Kalve striploin

Kalve striploin

Jeg faldt over en kalve striploin i forbindelse med månedens benspænd, hvor jeg laver mad på råvarer, jeg finder i min svigermors fryser. Og kalve striploin havde jeg faktisk ikke prøvet at tilberede før, så det måtte naturligvis testes.

Udskæringen kommer fra kalvens rygmuskel, og den ses ikke så tit herhjemme – sandsynligvis fordi det er en udskæring, der oprindeligt stammer fra USA. En del amerikanske grillretter er dog kommet til Danmark de senere år – tænk blot på pulled pork, brisket og ball tip – og derfor giver det også meget god mening, at striploin ind imellem kan ses i de danske kølediske.

Der er en fin fedtmarmorering i kødet, men det er ikke en meget fedtholdig udskæring, så den skal ikke have en alt for voldsom tilberedning. Jeg gjorde således…

Kalve striploin

1 kalve striploin (mener den var på 500-600 g)
en lille klat smør
salt og peber
vand

Rids fedtlaget med en skarp kniv – du skal ikke skære helt ned til kødet. Gnid det med salt og peber. Smelt smørret på en pande, du skruer godt op for og steg så fedtsiden på stegen i ca. fem minutter. Vend den om og brun den også fem minutter på den anden side.

Hæld vand i bunden af et ildfast fad og læg kødet i (med fedtsiden opad). Stil den i ovnen ved 160 grader i 30-40 minutter med et stegetermometer i og tag den først ud, når kernetemperaturen viser 56 grader. Tag din kalve striploin ud af ovnen og lad den hvile et par minutter, inden du skærer den i skiver og serverer sammen med kartofler og salat.

Note: Kalve striploin har en rimelig fast struktur men er samtidig også meget mørt at bide i. En ret god og velsmagende udskæring, som du sagtens kan lege videre med ved for eksempel at give den ekstra krydderier eller tilberede den på grill.



4 thoughts on “Kalve striploin”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.