Kikærteburger

kikærtebuger, burger, vegetar, røde linser, løg, tandoori, kikærter, ingefær, æg, persille, koriander, raspI lørdags blev der lavet lidt af hvert i køkkenet. Udover banankagen med rom skulle jeg også lave aftensmad, og jeg havde for længe siden forelsket mig i en opskrift på kikærtebøffer, som jeg så i ‘Den store vegetarbog’. Jeg fordoblede dog mængden af flere af krydderierne og krydderurterne, for jeg kan godt lide mad med masser af smag i, og det er den udgave, jeg har blogget.

Bollerne bagte jeg for nylig, hvor jeg frøs dem ned straks efter bagningen, så de var som nybagte, da jeg blot havde tøet dem op i mikrobølgeovnen.

Kikærteburger
5 store bøffer

125 g røde linser
lidt olivenolie
1 løg i skiver
2 tsk tandoori krydderi
225 g kogte kikærter
1 tsk revet frisk ingefær
1 æg
2 spsk hakket persille
2 spsk frisk koriander, hakket
100 g rasp

Kog linserne i en gryde med vand i 10 minutter. Lad dem dryppe af. Varm olien i en gryde, svits løgene i det og tilsæt kort efter tandoori-krydderiet. Rør godt rundt og tag løgskiverne op. Blend kikærter, halvdelen af linserne, æg, ingefær og løg til en jævn masse. Rør det sammen med resten af linserne, koriander, persille og rasp til en fars og del den i fem portioner, som du former til flade bøffer. Steg dem på en pande med lidt olie i nogle minutter på hver side.

I burgerne var der – udover en kikærtebøf – en creme bestående af creme fraiche, presset hvidløg, salt og friskhakket koriander, friske tomater og et par skiver gouda med pesto.

Note: Se, sådan en burger kunne jeg godt blive forfalden til at spise ind imellem! Superlækkert og smagfuldt.

Grovboller med solsikkekerner
ca. 9 store boller

40 g gær
5 dl lunkent vand
1 dl knuste rugmelskerner
1 dl havregryn
1 tsk salt
hvedemel for resten
ca. 1 dl solsikkekerner

Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt salt og derefter havregryn og. Ælt hvedemel i, til dejen samler sig til en let og smidig masse. Lad den hæve til dobbelt størrelse og form den til store boller. Pensl dem med vand, drys solsikkekerner på og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.



15 thoughts on “Kikærteburger”

  • Den ser dælme lækker ud – gad vide om jeg kunne overtale den vegetarforskrækkede mand (som dog kan lide falafel)til sådan én en dag 🙂

  • Signe – mange tak! Det burde der være mulighed for. Nu er min gemal ikke så vegetarforskrækket, men jeg blev alligevel positiv overrasket, da han brummede tilfreds, mens han spiste 🙂

  • Uhm, det ser lækker ud:)
    Er ikke sikker på Kristian ville være så begejstret, hvertfald ikke hvis jeg kaldte det for burgere, men sandwich, det ville nok være noget andet, haha:)

  • Kære Piskeris
    Det ser rigtig godt ud, men jeg tror altså, at jeg ville mangle kødet:) især fordi, at det er så sjældent, at jeg spiser burger.
    Det minder mig om, at jeg engang havde lavet en jordskoksuppe, min datter blev så skuffet, for hun havde bildt sig selv ind, at det var aspargessuppe, som hun bare elsker, og de to supper ser ret ens ud i en suppekop.
    Knus
    Vibeke

  • MissMuffin – prøv at fortælle ham, at du kun laver vegetarisk mad i en måned, så han kan lære at lide det. Når han så gisper højt, skynder du dig at sige, at du alternativt også bare kan lave denne ret, og hvis han kan lide den, så er der ikke behov for kødfri måned 😉

  • Vibeke – haha, nej det er også noget værre snyd! Jeg tror, jeg har prøvet noget lignende med mad, jeg lavede en hverdagsaften, men jeg kan desværre ikke længere hvad 🙂

  • Jule Mig – hvis jeg var dig, ville jeg lave det og ikke fortælle dem inden, hvad det var… meeen jeg er også en værre lømmel på det punkt 😉

  • Lene – jeg vidste ikke, at man kan få kikærter på glas, men det må jo være det samme som på dåse – så det kan man godt (de er kogte, ikke?). Jeg brugte selv nogle kikærter, jeg havde kogt og derefter frosset ned, så jeg kunne tø dem op, når jeg skulle bruge dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *