Is fra Berthillon og andre søde sager

Berthillon, isbar, Paris, FrankrigEn af de første ting, vi opsøgte under vores gåtur ved Seinen, var en isbutik, som flere af vores guidebøger havde anbefalet – Berthillon, der ligger på rue saint louis en l’ile ikke så langt fra floden. Her fik vi hver to meget små iskugler, men hvad de ikke havde i størrelsen, havde de i smagen! Min blåbæris var superintens og passede perfekt med  den hasselnøddeis med rom, som jeg valgte til. Blåbærisen ville have været for kraftig, hvis jeg havde spist den alene, men sammen med nøddeisen blev det en fantastisk isoplevelse. Gemalen fik en vidunderlig lakridsis samt … ok, jeg kan ikke pt. komme i tanke om smagen på den anden iskugle.

Det er i øvrigt en skøn gade, isbutikken ligger i. Der er masser af små spændende madbutikker og sjove butikker med diverse tingeltangel.

Læg mærke til Bresse-kyllingerne i øverste højre hjørne

Køkken-tingeltangel – jeg var ret fristet, men endte ‘kun’ med et par køleskabsmagneter og en ret sjov te-si.

Første glimt af macarons i Paris – dem fik vi smagt en del af på turen

Jeg har en vis svaghed for sten…

Et par af hylderne hos La Cure Gourmande

I La Cure Gourmande fik vi også shoppet lidt. Her købte vi en række store, lækre karameller (som kan ses i det sidste indlæg, jeg laver om Paris-turen), som var så store og kraftige, at de snildt kunne skæres i 2-4 stykker, da én karamel dårligt kunne være i munden – både størrelsesmæssigt og smagsmæssigt. Vi købte også to slikkepinde – én med citron og en med karamel – men det var svært at vælge, for der var rigtig mange spændende at vælge imellem.

Butikken indeholdt forskellige slags chokolade samt store montrer med kager. Vi blev budt en lille lækker mundfuld, da vi trådte ind i butikken, og det siger man jo ikke nej til.27 thoughts on “Is fra Berthillon og andre søde sager”

 • Ej, Pylones køkkenudstyr (m.m.) er så skægt. Jeg har kun været i deres butik i Covent Garden, men gudskelov har de også en anelse af det i Danmark.
  Det ser ud som en skøn tur – nyd det!

  • Hehe, jeg havde også lidt svært ved at begrænse mig – der var for eksempel et fristende piskeris, som havde form som en blæksprutte, og jeg følte mig nærmest forpligtet til at købe det 😉

   Jeg var også ret fristet af de sjove ‘hunde-lagkageskærere’, men de var en anelse for kluntede til, at jeg fandt pengepungen frem. De var nu ellers ret skægge 🙂

 • Iiih, hvor hyggeligt med nogle Paris indlæg. Skal selv afsted fire dage næste torsdag, så det er super skønt at læse hvad i har oplevet (og spist 😉 )

  • Jamen det er jo helt perfekt! Håber du når at få læst de næste indlæg, for der kommer en række af mine anbefalinger – både kulinarisk og kulturelt 🙂

   • Jeg følger trofast med 😀 Dejligt lige at få nogle fif der er relevante lige nu og ikke for 3 år siden, eller hvad man nu ellers opstøver på nettet 🙂

 • Jeg har aldrig været i Paris og har faktisk haft den mening, at Frankrig ikke rigtigt interesserede mig (på trods af hele 3 forsøg med feriebesøg forskellige steder i landet). Jeg har en tendens til at sammenligne det med Italien, som jeg elsker, men som jo er noget helt andet.
  Men efter at have set nogle af dine billeder, tror jeg alligevel at jeg bliver nødt til at prøve Paris engang:-)

  • Frankrig er skønt! Og franskmændene er faktisk blevet noget mere large de senere år og har det helt fint med at tale engelsk (det er rart for os, som ikke har haft fransk i gymnasiet ;-)). Kan du så se at komme af sted 😀

  • Jeg kan afsløre så meget, at vi smagte ret forskellige macarons, og generelt var niveauet ret højt – men vi havde også en klar favorit 😉

 • åååh Piske, hvor ser det virkelig ud til at have været en fed tur 🙂 Jeg er da specielt pjattet med billedet af alle kagerne her til sidst 😉 MUMS. Lige til at hoppe på hovedet ned i nærmest 😉

  • Havde jeg gjort det, var vi nok blevet smidt ud af butikken 😀
   Men ja, det er en butik, jeg gerne vender tilbage til – der var mange gode sager.

 • Hold da op sikke en farve på blåbærisen – den ser godt nok også meget intens ud.
  Super lækkert med sådan en lille weekend-getaway, og til lykke med den nylige bryllupsdag 🙂

  • Jeg var lige ved at tro, at jeg havde fået en anden, for jeg er vant til, at blåbæris nærmere er pastel-lyseblå eller pastel-lilla, men god var den i hvert fald – og meget intens!

 • Jeg eelsker Pylones, de har virkelig de mest fantastiske ting! Der kunne jeg bruge en hel dag inde og alle mine penge vel at mærke 😉
  /Lise

  • Helt enig – der er virkelig nogle sjove ting imellem! Det tog også en del tid for mig at beslutte mig for, hvad der skulle købes – og ikke købes – inden jeg kunne forlade stedet. Og det blev i øvrigt ikke bedre af, at der lå to butikker lige ved siden af hinanden 😉

 • Ååååh *SUK*! Jeg eeeelsker elsker elsker Paris – og bliver mere og mere grøn af misundelse i takt med at jeg læser dine ord. Savner byen helt afsindigt – MÅ altså snart derned igen… boede der et år efter gym og et halvt år, da jeg læste på uni! Fine butiksruder og dejlig inspiration. Merci!

  • Jeg må lige advare om, at jeg har tænkt mig at blogge de næste par dage om alle de ting, vi oplevede… så må du overveje, om du tør læse med 😀

  • Mange tak – ja, det var en ret romantisk by at tage til, omend det lige på det punkt ikke føltes meget anderledes i forhold til andre storbyer. Men det var skønt at have flere dages alene-tid sammen med gemalen 🙂

 • Dejlige billeder og beretning. og hvorfor fik jeg ikke smagt den is hmpf! Det må blive næste gang, jeg skal helt sikkert snart tilbage igen 🙂

 • Her på Mallorca (i Palma) er der også en La Cure Gourmande, fantastisk forretning, slet ikke til at komme ud af. Jeg købte nogle chokolade kugler med mandler med form og farve som oliven. Uhm’
  Hvor ser det spændende ud!

  • Uha, dem kiggede jeg også på – men endte som sagt med noget andet. Jeg kunne snildt købe mig fattig det sted 😀

 • Sikke nogle skønne billeder, Piskeris – dejligt at få et indtryk af dine oplevelser! Det virker som om, alt er større og mere festligt i Paris.
  Forretningen med sten ville også have tiltrukket mig 🙂

  • Vi var overraskede over, hvor stor byen er – én ting er at se det på et kort, noget andet er at opleve det selv. Jeg gik ikke ind i butikken, da jeg var bange for at blive fristet for meget 😉

  • Jeg tror også, jeg havde købt et par ting mere, hvis det var senere på ferien, jeg var stødt på butikken – meeen den første dag ville jeg ikke lige shoppe igennem 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *