Vinterfrikassé – en panderet med kylling
Denne panderet med kylling har jeg valgt at døbe vinterfrikassé til trods for, at den ikke har voldsomt meget med den klassiske forårsfrikassé at gøre. Meen jeg synes alligevel, at der er nok sammenfald til, at den skal på bloggen, for den er selvfølgelig lavet i forbindelse med mit pande-benspænd.
Jeg serverede denne vinterfrikassé sidste weekend, hvor vi havde gæster, og det er en ret, hvor du kan få kød til at strække virkelig langt og samtidig få en masse lækre grøntsager. Total win.
Vær opmærksom på, at der er en del forberedelsestid ved denne opskrift. Til gengæld kan du gøre både kyllingekød og hvide bønner klar dagen før og dermed sikre, at du ikke skal bruge så lang tid i køkkenet, mens du har gæster.
Vinterfrikassé
5-6 personer
½ kylling
ca. 150 g ukogte hvide bønner
smør eller olie til stegning
½ løg, skåret i tern
2 fed hvidløg, finthakkede
1 tsk timian
1 dl hvidvin
ca. 4 dl væde fra kyllingekogningen
1 pose frossen spinat
1 pose frosne bønner, skåret i to-tre stykker hver
1 dl fløde
salt og peber
Læg de hvide bønner i blød i 10-12 timer. Derefter koges de, indtil de er møre.
Hæld vand i en stor gryde og kog kyllingen, indtil den er mør. Tag kyllingen op af kogevandet (gem det) og lad den køle lidt af, inden du piller kødet af knoglerne. Del det i små stykker.
Hæld fedtstof på en dyb pande og svits løg og hvidløg ved mediumvarme et minuts tid. Tilsæt timian og giv det et halvt minut mere. Hæld hvidvin i og rør så kyllingestykkerne i. Tilsæt også spinat, bouillon og fløde. Læg låg på og varm det igennem, indtil spinaten er varm. Tag låget af, rør rundt og tilsæt bønnerne. Varm det igennem, indtil bønnerne er møre. Smag til med salt og peber.
Denne vinterfrikassé blev serveret sammen med fintsnittet spidskål, men du kan også vælge at servere den med kogte ris eller brød.
Note: Dette er en dejlig, mild vinterret, hvor du ikke lægger mærke til, hvor lidt kød der faktisk er i retten.