Isbarer i Firenze

is, isbar, Firenze, isbarer i Firenze, italiensk isHvis du vil have en rigtig god is-oplevelse, så bør du overveje at prøve isbarer i Firenze på et tidspunkt. Firenze er byernes by hvad angår is, for det skulle efter sigende være her, at isdesserten blev opfundet.

Jeg tror aldrig, at jeg har oplevet en by, hvor koncentrationen af isbarer er så høj, og hvor kvaliteten samtidig er i top. Selvfølgelig findes der isbarer, der ikke er værd at bruge tid på, men du kan godt regne med, at italienerne tager deres is seriøst.

Italiensk is - citronis og pistacieis, is, isbar, Firenze, isbarer i FirenzeVi har netop brugt nogle dage i Firenze, og her valgte vi at prioritere is som en af de ting, vi skulle undersøge nærmere.

Vores første isbar-besøg blev hos Il Procopio, der har vundet flere priser for deres lækre is. Jeg valgte at snuppe en kugle med citronis (selvfølgelig) og en pistacieis (med tilnavnet Il Bronte, hvilket nok betyder, at isen er lavet, som man laver den i byen Bronte). Der blev stukket en sød kage i isen som afslutning. Pistacieisen var desværre lidt kedelig – den smagte ganske enkelt ikke nok af pistacie – men citronisen var fantastisk! Dejlig syrligsød og intens – lige noget for enhver citronelsker! Absolut en af de bedste citronis, jeg nogensinde har smagt.

Isene var dejlig friske og cremede, og så var de lige til at betale – mener vi gav omkring 2.20 euro hver for to kugler is.

Italiensk is med blandt andet chokolade, is, isbar, Firenze, isbarer i Firenze, italiensk isVores andet isbar-besøg var Badiani, som et par af vores venner anbefalede. Stedet er blandt andet kendt for deres Buontalenti-is, som er opkaldt efter Bernardo Buontalenti, der efter sigende skulle være opfinderen af isdesserten.

Her vovede vi os ud i tre kugler (behøver jeg at nævne, at der ikke var plads til aftensmad den aften?), hvor jeg valgte Buontalenti-isen, kokosis samt en chokoladelækker is. Buontalenti-isen havde en meget fin og dejlig konsistens, men den var også lige lovlig mild efter min smag. Er du til meget enkle og fine is, er den muligvis noget for dig. Til gengæld var kokosisen meget frisk og gav et godt modspil til den cremede og syndige chokoladeis. En rigtig dejlig kombination – og rigtig dejlige is i det hele taget.

Pris for tre iskugler – omkring 3 euro.

is, isbar, Firenze, isbarer i Firenze, italiensk isSidste isbar-anbefaling går til Gelateria La Carraia, som ligger tæt på floden. Her kastede jeg mig over en crunchy yoghurtis samt ricottais med pære. Jo, den isbar havde helt sikkert nogle temmelig funky smagskombinationer, og de smagte skønt! Jeg tror ikke, jeg før har prøvet en yoghurtbaseret is, der smagte så meget af fuldfed yoghurt! Den var frisk, lækker – og lidt morgenmadsagtigt, men på den gode måde! Ricottaisen var ret spændende, og kombinationen med de små pærestykker virkede overraskende godt.

Prisniveauet lå på omkring 2.20-2.50 for to kugler.

Gelateria La Carraia var min personlige favorit blandt de isbarer i Firenze, vi prøvede, men de kan alle tre anbefales. Som sagt er der temmelig mange gode isbarer i Firenze, så jeg vil i det hele taget anbefale dig, at du bruger TripAdvisor, hvis du en dag går på isbar-jagt i byen. Der er rigtig mange isbarer i Firenze, der har fået høje ratings, så der er god mulighed for at finde en ordentlig isbar, hvis du er på de kanter.

12 thoughts on “Isbarer i Firenze

  1. Lækkert! Sikke en masse is i fik jer smagt igennem- du går altid helhjertet ind i dine projekter 🙂 Is i Italien er noget helt andet end isen herhjemme. Selvom det er mange år siden jeg har været i Italien, så kan jeg næsten stadig smage den lækre is:)

  2. Hvor lyder det dejligt, at I har været i Firenze! Citronis må være fantastisk – det har jeg aldrig smagt. Kan det mon fås også her?

    • Det vil jeg tro – mener bestemt også at jeg har fået det i Danmark. Og ellers blogger jeg nok en opskrift i løbet af sommeren 😉

  3. Uh, skønt med is – især hvis der er sol på himlen. Min favoritter er lakrids, kaffe og pistacie-is – og indenfor sorbet er solbær og citron det store hit!
    .. Og så eeeelsker jeg altså guf. Masser af guf. Helt 50/50 fordeling B-)

    – Anne

    • Det overraskede mig, hvor få sorbeter vi stødte på i Italien – det er åbenbart ikke noget, de dyrker så meget? Det er ellers dejligt læskende i varmen 🙂

  4. Italiensk is er godt! Hvis man ikke lige skal et smut til Italien i sommer, så kan jeg i stedet anbefale en tur til Flensborg. Lige ved indgangen til Flensborg Galerie ligger der et is udsalg med italienske is. Kan anbefale varianten yoghurt med granatæble! Uhm! Den smagte godt!
    Mvh Ulrika

  5. Pingback: Trattoria 4 Leoni i Firenze | Piskeriset på eventyr

  6. Pingback: Isfestival i Firenze | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *