By Stokkebye

By Stokkebye

Da vi var forbi det fynske for nylig, benyttede vi lejligheden til at kigge forbi endnu en dansk vingård – nemlig By Stokkebye. Vingården ligger tæt på Nyborg og råder over 17.000 vinstokke, hvor de første stokke blev plantet i 2009, mens 6.500 blev plantet i 2021. Det betyder også, at By Stokkebye øger produktionen i de kommende år og forventer at komme op på at producere 25.000 flasker om året.

by stokkebye, vingård, vingård på Fyn, dansk vingård, stokkebye, dansk vin

Vinudvalget består af hvidvine, mousserende vin samt hedvin. De er lavet på Pinot Noir, Solaris, L’Acadie Blanc, Johanniter og Golobok, og selve vinene er opkaldt efter vinbøndernes børn… og vingårdens hund!

Jeg har desværre kun smagt en af vingårdens vine før, og der var også kun mulighed for at smage en enkelt, da vi kiggede forbi, men By Stokkebye har et godt ry i den danske vinbranche. De sælger til flere restauranter herhjemme – blandt andet Rudolf Mathis, som vi havde besøgt samme dag. By Stokkebyes mousserende vin, Stella Mary, vandt også en international pris for et halvt år siden.

By Stokkebye har åbent både fredag og lørdag, hvor det er muligt at kigge ind i gårdbutikken samt se nogle af produktionslokalerne. Bagefter kan man gå de få skridt ud til vinmarken og nyde synet af de mange vinstokke, som her i maj er godt på vej op og nyder det solrige vejr, vi har haft de seneste uger.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *