Chokolade-cupcakes med macadamia-nødder, vaniljeflødeostecreme og blåbærstøv
I søndags var vi til familiehygge, og jeg havde tilbudt at tage kage med, for så var der en perfekt undskyldning for at lege i køkkenet! Jeg valgte at medbringe to forskellige slags kager – en blommetærte, som blev tryllet frem fra fryserens gemmer, samt en portion chokolade-cupcakes. Jeg havde nemlig noget flødeost, der snart skulle bruges, og så savnede jeg at lege med kagedekoration, så hvad er mere nærliggende end at lave chokolade-cupcakes?
Mine chokolade-cupcakes blev pyntet med blåbærstøv, som jeg har fået af Mill & Mortar. Det meget, meget fintmalet, så du skal være lidt forsigtig, når du bruger det, men det giver et rigtig flot finish på kagerne.
Selve chokoladekagerne fandt jeg inspiration til i min chokoladebibel, ‘The Golden Book of Chocolate’, men jeg endte dog med at lave en del om på opskriften, da en del af mængderne blev justeret, ligesom jeg tilføjede lidt bagepulver. Jeg puttede dog lidt mere mel i dejen, end hvad jeg egentlig havde planlagt, men det har jeg ændret herunder.
Chokolade-cupcakes
9 cupcakes
250 g god mørk chokolade – jeg brugte Valrhona Carabïe 66%
50 g smør
100 g brun farin
1 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
3 æg
125 g hvedemel
1½ tsk knust pulverkaffe
en lille smule salt
80 g hakkede macadamia-nødder
2 spsk mørk sirup
Smelt forsigtigt chokolade og smør. Pisk farin, vaniljepulver og æg til en luftig masse. Tilsæt mel, kaffepulver, salt, bagepulver og sirup, pisk det sammen og tilsæt så den smeltede chokolade. Pisk massen forsigtigt og vend så nødderne i dejen. Hæld dejen i en sprøjtepose og fordel dejen i cupcakeforme, så de er lidt mere end halvt fyldte.
Bag dine chokolade-cupcakes i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter. Test dem ved at stikke i midten af en cupcake med en tynd træpind. Lad dine chokolade-cupcakes køle af.
Lav en halv portion af denne vaniljeflødeostecreme (undlad dog at bruge lilla farve), hæld den på en sprøjtepose med en stor tyl i. Sprøjt flødeostecremen på dine chokolade-cupcakes. Start i midten og fortsæt i en udadgående spiral, så du laver kanten af kagen til sidst. Drys med blåbærstøv og servér kort tid efter.
Åh hvor jeg dog får lyst til en cupcake. Faktisk lige præcis en chokolade-cupcake med macadamia, vanilleflødeost-creme og det fineste blåbærstøv ovenpå. Har slikket på computerskærmen, men det smagte nu ikke af så meget, desværre. Suk.
Jeg må udvikle noget smagspulver, du kan drysse på computerskærmen 😀
Uhm, hvor lyder det dog lækkert 🙂 Vi må prøve din opskrift – cupcakes har vi aldrig forsøgt os med her i huset …
Hov! Det må I da gøre noget ved! Er sikker på, at Bella vil elske at dekorere cupcakes 🙂
Årh, de ser lækre ud – flødeostglasur går bare aldrig af mode, elsker det især sammen med nødder!
– Anne
Mange tak – det var også superhyggeligt at pynte kager igen 🙂
Juhuuuu – KAGE!!! Og hvor ser de da bare INSANE gode ud! Ö
Hvem der dog bare kunne sætte tænderne i sådan en sag!!! Snøft, snøft…
Siger du som laver så mange lækre kager ♥
NAM NAM NAM, kan du sende én eller fem til Guldbergsgade? Tak 🙂
Kram
Det er liiiidt for sent, beklager! Men næste gang måske 😉
Sikke nogle flotte muffins 🙂
Mane hilsner
Birthe
Tusind tak ♥
De faldt også i god jord 🙂