Oksebov i øl, krydderier og blommer, rustik kartoffelmos med græskar
I tirsdags, da der rigtig blev leget i køkkenet, skulle der selvfølgelig også fremtrylles noget aftensmad, så jeg lavede en gang oksdebov i øl, som kunne passe sig selv det meste af tiden. Til denne oksebov i øl lavede jeg en ultrasimpel salat til (romainesalat, gulerodsstrimler samt en smule valnøddeolie), så der også var noget frisk og sprødt til retten.
Oksebov i øl, krydderier og blommer
ca. 4 personer
ca. 900 g oksebov
smør
2 løg
1 stor, mørk øl
5 nelliker
3-4 laurbærblade
3 mørke blommer
salt og peber
2 spsk rørsukker
et skvæt fløde
Løgene hakkes og svitses i en gryde med en god klat smør. Fjern fedtkanten fra oksekødet og skær kødet i tern. Put kødet i gryden og brun det. Tilsæt en tredjedel af øllen sammen med nelliker og laurbærblade.
Lad det simre i en times tid – husk at røre lidt undervejs. Tilsæt mere øl samt blommer skåret i både og lad det simre videre en times tid. Rør godt rundt i det og tilsæt det sidste øl. Efter fem minutters kogetid mere smager du retten til med rørsukker, salt og peber. Smidt et skvæt madfløde i retten lige inden servering.
Note: Jeg var lidt bekymret for, at øllen ville blive for tydelig og tung i denne oksebov med øl, men rørsukkeret og madfløden er med til at runde smagen af, og kombineret med mos og den simple salat blev retten fænomenal.
Rustik kartoffelmos med hokkaido
trefjerdele kartofler
en fjerdedel hokkaido græskar
lidt smør
salt
mælk
Kartoflerne skrubbes godt og koges møre med skræl på. Fjern skallen fra græskarret, skær det i tern og put dem ned til de kogende kartofler. Efter få minutter er græskarret kogt mørt.
Hæld vandet fra og hæld kartofler og græskar i en skål, hvor du moser kartoflerne med en gaffel. Tilsæt smør, salt og en sjat mælk og pisk det til kartoffelmos.
Note: Jeg er så meget fan af rustik kartoffelmos – og ikke kun fordi, at jeg er for doven til at skrælle kartoflerne først! 😀
Orv det ser lækkert ud… Det er vist noget jeg skal ha prøvet
Litzy – tak skal du have! Det var både let at lave og skønt at spise – sådan rigtig efterårsmad 🙂
Suk, hvor ser det godt ud! – siger jeg som har maven fuld af suppe og kage 😀
Kød simret i øl er godt….
Mange hilsner
Birthe
NYBH – tusind tak! Jeg får også rigtig 'afreageret' med simremad for tiden! 😀
Åh er du sikker på det – ikke at skulle skrælle kartoflerne er da et mega plus 😉 Det ser bare lækkert ud – rigtig efterårsmad. Simremad=efterårsmad. Ha en dejlig dag♥
Uha, hvor lyder det godt, Piskeris! Jeg er en stor fan af nelliker og laurbærblade i gryderetter, og kartoffelmos med græskar skal også prøves. Tak for dejlig inspiration til weekenden!
Og god fredag til dig 🙂
Simremad er virkelig godt, især på denne her årstid og langtids simret oksekød i øl er bestemt ikke dårligt.
Det ser lækkert ud
ups fik lige trykket enter lidt for hurtigt 🙂
Som sagt lækkert.
Tina – hahaha, shyyy ikke afsløre mig 😀
Mange tak og i lige måde!
Madame – mange tak! Det er sjældent, at jeg får brugt netop de to krydderier i køkkenet, så det var dejligt at lege lidt med dem. Bestemt gode til den lidt tungere og fyldigere mad 🙂
Mange tak – håber du får nydt solskinnet!
Gourmand – tusind tak! Jo mere af det, jeg laver, jo mere indser jeg, hvor meget jeg glædede mig til det i slutningen af sommeren! Dejligt sådan at kunne se frem til de enkelte årstiders fortrin 🙂
MMMmmmm my kinda food 🙂 Det lyder fantastisk.
Foodfanatic – jeg tænkte nok, det lige var dig. Uhm simremad er bare så skønt! 😀
Wow det ser rigtig lækkert ud. Simreretter er bare rigtig gode, og den der kartoffelmos lyder også god.
Det ser virkelig lækkert ud. Du rammer lige alt det, som jeg er vild med disse dage! Ultimativ efterårsmad 🙂
Anette – mange tak. Det er bestemt noget af det bedste mad, man kan få om efteråret – synes jeg i hvert fald 🙂
Hanne – du kigger bare forbi, hvis det er! 😀
Hej. Lavede dette til gæster i går, og det blev super lækkert. Men jeg tilføjede et par ting, som andre måske også ville kunne lide. Sammen med krydderierne tilsatte jeg en kanelstang, 2 kardemomme kapsler og et stykke tørret ingefær. Og sammen med blommerne en bakke friske tranebær jeg havde fået billigt og frosset ned. Det krævede lidt ekstra sukker i tilsmagningen, men det blev supergodt.
Søren – det lyder også ret lækkert – især kanelstangen og kardemommekapslerne – skønne, skønne ting at bruge i simreretter 🙂
Jeg legede i øvrigt med din opskrift på fladbrød i dag og brugte noget spidskommen i – det er altså en fantastisk måde at få brød på 🙂