Udstyrsshopping og lækkerier i København

Onsdag stod blandt andet på en tur til København. Jeg er typen, der helst skal nyttemaksimere min tid, så vi skulle både nå forbi en – efter sigende – god isbutik, et par specialforretninger samt MASH, som jeg det sidste år har drømt om at spise på. Først tog vi dog i Ikea for at kigge efter et par ting, og da vi skulle derfra, var jeg blevet temmelig tørstig. Motiveret af månedens benspænd samt tørst var det oplagt at gå på den nærliggende McD for at hente en sodavand. Det er ellers flere år siden, jeg sidst har aflagt kæden et besøg, men nu jeg alligevel var der, købte jeg også tre ostechilikugler, som gemalen og jeg kunne dele. De smager djævelsk godt, men efter to-tre stykker er jeg også tilpas mæt af fedtet til, at jeg ikke skal have flere af dem.

Første stop på ruten i København var Is à Bella – en isbutik, jeg læste en rosende omtale af på Politikens hjemmeside for et par måneder siden. Isbutikken sælger italiensk is, hvor der ikke er tilsat sukker og farvestoffer og som er glutenfri. Her kan både mælkeallergikere, veganere og diabetikere være med.

Jeg valgte en blodappelsinsorbet samt en skovbær-rismælkeis (forrest), mens gemalen tog lakridsis og citronis. Jeg var meget, meget tilfreds med mit valg – det var fuldt på højde med de is, vi fik i Italien i maj, og især blodappelsinsorbeten var meget spændende. Jeg prøvesmagte også gemalens is, og lakridsisen var fin (jeg er dog mere til lakridsis, hvor lakridsen er i ‘koncentrerede’ striber i vaniljeisen), mens jeg syntes, at citronisen var for bitter.

Efter isen tog vi til H.W. Larsen, der har et butik i Kødbyen. Udvalget er ret bredt, men lidt færre ‘sære’ ting, end jeg havde forventet. Vi så dog nogle kæmpestore piskeris, som jeg selvfølgelig blev nødt til at fotografere!

(efter billedet var taget, så vi et, der var endnu større, men der ville jeg ikke hive kameraet frem igen).

Jeg havde egentlig troet, at jeg ville bruge noget tid på at nørde rundt, men butikken havde den mest enerverende højlydte ringeklokke, så jeg allerede efter to minutter havde lyst til at løbe skrigende derfra, fordi den var så ubehagelig at høre på.

Jeg fandt lidt, jeg ville have med hjem, og stillede mig så i kø, hvor jeg fik lov til at stå og vente i lang tid, selvom der kun var et ægtepar foran mig. Efter at have stået og ventet, mens køen bag mig voksede til 8-9 personer, valgte jeg til sidst at sætte varen tilbage på hylden og gå, for på det tidspunkt var de nået til betalingen – og så viste det sig, at deres betalingsmaskine var nede – argh!

Konklusion – udvalg og pris var ok, men den hysterisk høje ringeklokke og den langsomme betjening gjorde, at det ikke er et sted, der giver mig lyst til at vende tilbage lige med det samme.

Vi fortsatte videre til Kunst & Køkkentøj, hvor jeg så ville shoppe i stedet. Der var en del sjove dimser, men jeg havde håbet, at bageformsudvalget var noget bedre – her blev jeg lidt skuffet. Til gengæld var der andre fine ting, og jeg endte med at købe en lille springform, en hulske, to store tyller samt et bundt sprøjteposer.

Bagefter susede vi i Magasins afdeling, Mad & Vin, for jeg skulle shoppe amerikanske sodavand! Jeg fandt også det seneste nummer af Smag & Behag, som straks røg ned i kurven, samt nogle chokoladelækkerier.

Der var lige lidt ekstra tid, inden vi skulle spise på MASH, så vi gik en tur i kvarteret. Gemalen lokkede mig med i Marmorkirken, og det var et forbløffende syn. Jeg har aldrig været herinde før, men der var meget, meget smukt, og jeg blev faktisk lidt rørt af synet. Det har jeg ellers aldrig prøvet blot af at se en kirke, men det her var nu noget særligt.26 thoughts on “Udstyrsshopping og lækkerier i København”

 • Ja ja ja… Endnu mere shopping … tsk tsk tsk 😉
  Kunst og køkkentøj står højt på min liste over butikker jeg meget gerne ville besøge… MED penge på lommen. Jeg tror jeg ville købe mig fattig i tærtefade, springforme, tyller og hævekurve. Jeg er forresten også vild med de der chilli cheese ting. Men 2-3 stk er mere end rigeligt….:-O

 • Ajjjj, for en skøn tur, I der var på.

  Ærgerligt, at vi kun er i Kbh 3 dage med fuld program. Ellers skulle vi have gået i Piskeris' fodspor;D

  Den hulske kiggede jeg også på i KoK – er vist nødt til at netshoppe hos dem inden længe… Du frister jo for vildt med at vise de skønne ting.

 • Hvor glæder jeg mig bare til at høre om MASH!! Jeg har hørt uendelig godt om den, men aldrig spist der….

  Åh, du har købt cream soda ser det ud til – og Dr. Pepper og Rootbeer. Jeg kan rigtig godt lide Cream soda, men de skal være super kolde, idet de er meget søde. Det bedste mærke – synes jeg – er nogen der hedder Jones http://www.jonessoda.com/, hvor du faktisk kan få dit eget billed på mærkaten…

  Smukke billeder fra Marmorkirken, vi er aldrig nået derind, men det må vi da hellere gøre på et tidspunkt.

  Mange hilsner
  Birthe

 • Skønt med shopping. Den der blodappelsinsorbet lyder helt skøn. I Spanien drak vi blodappelson juice om morgenen og det smagte simpel hen skønt. Har fundet mango sorbet opskriften. Har du en mail jeg kan sende den til?

 • Hvor bliver jeg bare misundelig, ville gerne på sådan en shopping tur til Kbh. Sikker noget lækkert is og så er det jo dejligt at vide at der ikke er farve og farve i.

 • Vibeke – *fløjter meget uskyldigt*
  Jeg vil sige, at det hjalp en del, at jeg netop havde shoppet forme i Frankrig – så holdt jeg mig fra at kigge på de sjove forme 😉

  Hævekurvene kiggede jeg på flere gange, men endte med at stoppe mig selv. Meget voksent faktisk.

 • Hanne – det var det nemlig, og det bedste var, at gemalen også syntes, det var sjovt at kigge på specialudstyr – vi er begge gadgetfans 😉

  Hehehe – eller også ville I få en guidet tur til de bedste delikatesser i Roskilde – der er faktisk en del gode steder 🙂

 • NYBH – jeg ved ikke, om jeg når at skrive den i aften, for der er en del at fortælle, men jeg glæder mig også meget, for det var en god oplevelse!

  Sjov idé med mærkaten! Cream soda har jeg (heller) ikke prøvet før, så den er jeg spændt på.

  Marmorkirken vil jeg godt anbefale. Det er muligvis ikke et sted, hvor man bruger så lang tid, men det var meget smukt.

 • KoK har jeg også behov for at komme i…
  Men det lyder som en dejlig tur og egentligte r det skønt at være turist i eget “nabolag”

 • Skønne billeder du har taget i Marmorkirken! Ja, vi er også fuldstædig forliebt i synet og var derinde for ikke så længe siden – men synet kan trænge til en gentagelse, kan jeg se på dine billeder.
  Tak for herlig inspiration fra jeres onsdag i byen!

 • Lyder som en dejlig tur. Jeg har spist på Mash et par gange, men skal jeg være helt ærligt, så synes jeg at du får bedre steak og bearnaise på Pastis i Gothersgade, hvor stemningen også er i top. Iøvrigt kan jeg anbefale at du køber en hævekurv. De fås ofte noget billigere hos kurvemagere end hos KOK. Jeg bruger ofte min og hver gang får jeg fantastiske smukke brød.

 • Hej Lone Kjær!
  Pastis har jeg ikke spist på, men har også hørt godt om det sted, så det håber jeg at nå forbi på et tidspunkt 🙂

  Jeg kan heller ikke stå for kurvebrød, så jeg må se, om ikke jeg kan få anskaffet mig en i løbt af efteråret 🙂

 • Klidmoster – nemmerlig! Jeg har allerede planlagt en rute, som muligvis kommer til at gå forbi et sted eller to, jeg endnu ikke selv har nået 🙂

  Det var da et dejligt tilbud – det siger jeg straks ja tak til 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *