Juni: Tyrkisk mad

figentærte, tærte, desserttærte, figner, flormelis, hasselnødder, mandler, honning, æg, rørsukker, hvedemel, græsk yoghurt, citroner, kage, dessertI juni står den på tyrkisk mad her på bloggen! Da jeg planlagte benspændet for juni måned, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at vi ville have så varmt vejr, som vi har nu, men det passer ikke desto mindre fantastisk til madlavningen de kommende uger. Og ja, vi har allerede haft grillen fremme et par gange de seneste dage, så inden længe kommer de første på bloggen.

Men hvad er tyrkisk mad så? Jeg forbinder først og fremmest det tyrkiske køkken med hummus, auberginer, bredbladet persille, tomater, spidskommen, yoghurt og lækre flade brød/pandekager. Selvfølgelig kan jeg heller ikke undgå at tænke på kebab (som findes i en del varianter) og baklava,og jeg skal nok også lave et par af de helt klassiske retter, men jeg glæder mig også til at gå på opdagelse i det tyrkiske køkken.

Kan du anbefale nogle tyrkiske retter, som du synes, jeg skal prøve denne måned?

Se de tyrkiske retter, jeg lavede denne måned

16 thoughts on “Juni: Tyrkisk mad

  • Jeg tror godt, jeg kan friste med nogle retter – der er flere af dem, som jeg gætter på, at du vil kunne lide 🙂

 1. Jeg har flere gange købt/spist en slags meze der består af dampet spinat blandet med en form for tomat pure – har selv prøvet at lave det, men det er desværre ikke lykkedes at ramme den rette konsistens og smag

 2. Pingback: Adana kebab med fladbrød og myntedressing - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 3. Pingback: Lahmacun - tyrkisk pizza - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 4. Pingback: Lam med aubergine og peberfrugt - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 5. Pingback: Pak choy suppe med kylling - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 6. Pingback: Bulgurkylling med løg og peberfrugter - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 7. Pingback: Börek med feta - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 8. Pingback: Biber dolma - fyldte peberfrugter - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 9. Pingback: Pide - tyrkisk pizzabrød - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 10. Damelår – en ret med hakket kød, formentlig lam. Jeg kan huske den fra en bog af Henrik Nordbrandt, som boede i Tyrkiet i mange år.
  Tak for dine benspænd. Jeg var også meget glad for den russiske mad.
  Kh Helle Høst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *