Burgerbattle i New York

Shake ShackGemalen og jeg er hjemvendt efter en dejlig tur til New York, så forbered dig på, at jeg i den kommende tid vil spamme bloggen med madoplevelser fra ‘over there’!

Det er jo nærmest obligatorisk at æde en burger eller to, når man tager til burgerens ‘moderland’, USA, så inden afrejsen havde jeg undersøgt hvilke burgerbarer, som folk talte godt om, for jeg ville have et burgerbattle aka den bedste burger i New York! To af de mest populære var Shake Shack og Burger Joint.

Shake Shack er en burgerkæde, som ikke kun findes i New York men også i blandt andet Florida og Connecticut. Udover burgere har kæden også hotdogs, fritter, milkshakes og is. Nåja og burgere til hunde, men det er en helt anden historie.

Udvalget af burgere er ret småt, men vi valgte begge en SmokeShack.

burgerBurgeren bestod af en blød sandwichbolle (sådan som amerikanerne bedst kan lide dem), en udmærket hakkebøf, smeltet ost, stegt og røget bacon samt sauce og chilipeber. Jeg var lidt overrasket over størrelsen på burgeren, for den var såmænd ikke større end dem, du kan købe hos McD, men til gengæld er der skruet godt op for smagen i denne burger, for den var i sandhed hot! Måske endda en smule for hot til mig, men det var rart at opleve, at her var en burger, der kunne bide fra sig. Jeg savnede dog lidt mere sauce og snask i burgeren, og så ville lidt frisk tomat og salat heller ikke have været dårlig – den blev lidt for simpel og ensidig til mig.

fritterVi skulle også lige prøve stedet cheesefries og delte sådan en bakke. Igen en lille servering, men det smagte udmærket, og så var detaljen med osten sjov og anderledes.

burger jointDet andet burgersted, som jeg stødte på flere anbefalinger af, var Burger Joint, som har fået kultstatus, da den ligger i et baglokale til et af de finere hoteller i byen! Ok, baglokale er det måske ikke, men det er et lille lokale, der er gemt bag et stort tæppe, og du skal vide, at burgerbaren ligger der, hvis du vil prøve at finde den. Der skiltes kun med et lille diskret skilt i et mørkt hjørne inde i selve hotellet (se ovenstående), men det gør det også meget sjovere at opsøge. Du kan let risikere, at der er kø, for stedet er ret populært, men betjeningen er rimelig hurtig.

burgerbarDu opfordres kraftig til at kigge grundigt på menukortet, mens du står i kø, for bestillingen skal falde med det samme, du kommer frem til disken. Derefter skal du kæmpe dig frem i lokalet med dit køb, og måske er du heldig at finde en plads, så du kan sidde ned, mens du spiser.

burgeren, burgerbattleGemalen og jeg bestilte en cheeseburger hver – samt en portion lidt kedelige fritter, som vi delte. Burgeren var ret klassisk og var – i modsætning til den forrige burger – lige så saftig, som en burger bør være. Desværre manglede Burger Joint-burgeren så at blive krydret ordentligt. Jeg tror, det er første gang, at jeg har spist en burger og tænkt, at den kunne da godt bruge lidt salt, men i det hele taget savnede jeg lidt mere smag i burgeren – den blev lidt for anonym.

Det kan godt være, at det heller ikke var den bedste burger i New York, men placeringen af burgerbaren og den stemning, som præger stedet, er bestemt værd at opsøge.

vegansk burgerMen hvad var så den bedste burger i New York? Det var såmænd denne veganske burger, som vi faldt over ved et tilfælde, da vi besøgte Blossom du Jour. Det veganske spisested kan du finde tre forskellige steder i byen, og her valgte jeg at spise en SkyScraper Burger, der indeholdt en vegansk bøf (ved ikke, hvad det omfattede – måske kikærter?), soya-bacon, løgringe, vegansk ost, salat, tomater, pickles og sauce. Den burger havde alt, hvad den skulle have af smagsnuancer, krydderier, saft og kraft. Den var sprød og blød, saftig uden at være gennemblødt og med så mange forskellige smagsdetaljer, der komplimenterede hinanden utrolig godt. Fantastisk!

Jeg ved godt, at det måske er en anelse blasfemisk at kåre en vegansk burger som den bedste i et burgerbattle, men den var altså flere skridt foran de to andre, og jeg savnede ikke kødet i burgeren (selvom jeg nu godt kan lide en veltilberedt bøf). Lad dig ikke snyde af billedet – burgeren er ikke mindre end de andre brugere, vi spiste – den er bare højere.19 thoughts on “Burgerbattle i New York”

 • Lack of seasoning does seem to plague us here in the US. Oh well, at least you got one decent burger out of the trip.

  A far as chain restaurants go, Five Guys have probably the best burgers I’ve ever eaten. http://www.fiveguys.com/

 • Jeg har haft kik på begge steder, lige siden jeg læste om Heston Blumenthal og hans søgen efter den perfekte burger, desværre er det ikke blevet til noget endnu, da der har været så meget andet spændende, hvergang vi har været i New York

  • Ja, der er virkelig mange gode spisesteder i NY, så det kan jeg sagtens forstå. Jeg tror ikke, jeg før har været i en storby, hvor det er SÅ let at finde frem til et godt spisested i nærheden 🙂

 • Jeg har også prøvet at opsøge den gode burger i burgerens hjemland, men altid blevet noget skuffet i forhold hvad vi kan få serveret herhjemme på f.eks. Halifax.

  Det der med salat og i det hele taget grøntsager er ikke noget der bliver gjort så meget i, jeg syntes ofte de amerikanske burger joints bare er et udemærket alternativ til netop McD eller Burger King.

  Men ellers vil jeg nok ligesom Alan siger herover, gå efter : Five Guys, som også er en kæde, men de laver ret hæderlige burgere, men undgå for alt i verden : Jack In The Box kæden.

  Glæder mig til at læse flere historier fra NY, dejlig by

  • Jeg var også spændt på, hvordan niveauet ville være. Herhjemme plejer jeg ikke at gå på ‘alm. burgerbarer’ – skal jeg endelig have en burger, laver jeg den selv. Efter at have spist på Haché ved Nørreport st. kan jeg dog også sagtens overtales til at spise der, for var en rigtig god oplevelse!

 • Jeg vil glæde mig meget til dine foodie fifs fra N.Y. da min kæreste og jeg regner med en efterårstur over there, blandt andet for at spise på virkelig mange gode steder!

  • Perfekt! Jamen så har jeg mange gode tips på vej, for vi havde stort set kun gode oplevelser 🙂

 • Five burgers! Rigtige gode burgere! Tjek regtizeolischer.blogspot, mange gode new York rejsetips.

 • Hvor er det spændende at I har været i New York! Jeg glæder mig til at læse meget mere om jeres oplevelser – ja, spam endelig bloggen med madoplevelser fra ‘over there’ 🙂

  • Det har jeg også glædet mig til i flere år! Og det har også været en rigtig god tur, så det var ventetiden værd 🙂

 • Helt ærligt, så ser den veganske altså også noget mere lækker og juicy ud end de to førnævnte!
  Jeg blev faktisk en smule skuffet over deres burgere da vi var I Miami, jeg fik kun en som jeg synes var rigtig god, ellers var de en smule halvkedelige… men jeg kan også bedst lide dem med masser af grønt og knas!

  Glæder mig til at høre meget mere om jeres tur i NY, har jo slet ikke været grøn af misundelse… Glæder mig til at Lille Tristan bliver stor nok til at blive slæbt med “over there” 😉

  – Maj 😀

  • Lige præcis – jeg er heller ikke så meget til kød+bolle-løsningen – der må godt være lidt mere i burgeren 😉

 • Fedt med nogle anmeldelser på burger.
  Jeg har over det sidste år skrevet alle tips på min lille “Husk mens du er i New York”-liste og har faktisk også the shake shack på listen.
  Glæder mig til at læse mere om dit NYC besøg!

  • Jeg kan forestille mig, at den liste er ret lang, for der er godt nok mange ting, man kan foretage sig i New York 😀

   De kommende dage kommer der flere restaurantanmeldelser – stay tuned 🙂

 • Suk – hvor er jeg misundelig! Måske ikke så meget over de semi-triste burgere, men over at I lige har været en tur i NY! Jeg tvivler desværre stærkt på om jeg nogensinde kommer derover, men jeg glæder mig meget til at læse om jeres tur 🙂

  • Det er ellers et sted, hvor jeg tror, du ville hygge dig, så det synes jeg bestemt, du skal gøre på et tidspunkt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *