Ferie i Toscana

ToscanaHvis du syntes, der var lidt stille på bloggen i sidste uge, så er der en helt naturlig forklaring på det – jeg var nemlig på ferie i Toscana sammen med familien! Det var på det tidspunkt det varmeste sted i Europa – et sted mellem 35 og 40 grader – så aktivitetsniveauet på denne ferie var noget lavere end sædvanlig.

Italien, ToscanaJeg overdriver ikke, når jeg påstår, at jeg brugte en stor del af ferien i ovenstående – jeg var nok i poolen 3-4 gange hver dag! Der blev vandpjasket en del med yndlingsnevøerne, men der var også tid til at svømme en masse gange frem og tilbage (for ja – i den varme var det begrænset hvor mange ture, vi gik).

Jeg er ikke supergod til kraftig varme, og dette var altså lige i overkanten, så jeg er glad for, at der var en pool, man kunne køle af i. Pyyyh!

florentinsk steakVi lavede selvfølgelig en del mad på ferien – ikke kun fordi det er hyggeligt, men også fordi der er fantastiske råvarer i Italien. Vi boede i et sommerhus tæt på Firenze, og en af egnens specialiteter er den florentinske steak – en ordentlig moppedreng på ca. 1 kg! Er det nu, jeg skal fortælle, at den udskæring står i ca. 150 kr kiloet, og at det er virkelig lækkert kød? En lignende udskæring herhjemme ville koste meget, meget mere..

nektarinsuppeMen udover en ordentlig steak blev der selvfølgelig også lavet en masse grøntsagsretter og et par pastaretter (en af dem blogger jeg om en af de næste dage). Der blev såmænd også plads til en enkelt frugtsuppe, nemlig denne nektarinsuppe der minder meget om en ferskensuppe, jeg har lavet på en tidligere rejse til Frankrig.

Toscana, rejse, Italien, pizzaVi spiste ude et par gange – først på et lille pizzasted i en lille by tæt på og senere på en vinbar i Bologna. Sidstnævnte bringer jeg en anmeldelse af i morgen.

italiensk is, Toscana, Borgo San Lorenzo… og så var der selvfølgelig også plads til et par is! Det var i Firenze, isdesserten blev opfundet, og selvom vi ikke nåede forbi de gode isbarer i Firenze, så fandt vi dog et par fine isbarer i de nærmeste små byer.

Toscana, Italien, BolognaVi nåede en enkelt dag i Bologna og blev her glædeligt overrasket over, at der er mange overdækkede gader i byen. Ikke alene er det interessant, hvis man interesserer sig for bydesign – det er også superpraktisk når solen bager, for her er det muligt at gå i skygge en god del af tiden. Det betød også, at vi ikke smeltede, selvom temperaturen nåede op på 40 grader denne dag!

kirkeBologna er en spændende by, jeg gerne vender tilbage til igen en dag. Vi fik set et par af de ‘obligatoriske’ steder i byen – blandt andet Santa Maria del Fiore – en smuk og ret rummelig kirke, hvor der var overraskende få besøgende denne dag.3 thoughts on “Ferie i Toscana”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *