en supergod idé!

  • Madame – mange tak! Jeg synes også, det er sjovt at prøve noget nyt, og jeg elsker at få nye ideer, når jeg er på restaurant 🙂

  • Hmm, mon ikke den lille happer er et stykke pizzaladiere? Det er en slags fransk pizza uden ost, men med løg, ansjoser og oliven. Det ligner i hvert fald lidt.

    Til 26 euro er det da ganske udmærket mad. Mango-isen lyder liflig 🙂

  • Klidmoster – det er et ret godt bud! Der var ikke ost på, og jeg syntes, jeg kunne fornemme noget løgsmag.

    Og ja, jeg synes, at prisniveauet var ganske fint – især i forhold til beliggenhed og standard 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.