Så blev de første druer høstet

Så blev de første druer høstet

Jeg har haft travlt i weekenden, for vi har høstet de første druer hos Tusen Vin! Vingården, der ligger nord for Holbæk, plantede 15.000 vinstokke i foråret 2020, og nu er det tid til den første rigtige høst.

Selvom det danske sommervejr har været ustabilt, så har de seneste ugers sol og varme betydet, at de første druer skal høstes lidt tidligere end ventet. Humøret i lørdags var dog højt, for der var sol lige fra morgenstunden, så der kom et pænt lag solcreme på arme og ansigt, inden vi smuttede ud i vinmarken.

Over halvdelen af vinstokkene bærer sorten Solaris – den mest udbredte druesort i Danmark, da den er modstandsdygtig i forhold til skimmel. Det er også den druesort, som vi skulle i gang med at høste, og her endte vi hurtigt i et positivt problem – der er ganske enkelt flere druer end ventet! Store flotte drueklaser hang side om side, og selvom vi ind imellem skulle klippe lidt druer fra, der var blevet dårlige, så var spildprocenten alligevel ret lav.

Da det var første høstdag fik vi også testet forskellige arbejdsgange for at se, hvad der var mest effektivt. Det var blandt andet vigtigt ikke at lave for mange tunge løft eller stå i usunde arbejdsstillinger.

Vi fik plukket et par ton druer, som straks røg i pressen. Hvor mange flasker vin, der ender med at komme ud af dette års høst, er pt. svært at sige, men indtil videre ser det ud til, at udbyttet blev på adskillelige tusinde flasker og noget højere end forventet.

Har du lyst til at se en lille stemningsvideo fra første høstdag, så tjek Tusen Vins Facebookopslag. Vil du også gerne lege vinbonde for en dag, så er der fortsat brug for flere plukkere den 23.09, 24.09, 01.10, 08.10 og den 15.10. Læs mere om hvordan du tilmelder dig på Tusen Vins Facebookside.

vinhøst hos Tusen Vin, Solaris-høst, dansk vinhøst, vinhøst 2023, dansk vin 2023,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *