Au Bougnat og Paris by night

Au Bougnat, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Paris, FrankrigVores tur til Paris var som sagt et lidt spontant indfald, og derfor havde jeg – i modsætning til turen til Barcelona – ikke researchet på byens restauranter og fået bestilt bord i god tid. Jeg forsøgte dog at finde frem til et par gode spisesteder et par dage før afrejsen, men måtte i første omgang give fortabt mht. at bestille bord – det der med onlinebestilling er åbenbart ikke noget, franskmændene dyrker i særlig høj grad, for alle de anbefalede restauranter, jeg kiggede på, havde kun telefonisk bordbestilling!

Aftenen før afrejsen gav jeg det dog et sidste forsøg, og på Tripadvisor opdagede jeg, at man kan få en oversigt over de spisesteder i en given by, som har onlinebestilling – meget smart funktion! Det brugte jeg til at finde frem til to spisesteder – et billigt til om torsdagen og et lidt dyrere til om fredagen, og så sørgede jeg ellers for at reservere bord.

Det betød, at vi i ro og mag kunne indfinde os hos Au Bougnat torsdag aften. Her kan du få tre retter for 30 euro – en ganske fornuftig pris for en menu på et spisested, der ligger så centralt.

Vi startede med at få en lille appetizer, som viste sig at være en krydret auberginepuré, og her blev der serveret brød til.

Au Bougnat, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Paris, FrankrigDa jeg så, hvad nabobordet fik til forret, besluttede jeg mig for at vælge det samme, for denne servering med tigerrejer og risotto lavet på limejuice så ret indbydende ud. Jeg blev heller ikke skuffet, for der var en fin sødme i retten, hvor limesaften gav tilpas modspil, så det ikke blev for fedt og for sødt.

Au Bougnat, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Paris, FrankrigHovedretten var et vovet valg fra min side. Der var mange spændende ting på menukortet, men jeg valgte at udfordre mig selv og tog dampet torsk med krydret pølse og serveret med pureret græskar. Fisken var veltilberedt – mør og meget lækker i strukturen – og kombinationen med den salte, krydrede pølse var interessant – meeen ikke så meget mig. Sammen med den bløde og meget søde græskarpuré blev det dog lidt for sødt og blødt, og jeg savnede noget struktur i retten. Det havde gjort underværker med lidt friske salatblade til, som kunne give noget modspil og friske retten op.

Au Bougnat, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Paris, FrankrigTil dessert valgte jeg en hasselnødde-tiramisu. Jeg frygtede lidt, at det ville blive en alt for sød dessert – sådan lidt a la tiramisu lavet på Nutella – og den var da også mild og sødmefuld, uden at det dog blev vammelt. Du skal dog have en rimelig sød tand for at spise den, for der er ikke meget modspil i form af frisk frugt og syrlighed i det hele taget.

Mens vi spiste, bemærkede vi, at der var forholdsvis mange amerikanere på restauranten, og Au Bougnat er da også velegnet til turister, der vil have et menukort, de kan forstå, og som gerne vil spise noget spændende – uden at det bliver for eksperimenterende! Prisen er som sagt yderst rimelig, og langt hen ad vejen var vi tilfredse med oplevelsen på Au Bougnat. De største anker er, at flere af retterne var lige lovlig søde og godt kunne have brugt lidt friske grøntsager, samt at maden blev serveret utrolig hurtigt! Ja, det virker lidt underligt at have det som kritikpunkt, men vi nåede dårligt at bestille de enkelte retter, før de blev sat på bordet, så vi havde dårligt nået at spise forretten, før hovedretten blev serveret.

Oplevensen på Au Bougnat ender på fire stjerner – et godt måltid mad til en yderst rimelig pris, men måske også lige lovlig turistet og henvendt til det amerikanske publikum.

På vej hjem til hotellet måtte vi lige hilse på Notre Dame igen, ligesom Eiffeltårnet også skulle opleves by night – franskmændene kan noget med belysning af bygningsværker.18 thoughts on “Au Bougnat og Paris by night”

  • Mange tak – og nu tror jeg heller ikke, jeg har flere Notre Dame-billeder på lager. Men smuk er den nu 🙂

 • Jeg synes, det ser rigtig flot ud, og desserten ville lige være mig 🙂 Det er altid spændende at spise i andre lande og prøve nogle af de lokale specialiteter.

  • Det var også en udmærket oplevelse og dejligt at kunne få et par retter, der havde fået et twist – jeg elsker jo, når folk forsøger at udvikle og eksperimentere med klassikerne 🙂

 • Et lille forsinket tillykke med jeres bryllupsdag.
  Hvor skønt at kunne tage en “smut tur” til Paris. Det misunder jeg sgu.
  Det er dejligt at kunne læse og se billeder fra jeres tur. Fantastiske flotte billeder 🙂

  • Mange tak – ja, det har jeg også drømt om i mange år, så det var dejligt, vi fik kastet os ud i det! Nu har vi også nået en del storbyer gennem de senere år, og det er rigtig spændende at opleve de forskellige kulturer 🙂

 • Selv da jeg havde boet i Paris i næsten et år, kunne jeg stadig blive fuldstændigt bjergtaget af det lysende (dengang blinkende) Eiffeltårn….
  Menuen ser ret mums ud – men det er befriende fedt at høre din ærlige, kyndige mening!

  • Vi var der ikke, mens det blinkede (mener at have hørt, at det gør det en gang i timen nu), men det var nu smukt med lys på.

   Ja, det var som sagt et fint måltid, men det var lidt for sødt og blødt til mine smagsløg. Der savner jeg noget frisk salat, lidt crunch og lidt syre.

  • Ja, det er heller ikke noget, jeg er vant til – det plejer jo nærmest at være omvendt. Men hellere lidt for hurtigt end lidt for langsomt 🙂

 • Nøøøj hvor ser det hyggeligt og stemningsfyldt ud!

  Nu hvor du har oplevet byernes by, burde du se “Midnight in Paris” af Woody Allen, den giver virkelig en lyst til at se den smukke by, specielt hvis man får samme oplevelse som hovedpersonen ;D

  – Maj 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *