Restaurant Rudo

Restaurant Rudo, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnRestaurant Rudo røg direkte på min liste over restauranter, jeg gerne vil prøve, lige så snart den åbnede for få måneder siden. En italiensk restaurant, der også serverer vermouth – det lød lige som noget for mig! Heldigvis havde jeg nogle kolleger og tidligere kolleger, som gerne ville prøve Rudo sammen med mig, så vi smuttede forbi i starten af denne måned.

Rudo er – udover en restaurant – også en vermouth-bar, så jeg startede selvfølgelig med et glas vermouth. BVB Vermouth var en dejlig frisk sag, der hverken var for tung eller klistresød.

Jeg havde læst inden, at portionerne – især hovedretterne var velvoksne, så vi aftalte, at vi fire ville dele et par af forretterne, så vi kunne smage lidt forskellige ting fra kortet.

Restaurant Rudo, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen første forret var mozzarella med grillet kål, hyldeblomstsauce og fintrevet ost på. En spændende og velfungerende kombination, som havde både fedme og let bitterhed sammen med den søde hyldeblomst. Meget lækkert.

Restaurant Rudo, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen anden forret var denne syndigt udseende burrata med grillet radicchio og andet grønt. Den bitre kål fungerede godt sammen med den milde og saftige ost, og den var også et sikkert hit.

Restaurant Rudo, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSå kom vi til hovedretten. Her havde jeg valgt en pocheret ørred med fennikel og østers-vinaigrette. En frisk og forholdsvist let anretning, hvor fenniklen stadig havde lidt bid, og den milde sauce ikke overdøvede fisken. Desværre havde det ene stykke ørred en let bismag af fisk (på den dårlige måde) – ikke meget men nok til, at jeg ærgrede mig.

Restaurant Rudo, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDa vi bestilte, var jeg lidt i tvivl om, hvorvidt man skulle bestille tilbehør eller ej, for beskrivelserne af hovedretterne var noget kortfattede. Jeg endte derfor med at bestille lidt tilbehør, jeg kunne spise efter ørreden (for jeg faldt selvfølgelig for noget tilbehør, der ville være for kraftig til fisken). Det viste sig selvfølgelig at være unødvendigt, for fiskeanretningen var rigelig stor, og så lå ørreden på en fin mængde fennikel. Men hey – så kunne jeg jo prøve en ret mere! Tilbehøret, jeg prøvede, var braiseret rosenkål i n’duja sauce, og det viste sig desværre ikke lige at være noget for mig. Grøntsagerne lå i en kraftig sauce, der havde en så mørk smag, at den nærmest smagte, som om den var brændt på. Samtidig var den ret olieret, og selvom jeg spiste den med lidt brød til, så kunne jeg slet ikke spise op.

Rudo er et glimrende sted at smutte forbi, hvis man er i det centrale København og trænger til et glas vermouth og en osteanretning. Sidstnævnte kan man evt. dele med en ven, for de er pænt store og ikke helt billige (de to, vi var fire om at dele, kostede hhv. 135 og 145 kr stykket). Jeg syntes dog ikke, at resten af menukortet var specielt fristende – det er ret kortfattet og ikke specielt sprælsk. Jeg vil dog skynde mig at tilføje, at mine medspisere var meget tilfredse med deres pastaretter.

Betjeningen hos Rudo var meget opmærksom og serviceminded, og det var i det hele taget en god stemning.

Jeg ender på fire stjerner til Rudo. Osteanretningerne var spot on og virkelig lækre, men det ene ørredstykke havde for tydelig fiskesmag, og rosenkåls-tilbehøret var ikke  balanceret og ret olieret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *