Hindbærmoussekage og ferskentærte
Her til eftermiddag sendte jeg gemalen af sted med juni måneds sidste benspændskager, da han skulle til afdelingsarrangement. Opskrifterne på hindbærmoussekage og ferskentærte havde jeg fundet inspiration til i ‘Byens bedste kager’, men ferskentærten endte dog med at ligge ret langt fra den oprindelige opskrift, da jeg lavede en anden tærtebund og ændrede på alle tre lag fyld. Min hindbærmoussekage lå tættere på originalen, hvor jeg dog pillede lidt ved enkelte mål, ligesom jeg sluttede af med at pynte den med violsukker, sølv-sukkerkugler samt årets første rose fra haven.
Hindbærmoussekage
8-10 personer
Marengsbund:
200 g hasselnødder
4½ æggehvider
200 g lys rørsukker
Hindbærmousse:
200 g hindbær
160 g lys rørsukker
6 blade husblas
6 pasteuriserede æggeblommer
7 dl fløde
Pynt:
violsukker, sølv-sukkerkugler og en enkelt frisk rose
Rist hasselnødderne på en pande i 5-10 minutter – pas på ikke at brænde dem på – og blend dem derefter til nøddemel. Pisk æggehvider og rørsukker til en sej marengsmasse og vend nøddemelet i. Smør det ud på en bageplade med bagepapir, så det har en diameter på ca. 25 cm. OBS! Du skal have en springform i samme størrelse. Bag marengsbunden ved 200 grader i ca. 18 minutter. Lad den køle af efter bagning.
Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter og pisk samtidig æggeblommer og rørsukker i en skål, så det bliver lyst og luftigt. Mos hindbærrene med en gaffel og hæld dem i en gryde sammen med husblassen, der inden er vredet fri for vand. Varm langsomt gryden op, så husblassen smelter. Tag gryden af komfuret, inden indholdet begynder at koge. Når det er kølet lidt af, vendes æggeblandingen i. Pisk fløden til skum og vend det i hindbærblandingen.
Fjern bagepapiret fra marengsbunden og overfør bunden til en plan flade. Tryk den lukkede springformsring ned over, fjern ringen igen og skub den runde marengsbund over på springformens bund. Luk ringen omkring bunden, så springformen er samlet igen – nu med marengsbunden i. Hæld hindbærmoussen oven på marengsbunden og sæt din hindbærmoussekage i køleskabet et par timer, så den kan stivne.
Pynt kagen inden servering, hvor du også sørger for at fjerne springformens ring.
Note: Jeg fik en lille rest hindbærmoussekage sidst på aftenen. En rigtig dejlig kage, hvor især marengsbunden imponerede. Lav i øvrigt gerne denne kage aftenen før, at du skal bruge den, da moussen har brug for nogle timer til at trække smag.
Bund:
70 g speltmel
170 g hvedemel
100 g koldt smør
1 stort æg
Marcipanmasse:
150 g marcipan
150 g rørsukker
1 stort æg
Vaniljecreme:
2 dl fløde
1 æg
korn fra en ½ vaniljestang
1 spsk rørsukker
3-4 modne ferskner
blommesirup
friske lavendler
Bland ingredienserne til mørdejen i en skål og ælt det sammen til en sammenhængende dej. Sæt den i køleskab en halv times tid. Rør derefter marcipanmassen sammen og sæt også den i køleskab. Varm fløden op i en kasserolle sammen med kornene fra vaniljestangen og den tømte vaniljestang samt rørsukker og æg. Pisk det godt undervejs, indtil væsken ‘sætter sig’ og bliver mere cremet. Tag den af varmen.
Rul tærtedejen ud og læg den i en tærteform. Fordel marcipanmassen ud over den og derefter vaniljecremen. Skær fersknerne i tynde både og læg dem øverst. Bag tærten ved 200 grader i 35-40 minutter og lad den køle af. Smør overfladen med blommesirup lige inden servering og drys med lavendler.
Note: Denne fik jeg også mulighed for at smage sidst på aftenen, og her var sødmen lige tilpas. Jeg var spændt på, hvordan den ville være, da fersknerne godt kunne have brugt en eller to dage mere at modne i, men de gik godt sammen med siruppen og den bløde, lækre marcipanmasse. Mmm!
Er det kage(r)?
Jeps – rigtige sommerkager tilmed, og nu hvor solen ikke gider at skinne i dag, så er det da dejligt at kunne spise lidt sommer i stedet.
Hej
Orh, det ser bare godt ud! Sommer smager altid rigtig godt. Jeg har desværre ikke rigtig tid til at bage i den her tid pga. eksamensprojekt.
Den der hindbærkage ser vist også lidt for prinsesseagtig ud til mig. 😉
– Ungersvenden
De to kager ser bare super lækre ud. Jeg håber, der var en lille rest, så du selv kan smage.
MUms, de ser lækre ud de kager – du har vist ikke fået installeret “knappen”?? 😉
Den ferskentærte er vist lige noget for mig…..
Mange hilsner
Birthe
Mamma Mia – SÅ lækkert at se på – ferskenkagen er et helt lille kunstværk. Hindbærmoussekagen er lige mig – eeeelsker bunden med nødder.
Mange hilsner
Charlotte
De lyder lækre og marengsbunden meget lig den jeg lavede for nylig.
Hvorfor ikke bare bage den direkte i springformen? Det er da nemmere.. 🙂
http://www.godte.net/2011/06/den-perfekte-sommerkage.html
Kage nr. 2 lyder super lækker med marcipanbund *Mums* Jeg er ikke så vild med ferskner, men man kan jo sikkert bruge alverdens frugt.
de ser smukke ud begge to, og jeg er sikker på de smager lige så godt ….. håber din mand er meget stolt af dig:-)
Ungersvenden – mange tak.
Hehe, jeg syntes også, at den var temmelig lyserød – men heldigvis smagte den godt 😉
Anette – mange tak. Jeps, det var der, og de blev begge ret gode, så jeg opdaterer indlægget om lidt 🙂
NYBH – tusind tak. Nej, jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan man gør, så nu venter jeg på, at du installerer den, så jeg kan lure tricket af 😀
Charlotte den 2 – mange tak! Jeg elsker at pensle sådan en frugttærte med sirup eller abrikosmarmelade lige inden servering – den får sådan en flot blank overflade 🙂
Marengsbunden var også rigtig god – prøv den prøv den!
Godte – det overvejede jeg også -men jeg tænkte, at der måtte være en grund, siden opskriften foreslog det andet, så det ville jeg afprøve. Jeg synes dog – som du – at det vil være lettere og mere logisk blot at bage den i en springform 🙂
Tante Sød – tusind tak. Ja, det er han – og kagerne fik også megen ros med på vejen 🙂
Uhm hvor ser de lækre ud!!!! Har ikke set hvad juli måneds benspænd er! Her bugner det med ferskener så tærten skal prøves!!! God weekend♥
Tina – tusind tak! Jeg har lige haft 'Er det kage?'-tema – juli måneds benspænd afslører jeg nok i aften 🙂
Hvor mange blad husblas er der i hindbærmoussen? Det fremgår ikke, så vidt jeg kan se.
Lyder som et friskt pust med hindbærmousse. 🙂
VH,
Karina
Jeg synes, at din hindbærmoussekage lyder meget, meget lækker at dømme ud fra ingredienserne. Og hvis man, som du foreslår, skruer op for smagsbarometeret og bruger flere bær, bliver den helt sikkert skøn!
Hold op nogen skønne kager du har fået lavet. I sær den der fersken tærte ser og lyder lækker. Skønne billeder.
Karina – nej, det havde jeg skrevet med citronsaft – sorry 🙂
Er tilføjet nu!
Madame – den var også skøn – og så viste det sig, at da den havde trukket fem-seks timer mere, smagte den også af mere, hvilket gav den en ganske fin balance 🙂
Vibeke – tusind tak! Kollegerne blev heldigvis også glade for dem – og jeg nåede også at smage, så win-win for alle parter 🙂
Uha, den fersken tærte ser fantastisk lækker ud. Er også vild med det violsukker.
Camilla – jeg tror også, jeg skal lave ferskentærten igen – måske også afprøve den med andre frugter. Kombinationen var rigtig god 🙂