Kokosmuffins med bær
Jeg bagte kokosmuffins den anden dag. Opskriften er oprindeligt fra Diabetesforeningens hjemmeside, da jeg godt ville bage en kage, som kunne spises af folk med sukkersyge. Desværre var den nys indkøbte flaske med sødemiddel pist forsvundet, da jeg skulle bruge den! Absolut elendig timing. Jeg endte derfor med at finde noget frugt frem til vedkommende i stedet, og så brugte jeg sukker i disse kokosmuffins. Jeg erstattede desuden margarine med smør og minimælk med vand. Derudover tilføjede jeg en dl kokosmælk, der var en rest fra madlavningen for et par dage siden.
Kokosmuffins med bær
ca. 20 stk.
5 æg
200 g rørsukker
50 g smeltet smør
2 dl vand
250 g hvedemel
3 tsk bagepulver
50 g kokosmel
1 dl kokosmælk
300 g blandede bær
Pisk æg og sukker piskes luftigt. Rør smør, vand, kokosmælk og sukker i og pisk igen. Bland mel, kokosmel og bagepulver og bland det i dejen.
Hæld dejen i muffinforme – de skal kun være halvt fyldte og fordel bærrene oven på. Bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter. Pynt evt. dine kokosmuffins med lidt glasur, når de er afkølede.
Note: Friske og lækre kokosmuffins, som jeg klart vil anbefale. Den er ikke så sød, hvilket passer fint her i varmen, og bærrene gør kagen blød og saftig. Mmm!
Gæt hvem der nu vil trække et tæppe med ud i haven og ellers nyde en god bog?
Hav en skøn weekend!
Ikke fair at smide sådan et lækkert billed på, når jeg sidder her og er sulten og først kan komme til at spise sent fordi kæresten skal spille tennis – æv 😉
Men altså, de se LÆKRE ud!
Mange hilsner
Birthe
Kære Piskeris
De ser SKØNNE ud. Var lige ved også at lave muffins med bær i dag, men kom ikke i gang, men skal da vist have lavet dem snart efter at have set dit billede. Mums. God weekend.
Kh Nadia
Det lyder utrolig lækkert, Piskeris! Mon ikke de vil passe helt perfekt til mine gæster i morgen?
Ha' en rigtig dejlig weekend!
NYBH – hehe! Jeg kan godt lide, at de ser så saftige ud, og de faldt da også i god jord 🙂
Foodfanatic – mange tak. Lyset var ikke det bedste, da det blev taget sidst på aftenen, så det er godt, de stadig ser indbydende ud.
Tak og i lige måde 🙂
Madame – så skulle jeg da lige have lavet nogle flere, jeg kunne have sendt af sted 😉
Tak og i lige måde!
Kan man bruge frosne bær
Ja, det kan du godt. Det kan dog godt være, at dejen så bliver mere våd (afhængig af hvilke bær, du bruger). Hvis du synes, at dejen er meget flydende, så rør ½-1 dl ekstra hvedemel i.
Kan ikke se på ingrediens listen hvor meget kokosmælk der skal i?
Det står lige inden selve opskriften, men nu har jeg kopieret det ned, så det også står i ingredienslisten 🙂
Ja det kan jeg selvfølgelig godt se nu 😜 Tak for hurtigt svar.
De er i ovnen nu. Glæder mig til at smage dem 🌸