Økologisk bager og området ved den botaniske have

Om lørdagen ville vi på et par museer, der ligger i samme område som den botaniske have, og vi fandt derfor en økologisk bager 50-100 meter fra indgangen til haven, så vi kunne supplere morgenmadsfrugten. Der var mange lokale, hvilket jo plejer at være et godt tegn, og bagværket var også helt i orden.

Normalt er jeg ikke så meget til croissanter, men franskmændene forstår at lave dem, så fuglene synger, og disse var fnuglette, sprøde og superdelikate.

Jeg kunne ikke stå for disse mini beignets, som var ca. på størrelse med en æbleskive. Smagen minder lidt om en berliner.

Og så fik vi hver et lille brød på størrelse med en buttet gulerod. Mit var med rosiner og hasselnødder, mens gemalens brød var med figner.

Området ved den botaniske have er ret stort og oplagt til at gå eller løbe lange ture, og vi mødte da også flere friske morgenjoggere. Der ligger blandt andet en zoologisk have, men det var nu et par museer, der trak i os.

Jeg holder meget af naturhistoriske museer, og da vi sin tid var i London, kunne gemalen dårligt hive mig væk fra dinosaur- og mineraludstillingerne. Derfor tror jeg også, at han i sit stille sind var lettet over, at mineraludstillingen i Paris pt. er under ombygning, så den del var lukket.

Vi gik i stedet over til evolutionsudstillingen, men her må jeg desværre sige, at jeg blev skuffet. Museet i sig selv var smukt opbygget, men fornøjelsen var ret begrænset, eftersom 95% af skiltene kun var på fransk! Franskmændene har godt i mange år været beskyldt for ikke at være særlig åbne og servicemindede over for turister, men jeg havde nu indtryk af, at det havde forbedret sig en del. Åbenbart gjaldt det ikke museumsverdenen. Så jeg var ikke særlig tilfreds, da vi kort tid efter gik derfra. Museet skal dog have ros for, at deres særudstilling om edderkopper lå afsides og ikke i direkte forlængelse af den faste udstilling – så kunne jeg pænt gå uden om den.

Næ, så var der meget mere at komme efter i den palætologiske udstilling, som en dinosaur-elsker som jeg slet ikke kunne stå for! Her lå informationsniveauet også på et lille sted, men her betød det ikke særlig meget, for vi kunne sagtens bruge masser af tid på at gå og kigge på de mange montre.

… ok, I slipper for flere skeletbilleder. Jeg har ellers en ret stor bunke og var fristet til at lave et helt galleri, men jeg tror, en del af jer gerne vil slippe for at se resten – der er nogle horrible ting imellem. Men det er et spændende museum, hvis du interesserer dig for dyrenes udvikling.10 thoughts on “Økologisk bager og området ved den botaniske have”

 • Ved du om man kan købe macarons i lufthavnen i Paris?
  Jeg overvejer nemlig meget at tage til Paris, og jeg vil så gerne have et par macarons med hjem, så min mor kan smage Ladurées, men jeg har desværre hørt, at de ikke er så gode dagen efter…

  • Det kan du godt – i området INDEN du tjekker ind! Den fejl begik vi, for jeg ville gerne købe en pakke med hjem, og vi troede (lidt naivt), at der også ville være en lang række butikker i venteområdet, men det var der ikke i den del af lufthavnen, som vi skulle til – ret surt.

 • Jeg er imponeret over alt det, I nåede at opleve! Det er spændende at læse om – tak fordi du deler med os herude! Jeg var selv i Botanisk Have i går, og derfor var det ekstra sjovt at læse, at det var du for nylig, men i Paris 🙂

  • Jeg bliver faktisk også lidt forpustet, når jeg skriver om det, for der er – tro det eller ej – også ting, som jeg udelader, fordi det ellers ville blive for omfattende 😀

  • Helt enig – det er efterhånden blevet en tradition at indtage mindst et gyldent horn, når vi besøger landet – de er virkelig lækre 🙂

 • Paris lufthavn (CDG) er virkelig IKKE imponerende! Der er gået noget helt galt her. Men piske har ret, der er en enkelt Fine Food Shop INDEN man går igennem sikkerheden. Efter sikkerheden er der plastik stole og en cola automat.

  • Ja, det er virkelig ikke et særligt inspirerende område, og vi tog derud i ekstra god tid, så jeg var glad for, at jeg havde to bøger til flyturen hjem 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *