Sådan holder du påskefrokost online

Sådan holder du påskefrokost online

De traditionelle påskefrokoster har svære kår i en tid som denne, men i stedet for at droppe dem helt, kan du i stedet mødes med venner og familie online. Det er ikke det samme, men det er en god løsning i forhold til at holde kontakt til dine nærmeste. Og så er det i øvrigt brandhyggeligt!

Hvilken computer eller telefon skal jeg bruge?
Det er absolut mest hyggeligt, hvis alle deltagere kan se hinanden, så du skal bruge et apparat med kamera i. Det har de fleste mobiltelefoner, men en telefonskærm er ikke særlig stor og derfor knapt så velegnet til en påskefrokost. Har du en iPad (eller lignende tablet med kamera i) eller en bærbar computer, er den langt mere egnet. En stationær computer kan også bruges, hvis den er tilkoblet et webkamera. Du skal også være opmærksom på lyden – specielt hvis du bruger stationær eller bærbar computer. Prøv derfor at lave et opkald til en anden inden selve påskefrokosten for at tjekke lydkvaliteten.

Hvilken video-app skal jeg bruge?
Der findes mange videosamtale-programmer, og det er lidt op til dit eget temperament, hvad du vil bruge. Du kan for eksempel bruge Skype, FaceTime (kun hvis alle deltagere har Apple-produkter) og Messenger, som er blandt de mest almindelige. Mange bruger også Zoom, men der skal man være ekstra opmærksom på at beskytte sine data.

Her er guides til, hvordan du bruger de enkelte programmer:
Sådan bruger du Skype
Sådan bruger du FaceTime
Sådan bruger du Messenger

Hvad skal vi spise og drikke?
I princippet kan alle deltagere jo spise og drikke, hvad de har lyst til ved en påskefrokost online – det vigtigste er at have det hyggeligt og få talt med dem, du ikke kan mødes med i øjeblikket. Men det kunne også være sjovt, hvis I fik koordineret det, så alle spiste nogenlunde det samme og på samme tid – for eksempel ved at lægge ud med marinerede sild, karrysild og kogte æg. Derefter stegte fiskefileter eller røget laks osv.

I kan også gå i en helt anden retning, og så skal hver husholdning finde på en (ny) ret, som man kan fremvise til påskefrokosten og derefter dele opskriften med resten af familien/venneflokken.

Savner du inspiration til, hvad der kan serveres til en påskefrokost, så tjek min guide til påskefrokoster

Og så er der kun at sige – rigtig god fornøjelse. Jeg håber, du får en god påske og kan være sammen med dine nærmeste – på afstand.4 thoughts on “Sådan holder du påskefrokost online”

  • Det er da en skøn idé at holde påskefrokost med familie og venner online! Og tak fordi du skriver, at man skal være ekstra opmærksom på at beskytte sine data, hvis man bruger Zoom, som min veninde på New Zealand ville have mig til.

    • Det var så lidt. Jeg så det den anden dag og tænkte, at jeg hellere må have det med i indlægget, da jeg ved, at en del bruger Zoom. Håber du får en dejlig påske 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *