Æble-marcipan-tærte
Da jeg skulle finde på en dessert til kalvehjertemiddagen, tog jeg udgangspunkt i de ting, jeg havde på lager. Vi har for eksempel en hel del Belle de Boskoop-æbler, som jeg bør få brugt nogle flere af, så de var en oplagt råvare i desserten. Samtidig havde jeg købt marcipan på tilbud i december, som var fristende at inddrage i en tærte, og da jeg efter lidt research faldt over en opskrift hos Valdemarsro, hvor både æbler og marcipan indgik, så var valget klart – nu skulle der bages tærte!
Jeg justerede en række ting – erstattede noget af hvedemelet med lidt fuldkornskamut-hvedemel, undlod mælk, brugte æblesirup og ændrede på flere mål.
Æble-marcipan-tærte
ca. 8 personer
Dej:
100 g koldt smør
150 g hvedemel
2 spsk rørsukker
1 æg
Fyld:
2 Belle de Boskoop-æbler
300 g reven marcipan
4 små æg
1½ tsk kanel
4 spsk æblesirup
4 spsk hvedemel
Pynt: Ribsgelé og kanel
Skær smørret i tern og smuldr det i melet. Ælt æg og sukker i melet og saml dejen hurtigt – du skal ikke ælte i lang tid. Stil dejen på køl i en halv times tid og rul den derefter ud og beklæd et tærtefad med dejen. Prik tærtebunden med en gaffel. Bag tærtebunden i 10-15 minutter ved 175 grader. Imens river du marcipanen groft og rører den sammen med æg, æblesirup, hvedemel og kanel. Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Hæld maricpanmassen i den forbagte tærtebund og læg æblebådene oven på. Læg små stykker af ribsgelé oven på æblerne og bag tærten i ca. 30 minutter ved 175 grader. Når din æble-marcipan-tærte er bagt, drysses den med lidt kanel og serveres lun sammen med en god vaniljeis – Hansen Flødeis kan anbefales.
Note: Man går ikke fejl af kombinationen marcipan og æbler, og sådan en tærte er en god og klassisk efterårs- eller vinterdessert.
Orv, sikke en lækker æbletærte. Den vil jeg lave, men erstatte æblesiruppen med ahorn 😛
Er det mig der ikke er godt nok med, eller har du ikke løftet sløret for februars benspænd endnu? *nysgerrig*
Det er i orden! 😛
Niks, det har jeg ikke. Jeg tror, jeg vil trække spændingen lidt endnu… 😉
Er månedens benspænd SVESKER?
Niks – og heller ikke svensker 😉
jeg er så sulten, og klokken er 1.14! Jeg overvejer alligevel at gå ud og bage …..
… endte du så i køkkenet? 🙂
Det lyder vel nok lækkert – en rigtig fin dessert at give sine gæster!
Ja, det er en klassisk måde at bruge æbler på – og en af de bedste i øvrigt 🙂
Ser altså mums ud, og så med marcipan, så bliver det vist ikke bedre !!!
Hyggehygge
Marianne
Tusind tak, jeg synes også, at æbler og marcipan klæder hinanden så godt 🙂
iiih, hvor er du styg !!!! NU er det da vist min tur til at tage bidder af bloggen !
…. HAPS…..
….
…………………………….HAPS!!………………..
…. haps, haps!!!………………
……………
….
og der var ikke mere tærte tilbage – woops!
… håber ikke du fik ondt i tænderne af det stykke, jeg puttede i fryseren først 😀
Jeg bagte den tærte forrige søndag og den er bare så lækker. Især med en god fed creme fraiche til… mmmmm
Vi endte med vaniljeis denne gang, men det er nu også godt. Det er en dejlig saftig tærte 🙂
Uhmm, den ser vel nok lækker ud, den æbletærte 🙂
Mange hilsner
Birthe
Tusind tak 🙂
Æbler & marcipan er også godt i muffins!
Den ser lækker ud med gele på, dén tærte … mums … det har jeg ellers kun brugt til tærter med bær – det skal jeg huske at prøve næste gang.
Hvis du har svært ved at få brugt dine æbler, så kog en grød, og top enten din havregrød i hverdagen med lidt luksus eller smæk en gammeldags æblekage sammen næste weekend. (Jeg har en nyfortolket udgave på La Cucina Nada med sprød og nordisk “rasp”).
Knus Nada
Æblegrød får jeg ikke spist og gammeldags æblekage synes jeg ikke så godt om, så jeg plejer gerne at bruge æblerne i salater eller til æblesirup 🙂
Æbler, marcipan og kanel, der er bare en super kombination, man aldrig går galt i byen med, for det smager bare vildt godt. Glæder mig til at se afsløringen af benspændet.
Afsløringen kommer lidt senere i aften… *trommehvirvel* 😀