Duck & Waffle i London

Duck & Waffle, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonDa gemalen og jeg var i London, spiste vi på Duck & Waffle, som en af mine kolleger havde anbefalet mig. Da jeg fortalte hende, at jeg skulle til London, anbefalede hun straks, at jeg tog forbi Duck & Waffle, da det er lidt af en oplevelse at nyde en drink i 40. etagers højde! Vi kunne dog ikke helt nøjes med drinks men sørgede for at bestille bord til frokost. Her vil jeg i øvrigt lige komme med en anbefaling – hvis du vil spise der, så sørg for at booke bord præcis to måneder før, hvor de åbner for booking. Vi bestilte bord samme dag, hvor de åbnede for bookingen til den dag, vi ville spise der, og vi havde nær ikke fået bord! Så der er rift om pladserne…

Men tilbage til selve spiseoplevelsen. Vi fik bord ved vinduet, og selvom vejret var gråt og regnfuldt, så var det fascinerende at kigge ud over byen. Duck & Waffle ligger ikke i den kønneste del af London, men der er nu noget specielt ved at være så højt oppe, at man kan kigge ned på alle bygningerne.  

Gemalen og jeg havde bestilt en drink hver i baren, som så blev leveret til os ved bordet. Desværre havde de lavet en fejl og givet os en forkert drink, men det opdagede vi med det samme og fik naturligvis byttet den. De var i øvrigt begge uden alkohol, men man kunne dog også vælge at få med alkohol, hvis man havde lyst til det.

Duck & Waffle, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonVi spurgte os lidt for hos tjeneren, da vi havde svært ved at lure hvor store, de enkelte portioner var. Vi ville gerne dele, så vi begge kunne smage så meget som muligt, så de sørgede for at give os ekstra tallerkner, så det var lettere for os at dele retterne.

Den første servering var en ret fra deres brunchkort og bestod af luftig vaffel toppet med oksekæbe, pocheret æg, hollandaise-sauce samt Sriracha-sauce. En rigtig lækker ret, hvor den fyldige sauce passede godt sammen med det møre kød. Samtidig gav chilisaucen lige et pift, som tog brodden af den fede saucesmag.

 

Duck & Waffle, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonNæste ret var en stor skål blandet salat – og her digter jeg lidt, for vi valgte faktisk den lille udgave, men det var en rimelig stor portion, eftersom salaten bestod af ret mættende ingredienser – blandt andet kål og røget mozzarella. Den var vendt i en gavmildt portion ranchdressing og drysset med ristede boghvedekerner, og så smagte den skønt! Bevares – det var ikke verdens sundeste salat, men den var både sprød, saftig og havde mange gode smagsnuancer.

Duck & Waffle, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonSammen med salaten spiste vi dette lækre luftige brød, som var smurt med smeltet smør og drysset med lidt krydderier. Vi tog det nok mest for at være sikre på at blive mætte, men set i bagklogskabens klare lys så behøvede vi det ikke – blandt andet takket være den mættende salat samt at flere af retterne var lidt større, end vi forventede. 

Duck & Waffle, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonDerefter fik vi et fladbrød, der var smurt med flødeost og toppet med røget laks samt letsyltet agurk. En ganske glimrende servering som dog virkede lidt simpel i forhold til de foregående retter. Men lækkert med en god, saftig laks kombineret med en let flødeost.

 

Duck & Waffle, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonVi havde også bestilt snacks, der bestod af barbeque-krydrede svineører (ja, jeg kunne ikke nære mig, det lød simpelthen så skørt). De dukkede dog først op, da vi var næsten færdige at spise, men så sad vi og nippede til dem, mens vi spiste de sidste retter. De smagte i øvrigt fortrinligt, men man skulle dog passe lidt på, da barbequeen klæbede til fingrene, så man let kunne få det på dugen eller tøjet.

Duck & Waffle, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonVi havde ikke spist morgenmad, da vi ville være sikre på at have god appetit til frokost, og vi mente derfor godt, at vi kunne dele en dessert som afslutning på måltidet. Inden da tog jeg dog en drink mere – denne gang med alkohol. Den var lavet på mangovin, og det var en ret interessant – og ikke voldsom sød – drink, hvilket passede mig fint.

Duck & Waffle, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonOg så kom vi til desserten… og den var stor! Jeg tror, vi havde forestillet os en dessert, der var på størrelse med vaffelanretningen, vi fik i starten, men den var ca. dobbelt så stor! Vi havde valgt en ‘Spring Fever Elvis’ som var den vaffel, der lød som den mest friske udgave (trods navnet). Her var den luftige vaffel nemlig toppet med letsyltede rabarber, blodappelsiner, citronte-marmelade, mandelsmør og mascarponeis samt lidt flødeskum.  En virkelig lækker dessertvaffel, hvor is, frugt og nødder gik op i en højere enhed.

Vi var dog også meget mætte og kunne næsten ikke rokke med ørerne. Vi kunne godt have undværet brødet, og jeg ville måske også gerne have valgt noget andet og lidt mere spektakulært end laksen, men begge ting smagte dog aldeles glimrende.

Tjenerne var smilende og servicemindede, men de fik dog kludret lidt rundt i vores drinks og havde også registreret dem forkert, så de stod til en højere pris på regningen. Det fik vi heldigvis løst, men det gav lidt et indtryk af, at de ikke havde 100% styr på tingene.

Men bortset fra fejlene omkring drinks så var det en rigtig god oplevelse at spise hos Duck & Waffle. Dejlig mad og lækre drinks til en ganske fornuftig pris. Og så var det som sagt også fascinerende at kigge ned på de høje bygninger. Jeg tror, det vil være endnu mere fantastisk en dag, hvor der er klart vejr.

Jeg ender på fem stjerner til Duck & Waffle og en klar anbefaling.



2 thoughts on “Duck & Waffle i London”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *