Restaurant Köd

Restaurant Köd, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseI sidste uge var gemalen og jeg nogle dage i Jylland. Den første dag var vi i Aarhus, hvor vi spiste frokost på Klassisk Fisk, og om aftenen gik turen til Restaurant Köd. Sidstnævnte havde fået lidt blandede anmeldelser, men eftersom flere af de steder, jeg var interesseret i at prøve, havde sommerlukket, så valgte vi til sidst Restaurant Köd ud fra tanken om, at hvis vi kunne lide det, så kunne vi samtidig glæde os over, at Restaurant Köd åbnede en københavnsk søsterrestaurant i juni måned, og den ligger unægtelig noget tættere på, hvor vi bor.

Restaurant Köd, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi lagde ud med et par drinks, mens vi ventede på maden. Jeg snuppede en limönade a la Köd, hvilket er en drink med hjemmelavet limonade, vodka og angostura bitter. Gemalen tog en gin & tonic med agurk og friskkværnet peber. Begge drinks faldt i vores smag, og jeg var især begejstret for balancen i min limonade, som var lige i skabet.

Restaurant Köd, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDer var også lidt kuvertbrød, vi kunne nippe af – det rørte vi dog dårligt nok, eftersom vi vidste, at vi skulle gemme vores appetit til kødet.

Restaurant Köd, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseGemalen og jeg tog en ribeye hver, som vi bagefter delte. Jeg valgte en US ribeye på 300 g, mens gemalen valgte en ribeye på 300 g fra Uruguay.

Da tjeneren spurgte, hvordan vi ønskede vores bøffer, sagde vi røde – og det var de sandelig også! Det var lige før, vi blev mødt af et “muh”, da vi skar i dem 🙂

Der var 90 kr i forskel på de to slags ribeye, hvor den amerikanske var den dyreste. Det var da også den udskæring, som havde den bedste struktur. Til gengæld smagte den ikke af så meget. Udskæringen fra Uruguay havde til gengæld en kraftigere og mere sød smag, men der var noget mere spild mht. brusk og store fedtstykker.

Jeg havde valgt et glas rødvin til. Der var desværre ikke kraftige vine fra USA eller Australien under de vine, som Köd kan tilbyde på glas, men jeg fandt en Rhône, som jeg gerne ville nyde til. Desværre kom tjeneren med en flaske, der viste sig at have stuetemperatur, så jeg spurgte, om jeg kunne få en køligere rødvin, og det kunne heldigvis sagtens lade sig gøre. Dejligt.

Restaurant Köd, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi delte lidt forskelligt tilbehør til kødet. Vi turde ikke tage så mange forskellige, da vi vidste, at vi nok skulle bruge det meste af appetitten på udskæringerne (vi er ikke så vant til at spise store mængder kød, så ca. 300 g kød til hver er ret meget), men da vi kunne se på nogle af de andre borde, at tilbehørs-portionerne er ret små, valgte vi at dele tre slags tilbehør – store fritter, chili-fritter samt årstidens salat, som i dette tilfælde dækkede over en salat med blandt andet tyndskårne asparges, salatblade og croutoner.

Restaurant Köd, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDer skulle naturligvis også bearnaise til.

Fritterne var tilpas sprøde og saftige. De manglede salt, men det dryssede vi så bare selv på. Salaten var glimrende, men selvfølgelig ret lille, når vi var to om at dele. Bearnaise-saucen havde en god, kompakt konsistens men manglede desværre syre og var derfor ikke særlig spændende.

Vi var – lidt overraskende – ikke stopmætte, hvilket vi ellers havde frygtet, så efter lidt tid endte vi med at bestille en dessert hver, da vi håbede på, at portionerne – ligesom tilbehøret – ville være små (vi kunne udmærket godt huske de store desserter på MASH, som i den grad overvældede os, da vi spiste der i sin tid).

Restaurant Köd, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg valgte naturligvis citrontærte, men selvom det viste sig at være en dekorativ anretning, så blev jeg lidt ærgerlig, da jeg så, at Köd havde valgt at servere en dekonstrueret udgave. Jeg kan sagtens forstå, at det er en smart løsning for restauranten, da det er hurtigt og let for køkkenet at smække desserten sammen, men jeg havde nu foretrukket en klassisk citrontærte. Den smagte nu udmærket, omend den var lige på grænsen til at være for sød til mig.

En af de mest positive oplevelser ved Köd var serviceniveauet. Vi havde en rigtig god tjener, som var opmærksom og lydhør, og hvor vi følte os i helt trygge hænder. Hatten af for det!

Drikkevarerne var også gode, mens maden svingede lidt mere. Jeg synes ikke, kødet levede helt op til mine forventninger, for selvom det var tilpas stegt, savnede det ene stykke smag, mens det andet var lige lovlig irregulært. Her har jeg haft væsentlig bedre kødoplevelser på hhv. Retour Steak og MASH. Desuden manglede bearnaisen smag, men resten af tilbehøret var helt i orden.

Da kødet er i centrum på en restaurant som Köd, betyder det selvfølgelig en del for den samlede oplevelse, så selvom vi var tilfredse med mange af de andre ting, vi spiste og drak den aften, så ender vi på fire stjerner denne gang. Skulle jeg spise der igen, ville jeg enten tage en anden hovedret eller evt. udskæringen fra Uruguay, der var den af vores udskæringer med mest smag.



6 thoughts on “Restaurant Köd”

  • Har gået og tænkt over om jeg skulle prøve Kød her i Kbh men har endnu ikke fået gjort det. Tror jeg snupper Mash i stedet. Tak for anmeldelsen.

    • MASH er fantastisk. Jeg drømmer om at spise der igen – også for at teste, om de stadig holder niveauet 🙂

  • Åh, jeg er jo en haj efter bøffer – og et par gange om året, tager jeg gerne turen til Århus og snupper en tur i AroS og Den Gamle By, gerne efterfulgt af et lækkert måltid mad 😀 Tror godt liiige den kunne komme på huskelisten til næste sviptur.

    – Anne

    • Det er også nogle dejlige steder! Jeg besøgte dem begge i foråret, da jeg var på endages-tur til Aarhus 🙂

  • Maden på Mash Charlottenlund fejlede absolut ikke noget. Men støjniveauet var så højt, at vi seks personer dårligt kunne tale med hinanden – det tog noget af fornøjelsen, ikke mindst fordi vi ikke ses særligt ofte. Jeg vil ikke kalde det et hyggeligt sted …

    • Jeg kender desværre ikke MASH i Charlottenlund – jeg har kun været på den i Bredgade i Kbh. Men ja, det er virkelig træls, når der er dårlige lydforhold i en restaurant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *