Restaurant ene

Restaurant ene

Da vi var på weekendtur til Fyn og Jylland i slutningen af marts, nåede vi også forbi Restaurant ene den sidste aften. Det var lidt sjovt at være tilbage i Fredericia, hvor vi også var forbi for halvandet år siden for at spise på Ti Trin Ned. Ikke langt fra den restaurant var der et stort område, hvor der var ved at blive opført boliger, og det er også her, at Restaurant ene nu ligger.

Restauranten har forskellige menutilbud samt a la carte kort, men vi valgte at gøre det let for både os selv og køkkenet og hoppede på ‘en aften med det hele’ for 999 kr. Så får man også snack og bobler, fem retters menu med matchende vin samt kaffe og petit fours.

restaurant ene, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Fredericia

Der kom bobler i glasset, og så var det tid til snacks. Den ene bestod af en tynd skal fyldt med små rødbedestykker samt lidt creme og karse, mens den anden var en friteret ostekugle med chili. Meget fint og lækkert.

Der kom naturligvis også smør og kuvertbrød, som var formet som søde små muffins, der ikke er til at stå for. Men vi havde jo adskillelige retter foran os, så vi tog blot et par stykker.

restaurant ene, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Fredericia

Forretten var en smuk servering, der bestod af en flækket bagt persillerod toppet med stenbiderrogn. Ved siden af var der en sauce lavet på kærnemælk og løvstikke. Det var uden tvivl en flot anretning, men jeg syntes desværre, at persillerodens smag var for voldsom i forhold til den milde stenbiderrogn. Og det var ekstra ærgerligt, da dette er den eneste gang i år, at vi har fået stenbiderrogn.

restaurant ene, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Fredericia

Den næste servering var til gengæld både velsmagende og dekorativ. Her var der en halv (!) butterdejstærte med karamelliserede rødløg og feta samt lavendel. Sidstnævnte kan let smage alt for parfumeret i mad, men jeg syntes, at der var lykkedes køkkenet at lave en fin balance, hvor retten ikke kom til at smage af blomstermark. Meget lækkert.

Jeg er til gengæld ret glad for jordskokker, og den næste ret bestod af jordskokker tilberedt på forskellig måde og kombineret med skovsyre, peberrodscreme samt dashi. Lidt af en efterårsret, men det kan man godt spise på en martsdag, hvor det er pivkoldt udenfor.

Hovedretten var en simpel og forholdsvis klassisk servering. Her var et stykke perfekt tilberedt kalvefilet sammen med bagte rodfrugter og en sauce lavet på svampe og miso. Igen en god efterårs-/vinterret, der passede til det kolde vejr.

restaurant ene, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Fredericia

Som det søde punktum fik vi en dessert, der var inspireret af morgenmad. Her var små sprøde stykker æble sammen med granola, is lavet skyr samt hvid chokolade. En god kombination af sødme, syre og sprødhed.

Vi var godt mætte, men der var også plads til en kop cappuccino og to forskellige slags petit fours.

Vinmenuen passede generelt fint til maden. De var gode uden at være spektakulære men det forventer jeg nu heller ikke til den pris. Til gengæld var vores tjener en skøn fyr, der både kunne fortælle om vinene og gerne gav en ekstra sjat oveni, for ‘flasken skulle jo alligevel tømmes’.

Vi havde en rigtig hyggelig aften hos Restaurant ene, hvor eneste minus var forretten med persilleroden, der overtog smagen.

Jeg ender derfor på fire stjerner med pil op til Restaurant ene.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *