Jeg elsker Whole Foods

Indkøb i Whole FoodsNår jeg er i udlandet, skal jeg altid forbi et supermarked mindst én gang på turen. Både for at se hvad lokalbefolkningen køber, mens også for at madshoppe. De seneste par år har vi primært været på hotelferier, så der har ikke været det samme behov/muligheder for at lave maden selv, men det var der i New York, hvor vi havde lejet en lejlighed, der havde et lille køkken.

Nu ved jeg godt, at det måske er en anelse blasfemisk at lave sin egen mad i en madby som New York, men det er jeg ret ligeglad med 🙂  Det var dog også primært morgenmad og aftensnacks, vi købte ind til, og her var Whole Foods et oplagt valg. Whole Foods er en økologisk supermarkedskæde, som både har friske økologiske råvarer (lige fra grøntsager, frugt og juicer til oste, kød og fisk) og en række stande, hvor du kan købe frisklavede pizzaer, tærter og lignende lækkerier, som blot skal lunes, når du kommer hjem. Det var kærlighed ved første blik, og her får du en række snapshots af de skønne ting, vi købte der.

OstemadderMorgenmaden bestod primært af yoghurt med frugt og/eller müsli samt ostemadder. Det var selvfølgelig muligt at købe brød i Whole Foods, og så var der en dejlig stor stand med masser af oste – blandt andet en del lokale oste, som vi købte et lille udvalg af.

Ostemadder og bacon… se for eksempel denne smukke gouda med rød peber… den var så lækker… Vi købte også en rigtig god, æblerøget bacon, som blev stegt og guffet.

Yoghurt med mangoAbsolut en af favoritterne – vaniljeyoghurt med den sødeste, lækreste mango. Mmm!

YoghurterEt lille kig ind i køleskabet. Ja, vi kan godt lide at smage forskellige ting på ferien!

Blandede salaterWhole Foods har også en ret stor salatbar, som består af en masse grøntsager (som du selv kan kombinere) samt en række færdigblandede salater. Du tager en papæske og sammensætter så selv de salater, du vil have med dig, og den løsning brugte vi to af aftenerne.

SirloinDen ene aften blev salaterne kombineret med denne smukke og meget møre Sirloin steak, som blot blev krydret med lidt salt og ellers stegt i smør på en pande.

SalatFlere forskellige salater… udvalget skiftede fra dag til dag…

crabcakes… og den anden aften købte vi forskellige crabcakes (den ene er dog med rejer), som blev stegt og spist sammen med salaten.

små kagerLige præcis den aften ville vi dog også hygge lidt med noget kage, så vi valgte disse mini-udgaver (Manhattan Cheesecake med bærpynt, mango-cheesecake, cappucino-cheesecake og chokoladebrownie) hos Whole Foods, som kom med hjem.

DrikkevarerJeg plejer sjældent at drikke juice om morgenen – det sker primært på ferier – men den fik hele armen på denne ferie, hvor der var rigtig mange skønne juicer at vælge imellem. Den ovenstående med blåbær og brombær var ganske god, men det var de lokalt producerede Red Jacket-juicer (se første billede), som jeg endte med at købe flest gange.

Flere drikkevarerVi fik også prøvet en række af de økologiske sodavand, og de overraskede positivt. Jeg frygtede ellers, at de ville være alt for milde og kedelige, men de var generelt ret elegante og med behageligt afstemte smage. Selv ginger alen kunne jeg lide, og den type sodavand plejer jeg ellers at undgå!

Det var til gengæld sværere at finde en øl, vi begge kunne lide, for gemalen er mest til India pale ale, mens jeg er til mørke øl. Her havde gemalen en klar fordel, for amerikanerne er tilsyneladende ret glade for IPA-øl (det var stort set umuligt at finde lokale mørke øl), så det var mest gemalen, der nød øl-indkøbene 🙂

kålchips!Vi skulle naturligvis også prøvet en af de mere sære ting – nemlig grøntkålschips! Der var rigtig mange forskellige chips-typer (igen noget amerikanere er gode til), og da grønkål for alvor har hittet over there de sidste par år, så kunne man selvfølgelig også købe det som chips. Ovenstående pose var rasende dyr – og skal jeg være helt ærlig – heller ikke særlig god, selvom jeg kombinerede dem med den fantastisk lækre guacamole, som Whole Foods også fører. Hvis den guacamole kunne købes i danske supermarkeder, ville den stå på min indkøbsseddel hver uge! Chips

Udover de viste ting blev der også købt chokolader og en række andre ting, der skulle med hjem, men det vil jeg skrive om i et andet indlæg.

Whole Foods er ikke billig at handle i, og en amerikaner har da også fortalt mig, at supermarkedet er kendt som “Whole
Paycheck”, fordi det er så dyrt. Der er dog en række varer, som er lidt billigere i forhold til Danmark, og så er udvalget selvfølgelig også langt, langt bedre! Sådan et supermarked måtte godt ligge tæt på, hvor jeg bor…25 thoughts on “Jeg elsker Whole Foods”

 • Uh jeg vil ud at rejse med dig 🙂 Sådan rejser jeg nemlig også og jeg tager også gerne alt muligt med hjem fra rejser. Elsker det og kan faktisk godt blive lidt træt af at spise “ude” morgen, middag, aften og alle mellemmåltider 🙂

  • Vi burde egentlig have spist brunch på en café en af dagene, men vi nød simpelthen morgenerne i lejligheden i fulde drag! Her kunne vi planlægge i fred og ro, mens vi spiste morgenmad (og en af madkanalerne kørte på fjernsynet i baggrunden ;-))

  • Du skal så meget til USA på et tidspunkt! New York kan byde på rigtig mange spændende madoplevelser, men jeg kan forestille mig, at resten af landet også gemmer på mange andre ‘madperler’ 🙂

 • Hello Whole Foods-Fan-Collegue,
  Ja, hvis Whole Foods eksiterede her i Danmark på samme høje niveau, ville jeg handle der så meget, jeg overhovedet kunne få råd til og tilmed nedprioritre andre ting, hvis det skulle blive nødvendigt.
  Jeg har ikke været i New York (endnu); men hvert år ved denne tid er jeg to måneder i det sydlige Florida hos min datter, og når min pension bliver udbetalt i slutningen af en måned, styrter vi af sted. Danske kroner rækker jo trods alt ret langt på de kanter. Vi køber ind i lange baner, læssevis af grønsager og eventyrlig dejlig frugt, olier, mel, brød – og færdigretter og salater ikke mindst. Sidsnævnte synes jeg ikke, at jeg kan lave bedre selv, og jeg er da ellers ret god til det!
  Velbekomme
  Jytte
  http://www.danishknitdesign.com

  • Åh, det lyder skønt! God prioritering – og så kombineret med sol og varme i Florida… jeg kan ikke forestille mig en bedre måde at rejse på 🙂

 • Jeg elsker også Whole Foods! Var i New York for nogle år siden og nød godt af deres varme havregrød til morgenmad en del gange. Min kæreste og jeg planlægger en tur derover næste sommer og jeg vil derfor meget gerne vide hvor du har fundet den lejlighed i lejede? 🙂 Jeres tur lyder præcis som sådan en vi gerne vil have derover.

  • Vi bookede via http://www.airbnb.com, hvor en masse private stiller deres lejlighed til rådighed. Du kan som regel godt finde en udmærket lejlighed (på 30 kvm og over med eget bad og køkken) til mellem 800 og 1200 kr pr. nat – det var den prisramme, vi kiggede i, og der var mange muligheder. Vi var tæt på at leje en lejlighed lige ved Union Square (men endte med en anden). Her bagefter ærgrer det mig lidt, for den største Whole Foods ligger ved Union Square, så skal jeg til New York en anden gang, er dette område et af dem, vi vil prioritere højest 🙂

 • Åh, jeg er så meget på bølgelængde. Er netop kommet hjem fra San Francisco, hvor jeg opdagede skønne, skønne Whole Foods. Er kommet hjem med tasken proppet med olier, eddike og masser af andre fantastiske lækkerier. Og så boede vi lige ved siden af den ved Haight St, som hver dag kunne byde på lækre morgenbrød, oste, kaffe, osv. Fantastisk (men ja, meget dyr) kæde, som ikke kan anbefales nok til dem, der tager turen over atlanten.

  • Enig, det er en must-oplevelse for foodies! Oplagt sted at shoppe når man er i USA 🙂

 • Sikke et hyggeligt indlæg, og sikke meget lækkert mad (og drikkevarer). Kagerne ser bestemt heller ikke værst ud.
  Whole Foods lyder virkelig som et skønt sted, er sikker på jeg kunne bruge timer derinde – bare en tur i Brugsen kan tage mig tre kvarter B-)

  – Anne

  • Tro mig – jeg kunne sagtens bruge et par timer der! 😀
   Gemalen har heldigvis ret megen tålmodighed, så vi var der i lang tid, men jeg kunne snildt være blevet der i endnu længere tid…

 • Da jeg læste dit indlæg, kom jeg til at tænke på, da vi for et par år siden også var i New York og også boede i lejlighed. Vi spiste meget ude, men det bedste var næsten at proviantere i Whole Food eller det lokale deli-supermarked – og vi endte som regel med at spise hver sin middagsret – lige netop dét, som vi hver især havde lyst til…. Fantastisk by!

  • Ja, der er fin mulighed for at sammensætte sin egen menu – enten helt eller delvist lavet i butikken – hvis man ikke selv kan/vil i gang med potter og gryder. Det er helt sikkert et sted, jeg gerne handler ind igen, hvis/når jeg en dag kommer til USA igen.

 • Whole Foods er en af mine ynglings supermarkeder! Og ja, det er en lidt dyrere end andre supermarkeder i USA.
  Jeg bor i Californien, og vi har lige fået en lokal, men lille Whole Foods, og jeg elsker at komme der, jeg kan bruge laang tid på at handle der, også selvom jeg kun skal have få ting. Specielt elsker jeg deres vej-selv mel, for der kan jeg få rugmel, til en fornuftig pris, når jeg skal bage rugbrød 🙂
  Næste gang du kommer forbi New York, så skal du prøve at tage i Trader Joe’s (http://www.traderjoes.com/index.asp) det er et andet af mine ynglings supermarkeder, da det er så meget anderledes end alle de andre steder herovre 🙂
  Jeg har stadig til gode at komme til New York, jeg håber at manden på et tidspunkt skal derover og arbejde, så jeg kan tage ud og besøge ham der 🙂

 • Mums, nu får jeg lyst til at tage til NYC igen!
  Jeg elsker også Whole Foods. Du fik virkelig nogle lækre ting med hjem.
  De der små desserter er jo to die for!
  Gad der var så lækre supermarkeder her i DK!

 • I bought some kale chips last week and, like you, I was disappointed with the taste. I think it’s difficult to convey the fried and crispy texture when they’ve been sitting in a bag for a while.

  As far as beer, Americans do like their beer a lot lighter than most Europeans. I’m not an IPA person; I actually go for a more traditional lager like Yengling or Lynchburg Lager, but we do also have some good stouts produced by micro-breweries like 3Floyds.

  • That’s nice to know. I’ll ask the local beer store if they can manage to get these beers in stock 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *