Skærsøgaard Vin

Skærsøgaard Vin

Skærsøgaard Vin er blandt Danmarks ældste og største vingårde. De første vinstokke blev plantet tæt på Kolding i 1999, og vingården råder nu over 30.000 vinstokke.

I 2018 gjorde Skærsøgaard sig ekstra bemærket, da det lykkedes dem at få godkendt Danmarks første vinområde – DONS – som er på ca. 500 hektar ved det indre Kolding Fjord. Og selvom dette område måske ikke pt. har samme gennemslagskraft som de kendte franske vindistrikter, så er det et vigtigt skridt i anerkendelsen af dansk vins kvaliteter.

Vi kiggede forbi Skærsøgaard i vores sommerferie og var så heldige at få en rundvisning i lokalerne, hvor vi blandt andet så fadene, som vinene lagrer på. Og der er mange. Skærsøgaard laver nemlig ikke ’bare’ rødvin, hvidvin og mousserende vin – der er også en lang række frugtlikører og andre former for spiritus blandt udvalget. Jeg så dog desværre ikke en oversigt over hvilke druesorter, de dyrker, men der er blandt andet Solaris, Cabernet Cortis, Regent, Orion, Rondo, Pinot Noir Precose, Leon Millot, Zalas Perle, og Madelaine Angevine.

Der er mulighed for at smage nogle af produkterne i salgslokalet, som har åbent flere gange om ugen. Her kan man også se det imponerende antal diplomer og medaljer, som Skærsøgaard har høstet ved de mange konkurrencer, som gårdens vine har deltaget i gennem årene.

Du kan dog også deltage på rundvisninger og smagninger, da Skærsøgaard løbende afholder arrangementer. Det kan du læse mere om på deres hjemmeside.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *