LINDELY Vingård

LINDELY Vingård

På vores tur til det jyske for et stykke tid siden nåede vi også forbi LINDELY Vingård, der ligger nord for Kolding. I øvrigt ikke så langt fra Skærsøgaard, som vi havde besøgt dagen inden.

LINDELY Vingård råder i dag over 6 hektar med ca. 16.000 vinstokke, hvoraf de fleste af planterne bærer enten Solaris eller Rondo-druer. Der er dog også Pinot Noir samt over 20 andre sorter. Vingården kan derfor producere både hvidvin, rødvin, rosévin, isvin samt mousserende vine. Noget af druesaften bliver desuden destilleret til brændevin, der modner på gamle rødvinsfade.

Vingården blev etableret i 2007 under navnet Modavi, men det ændrede sig i 2021, hvor de nuværende ejere købte vingården. De havde store ambitioner, og det krævede blandt andet et nyt navn, et nyt design og ikke mindst nye måder at sælge vin på. LINDELY har derfor blandt andet indrettet vingården til, at man kan holde både møder og fester på stedet, og der kommer flere og flere, der gerne vil holde bryllup i vinmarken.

Vi fik mulighed for at se vinene, der ligger på fad, og havde en lang snak med den ene af ejerne. Det var ret spændende at høre om, hvordan LINDELY har formået at blive så synlige i den danske vinverden på et par år. Det gælder selvfølgelig – blandt andet – om at komme på vinkortet hos restauranterne, så gæsterne opdager dansk vins kvaliteter, og her er LINDELY godt på vej.

Har du lyst til at besøge stedet, så holder LINDELY Vingård løbende arrangementer, og butikken har åbent torsdag og fredag – eller efter aftale.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *