Brombærtærte
Så er bloggen atter oppe at køre igen, og første opskrift er denne brombærtærte, jeg bagte sidste weekend. Lavet på egne brombær, mmm! Modtager du mit nyhedsbrev, så har du allerede fået opskriften, for nyhedsbrevsmodtagerne fik et sneak peak på tærten tidligere på ugen, mens jeg undersøgte mulighederne for at få bloggen op at køre på en anden server. Tilmeldingsboksen til nyhedsbrevet vender tilbage i løbet af denne weekend.
Men tilbage til den saftige brombærtærte, som selvfølgelig var en del af mit september-benspænd. Her skelede jeg til en gammel opskrift fra Netto-kogebogen ‘Bær’. Jeg skar dog ned på sukkeret i tærten, da jeg tænkte, den ville blive rigelig sød med marcipanen, og så brugte jeg hvid chokolade i kagen.
Saftig brombærtærte
ca. 8 personer
Dej:
2 dl hvedemel
50 g smør, stuetemperatur
60 g flormelis
1 æg
fintreven skal fra ½ øko-citron
Tærtefyld:
250 g brombær
100 g marcipan
100 g rørsukker
50 g smør
1 æg
½ dl hvedemel
100 g hvid chokolade
2-3 spsk mandler skåret i splitter
Start med at ælte mel, flormelis og smør sammen, inden du tilsætter citronskal og æg. Ælt det sammen til en ensartet dej og pak den ind i husholdningsfilm. Læg den på køl en times tid.
Smør en 20 cm bred springform med lidt smør. Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud, til den er stor nok til at beklæde springformens bund samt 4-5 cm af formens kant. Riv marcipanen og rør den sammen med rørsukker, smør, og og hvedemel. Vend chokoladen i og smør det ud over tærtebunden. Fordel brombærrene over det og drys til sidst med mandelsplitter.
Bag din brombærtærte i ovnen ved 170 grader i 45-50 minutter. Lad den køle af og spis så din brombærtærte, som den er – den ‘behøver’ ikke flødeskum eller creme fraiche, da den er ret saftig, men det er selvfølgelig helt op til dig.
Note: De søde og letsyrlige brombær komplimenterer den søde marcipanmasse ganske godt. Det er en lækker brombærtærte med masser af smag – en rigtig efterårstærte.
Hvor meget æg skal der i dejen?
1 æg 🙂