Restaurant Ti Trin Ned

Restaurant Ti Trin Ned

I sidste måned fejrede vi bryllupsdag på Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia. Nu har vi ikke gjort så meget ud af dagen de senere år, da dagen lå på ugedage, hvor mange restauranter ikke havde åbent. Men i år lå den på en torsdag, og vi besluttede os for at holde miniferie i Jylland. Oooog så kunne man jo vælge at overnatte i Fredericia den første aften, så man kunne spise på Restaurant Ti Trin Ned. Den restaurant har nemlig stået på min ‘ønskeliste’ i flere år, og jeg fik da også flere “ej, det sted vil jeg virkelig gerne prøve!” fra flere venner.

Restaurant Ti Trin Ned ligger ned til vandet, og vi nåede lige at se området, inden mørket faldt på. Indenfor var indretningen inspireret af tilknytningen til havet, og det skulle også vise sig i menuen.

Restauranten har en fast menu, og så kan man vælge forskellige vinmenuer eller en saftmenu, der alle er tilpasset maden. Vi valgte den billigste af vinmenuerne, og det gav en samlet pris på 2200 kr per person. Den lidt dyrere vinmenu kostede 500 kr ekstra, og den dyreste vinmenu ca. 1800 kr mere end den billigste.

Vi lagde ud med en række appetizers. Den første var en yndig lille sprød blomst lavet af kartoffel og serveret med æggeblommecreme og kaviar i midten. Meget smuk og fint afstemt i smagen.

Den næste lille servering var en rødbedeterrin med solbær og hybenrosesauce. Også en delikat ret.

Og den sidste lille appetizer var en simpel jordskokkebouillon med skovurter. Den kunne godt have været en tand varmere men struttede til gengæld af smag.

Der kom tre forskellige slags kuvertbrød på bordet (surdejsbrød, grydebrød og maltbrød med valnødder) og naturligvis smør.

Nu var det tid til selve menuen. Første ret var meget smuk og indbydende med saltede rejer, der var toppet med skiver af glaskål og squash og med stikkelsbærsauce og dråber af citronverbenaolie. Den lignede nærmest et kunstværk og smagte forholdsvist mildt men vidunderligt.

Derefter blev det en lille smule uartigt. Vi fik serveret et stykke havtaskehale med majs og Karl Johan-essens sammen med en sauce lavet på stegte majs. Majsene gav retten en skøn sødme og en fedme, der klædte fisken godt.

Næste ret indeholdt også en af mine yndlingsgrøntsager – nemlig løg, der her var grillede mod oksefedt og overhældt med hyldeblomsteddike serveret med to slags kaviar. Meget lækker servering med masser af smag.

Den næste ret var lidt svær at se, da den stegte sorthummer gemte sig under et blad spidskål. Den blev serveret med en citruscreme lavet på blandt andet yozu og var en mere mild og frisk ret i forhold til de foregående.

Nu var vi nået til hovedretten. Det var ikke en speciel stor servering, men der var skruet godt op for smagen i det stykke grillet kronhjort, der blev serveret sammen med fermenteret blomme og sauce lavet på vildtsky, rabarber, blomme og timian. Helt perfekt tilberedt og meget saftigt.

restaurant Ti Trin Ned, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Fredericia

Vi blev spurgt, om vi ville have osteserveringen, som man skal bestille særskilt. Det gør vi ikke hos de restauranter, der bare serverer tre stykker ost med lidt tilbehør til, men hos Restaurant Ti Trin Ned er osteretten selvfølgelig mere og andet end det – så vi takkede ja. Og det var skam også en ganske interessant servering. Den bestod af hvidskimmelosten Trefold samt høvlet Karamelsten (også en ost), der var karamelliseret, og honningkiks, mæsk og forårshonning. Meget anderledes osteservering men bestemt værd at prøve.

Inden desserten var det tid til en lille ganerenser bestående af vaniljeskum toppet med skovesyregranité. Spændende kombination, der var frisk og mild på samme tid.

restaurant Ti Trin Ned, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Fredericia

Sidste ret var naturligvis desserten, og sikke en yndig sag! En fin og delikat ret, der bestod af flødeis lavet på karamellisereret surdejsbrød med en syrlig æblesauce, tagetesblade og blomster til. Frisk og behagelig.

Vinmenuen var udmærket, men vi blev ikke for alvor overraskede eller imponerede over de enkelte vine. Og det synes jeg, at man bør blive mindst et par gange, når man spiser på en af de dyrere restauranter som Restaurant Ti Trin Ned. Også selvom vi tog den ‘billige’ af dem. Til gengæld var sommerlien helt frisk på at diskutere vine og nuancer, og det var et stort plus. I det hele taget var betjeningen meget venlig, rolig og professionel, og vi kunne mærke, at vi var i gode hænder.

Var Restaurant Ti Trin Ned værd at vente på? Absolut. Vi havde en dejlig aften med spændende, stilfulde og ikke mindst delikate retter, hvor der blev leget med smag og råvarer.

Fem stjerner herfra.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *