Juli: Iransk mad

Juli: Iransk mad

Juli rimer på sol og sommer, og derfor skal månedens benspænd selvfølgelig være et, der kommer masser af sommergrøntsager, så jeg har besluttet mig for at lave iransk mad. Sidste sommer var juli-benspændet tyrkisk mad, og generelt er jeg ret begejstret for mad fra Mellemøsten. Der er så mange skønne grøntsager og krydderurter i retterne, så det er noget, jeg glæder mig meget til at eksperimentere med.

Iransk mad er kendetegnet ved brug af mange friske krydderurter, ris, grillede grøntsager og frugter, ligesom der ofte bruges safran, kanel, gurkemeje og persille. Der bruges selvfølgelig også kød – ofte kylling og lam men også gerne oksekød – så helt vegetarisk bliver det ikke, selvom de første retter, jeg blogger om, vil være vegetarretter.

Kan du anbefale retter fra det iranske køkken?2 thoughts on “Juli: Iransk mad”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *