Byernes by – miniferie i Paris

Paris, FrankrigGemalen og jeg er netop hjemvendt efter fire dejlige dage i Paris. Vi havde bryllupsdag i sidste uge, og da jeg samtidig havde noget ferie, der skulle afholdes, så besluttede vi os for en spontan tur til byernes by! Jeg har længe drømt om at opleve Paris, og gemalen var heldigvis ret let at overtale, så torsdag formiddag lettede vi fra Kastrup lufthavn og landede i Paris lidt over middag. Jeg havde fundet et hotel i Opera-kvarteret, og stedet var udmærket uden at være prangende – helt fint til en storbyferie (bortset fra at der ikke var køleskab på hotelværelset. Det har man altså brug for som foodie!).

Paris, FrankrigSå snart vi havde indlogeret os på hotellet, smuttede vi ned til Seinen for at gå en tur langs vandet og se på de mange spændende bygningsværker, der ligger der.

Jeg har en vis svaghed for gamle smukke kirker, og noget af det første, vi skulle se, var selvfølgelig Notre Dame. Mit kamera er mest interesseret i at tage billeder af mad (!), så jeg skal eksperimentere mere med indstillingerne til kirke-fotoshows, men her er en række skud fra kirken.

Vi gik omkring i flere timer og fik også shoppet lidt delikatesser – mere om det i næste indlæg – men mest af alt brugte vi tid på at se på mange prægtige bygningsværker og mærke bystemningen.

Paris, Frankrig

17 thoughts on “Byernes by – miniferie i Paris

  • Jeg forstår til fulde din begejstring for bygningen! Hvor var den bare smuk – og så meget mere imponerende end det guldhelvede, som visse af de sydlandske katedraler og kirker er. Den var enkel og alligevel kompliceret – smuk og alligevel spartansk. Loved it!

  • Mange tak! Håber du snart kommer af sted – jeg har sukket efter at besøge den by i mange år, men det viste sig, at gemalen var langt lettere at overtale, end jeg først troede. Paris er en rigtig spændende by med mange smukke bygningsværker – og rigtig mange gode konditorier 😀

 1. Sikke nogle skønne billeder du har taget og sikke en god idé med en forlænget weekend i Paris her i efteråret! Jeg har aldrig været i Paris, men det er et af de steder, jeg absolut må opleve en dag 🙂

  • Det må du – det er en dejlig by, som byder på masser af oplevelser både hvad angår arkitektur, kultur, kunst og ikke mindst gastronomi! Pt. prøver jeg at få et overblik over alle de billeder, jeg har taget dernede – der blev knipset en del 🙂

 2. Dejlige billeder!! Paris er sådan en smuk by – smuk er også kodeordet for Notre Dame. Jeg får stadig gåsehud ved at tænke på vores julenat i Paris, hvor vi hørte de specielle klokker der kun ringer til jul og trådte ind i kirken lige omkring midnat. Desværre har Paris mistet lidt af tiltrækningen efter Anette ikke er her mere. Jeg skal derned igen, men der skal lige gå lidt tid………

  Mange hilsner
  Birthe

 3. Piskeris: jeg er dybt misundelig. Jeg har solgt mit hjerte til byernes by.
  Ih, hvor jeg nyder dine billeder.
  Jeg kan heldigvis glæde mig, for jeg har booket en uge i april 2012.
  Glæder mig til flere indlæg. Specielt om mad 🙂

  • Voilá – næste indlæg er lige postet, og her er der søde sager, som jeg godt kan anbefale. Isbutikken og kage/karamel-butikken skal du helt sikkert forbi 🙂

 4. Pingback: Is fra Berthillon og andre søde sager | Piskeriset på eventyr

 5. Pingback: Au Bougnat og Paris by night | Piskeriset på eventyr

  • Mange tak – det er skønt at fejre det med noget alenetid – nåja, så alene man nu kan være i en storby med flere millioner indbyggere 😉

 6. Pingback: Is fra Berthillon og andre søde sager | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *