Pladsen ved La Madeleine – Ladurée og Heidard

Efter Sacré Coeur og vinhøstfest tog vi til området omkring La Madeleine, hvor der er en lang række af Paris’ ypperste delikatessebutikker. Første besøg var det overdådige, fænomenale og meget eksklusive konditori Ladurée. Her taler vi om virkelig god kvalitet, som koster spidsen af en jetjager, men stadig er pengene værd. Én ting er, at guidebøgerne roser stedet, men to af mine bloggerkolleger – Anarkisten og Anne au Chocolat – har begge nævnt den konditor, og det alene er et kvalitetsstempel i mine øjne.

Der var mange kunder, så det var svært at få overblik over det de lækre sager, men jeg fik da sneget mig til at tage et par billeder, mens jeg forsøgte at finde den rigtige ende af køen.

Den småkaotiske stemning var med til at forvirre mig så meget, at da jeg skulle vælge de forskellige slags macarons, som jeg ville købe, glemte jeg at bede om citron! Jeg var meget rystet, da jeg fandt ud af det – jeg som elsker citron!

Vi endte med at købe seks stk – hvilket i øvrigt koster lige under 10 euro i alt, og det er faktisk en fin pris for den kvalitet, som Ladurée præsterer. Vi købte en med pistacie, en med salt karamel, en med røde frugter, en med chokolade og to med lakrids (de to sidste var helt sorte og meget fascinerende, men desværre var lakridssmagen lige lovlig anonym). Vi var begge meget overraskede og imponerede over kvaliteten. De købte macarons havde den helt rigtige balance mellem sprødhed, en lidt sej og alligevel blød midte med en helt perfekt mængde fyld, og det var som små lækre smagseksplosioner i munden. Det var absolut de bedste macarons, vi fik på turen, og vi prøvede ellers også macarons fra et par andre kvalitetsbutikker de følgende dage. Ingen kunne dog slå Ladurée.

En anden butik, jeg også faldt for, var Heidard, som min Rejsende onkel Mac inden havde fremhævet som en superb tebutik. Der er dog også mange andre spændende delikatesser, og det er et sted, hvor du let kan købe dig fattig. Jeg endte med at købe et glas små krydrede og saltede pølser, en dåse pistaciecreme, en sennep med safran samt en lille bitte flaske champagne – ja, det blev vi jo nødt til, når nu vi fejrede bryllupsdagen i Paris!

De havde mange flere varer – også frugt og forskellige slags ost og pålæg – men jeg syntes, det var for pinligt at fotografere det hele. Trods alt.

Der er som sagt mange lækre delikatesseforretninger i området, hvor blandt andet sennepsproducenten Maille og en trøffelforhandleren Maison de la Truffe også holder til, så tag den store pengepung med og shop løs, hvis du kommer til denne bydel!

16 thoughts on “Pladsen ved La Madeleine – Ladurée og Heidard

 1. Åh bare det var mig… sikke lækre billeder. Og missunder at du kan få dig til at tage billeder i butikker/restauranter. Jeg er for stor en kylling 😛

  • Jeg får næsten altid taget billeder – men på denne tur var der flere gange, hvor jeg havde så travlt med at opleve stedet/butikken, at jeg ikke fik taget så mange billeder – og enkelte gange (mest i butikker) var jeg også tilbageholdende, fordi jeg ikke vidste, om ekspedienterne ville finde det irriterende. Men alt for jer, hæhæh 😉

 2. Hej Piske,

  Jeg har været blog-løs et stykke tid – så tillykke med din nye flotte side!
  Og så blev jeg da lige pludselig HELT blød i knæene; Paris er en yndlingsby – jeg skal svælge lidt i dine beskrivelser. – Og kommer du forbi Le lapin Agile (på bagsiden af Montmartre) er det et lidt pudsigt sted at lytte til “ældgammel” fransk visetradition (turistet, ja men stadig hyggeligt alligevel).

  • Tusind tak! Det sted må jeg notere mig til en anden gang, hvor vi forhåbentlig kommer til Paris. Vi nåede jo langt fra alt (det er simpelthen umuligt i en storby som Paris), så vi bliver jo nok nødt til at tage dertil en anden gang. Jeg glæder mig allerede 🙂

 3. Pingback: Galeries Lafayettes og den skønne fødevareafdeling | Piskeriset på eventyr

 4. Det er jo helt vildt med søde sager :-))
  Jeg var i Paris med min mand for ca 6 år siden. Der kendte jeg slet ikke til alle de skønne butikker. Jeg må afsted igen 😉
  Og jeg må snart bage macarons igen 😀

  • Og der er en vigtig detalje her, du ikke må glemme – nemlig at medbringe en stabel til næste møde! (og is… faktisk får du lidt travlt i dagene op til, hehehe ;-))

 5. Pingback: Mini-burgere og Pierre Hermé | Piskeriset på eventyr

  • Jep! Og Pierre Hermé! Faktisk kan du godt forberede dig på mange løbeture, for der er søreme mange gode søde sager i Paris, du bør unde dig selv 🙂

 6. Pingback: Mini-burgere og Pierre Hermé | Piskeriset på eventyr

 7. Pingback: Galeries Lafayettes og den skønne fødevareafdeling | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *