Rødbedehummus, grillet cuvette, pastasalat og kamutsmåbrød
Til den spontane grillaften i dag fik vi denne smukke servering med rødbedehummus, cuvettesteg, pastasalat og små grillede brød.
Cuvetten blev gnedet med salt og grillet, indtil den havde en kernetemperatur på 58 grader, og auberginen blev skåret i skiver og drysset med salt. Da vandet var trængt ud af skiverne, blev de duppet med et stykke køkkenrulle og derefter penslet med olivenolie, inden de fik en kort tur på grillen. Resten følger her:
Rødbedehummus
4-6 personer
300 g kogte rødbeder
2 dl kogte kikærter
2 spsk tahin
1 spsk olivenolie
2 fed pressede hvidløg
salt
saften fra en halv citron
Vask rødbeder og kog dem med skræl på i en gryde. Når de er møre, hælder du det varme vand fra og skyller rødbederne i koldt vand. Smut skrællen af dem (pas på, at rødbeden ikke undslipper i processen) og riv dem fint eller kør dem i minihakkeren. Findel kikærterne i en minihakker eller blender og vend det godt sammen med rødbederne samt tahin og hvidløg. Smag din rødbedehummus til med citronsaft og salt.
Note: Denne rødbedehummus er en ganske fin og anderledes hummus, hvor tahinsmagen var tydeligere end i en almindelig hummus. Rødbeden var ikke så tydelig – andet end i farven – så selv den rødbedeskeptiske ved bordet nød retten.
Pastasalat
– pasta i miniudgave
– asparges
– avokado
– squash
– agurk
– avokadoolie
– salt
– rucolasalat
Kog pastaen som anvist på pakken. Knæk ‘foden’ af aspargesene, læg dem i et dybt fad og overhæld dem med kogende vand. Lad dem ligge nogle minutter, inden du tager dem op og skærer i små stykker. Agurk, avokado og squash skæres i små tern og blandes i en skål sammen med den kogte, afdryppede pasta samt aspargesstykkerne. Vend pastasalaten i en god sjat avokadoolie samt lidt salt og vend til sidst rucolasalaten i.
Note: Jeg havde egentlig planlagt at vente med at købe asparges, til jeg kunne få de danske, men nu kunne jeg ikke nære mig længere – og hvor var det skønt med sådan en forårssalat!
Kamutsmåbrød
10 stk
25 g gær
6 dl vand
1 tsk salt
1 spsk blomsterhonning
1 dl sesamfrø
1 dl havregryn
1 dl fuldkornshvedemel
3 dl kamutmel
hvedemel for resten
Opløs gæren i vand og bland alle andre ingredienser i ud fra ovenstående rækkefølge. Sørg for at samle dejen til en god, smidig masse og lad den hæve under et viskestykke en times tid. Form dejen til flade boller lige inden, de skal på grillen, og dup dem godt i mel, så de ikke sætter sig fast på grillen.
Bag dem i fem til ti minutter.
Note: Jeg elsker at bage småbrød på grillen og besluttet mig for at dyrke det noget mere i år. Jeg syntes ikke, at kamutmelet markerede sig så meget i smagen, og det kan sagtens erstattes med durum- eller speltmel, hvis du ikke lige har kamut på lager.
Det ser jo skønt ud som altid! Jeg har endnu ikke forsøgt mig med brød på grillen, men de ser lækre ud 🙂
Mange hilsner
Birthe
Smukt mad ! Især den rødbedehummus ser fantastisk flot ud.
NYBH – tusind tak – oh, det skal du prøve. Det er ret let, og så er det jo skønt med friskbagt brød 🙂
Vibeke – mange tak. Ja ret funky farve ikke sandt? Elsker når der er pangfarver på tallerkenen 🙂
Hvor lyder det bare superlækkert, Piskeris! Rødbedehumus er jo genialt – det har jeg ikke hørt om før. Og brød på grillen ville aldrig være faldet mig ind, men det er en rigtig god idé!
Nu vil jeg tage havebordet frem fra gemmerne, det er da en begyndelse … 😉
Uhhh….jeg vil også grille brød på min grill…havde egentlig en idé om at dejen ville smutte ned mellem rillerne i risten, men jeg tror nu jeg kaster mig over det alligevel.
Og den der rødbedehumus….wauuuuu for en farve:-)
Kamutmel???? Det må afprøves, brødene ser jo helt fantastiske ud. Har aldrig prøvet det, men må se om jeg kan opdrive det her i Aalborg
Mange påskehilsner
Charlotte
Madame – mange tak. Ja, frem med bordet og så håber jeg ellers, I får nydt det gode vejr i haven! Jeg holder lige et øjebliks 'solpause', inden vi fortsætter det praktiske arbejde udenfor 🙂
LaTascha – jeg var også lidt bekymret, første gang jeg prøvede det, men den største 'fælde' er dog, hvis man ikke har vendt dem grundigt i mel inden, for så sidder de fast på risten 😀
Charlotte den 2. – hæhæ, jeg var selv flad af grin, første gang jeg hørte ordet, men ja – det er der noget, der hedder. Jeg skal eksperimentere mere med det den kommende tid – det er sjovt at afprøve nye ting 🙂