Svampetærte
I dag har vi fået en god og smagfuld svampetærte. I bedste køkkenprogram-stil var den lavet på forhånd, da jeg ynder at lave onsdagens aftensmad dagen før, eftersom jeg ofte træner om onsdagen. Gemalen lavede så en dejlig krydret ratatouille til, så det endte med at blive ren vegetar – men det gør nu ikke noget.
Opskriften er inspireret af ‘Tænd på tærter…’, men jeg endte med at bruge lidt færre svampe (ellers var der dårligt plads i mit fad), ligesom jeg også justerede lidt på dejen. I den oprindelige opskrift bruger man også salte citroner, men det havde jeg ikke.
Svampetærte
4 personer
Dej:
120 g hvedemel
80 g speltmel
100 g smør
1 tsk salt
70 g revet gouda ost
1 æg
lidt cayennepeber
Fyld:
250 g svampemix, friske
250 g champignon
lidt olivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk timian
Æggemasse:
2 æg
3 dl madfløde
1 spsk maizena
salt
Smørret smuldres i melet, og alle ingredienser til dejen æltes hurtigt sammen. Beklæd et tærtefad med dejen, prik den et par gange med en gaffel og bag den i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Rist alle typer svampe på en pande i lidt olivenolie. Tilsæt presset hvidløg, og tag derefter panden af komfuret og tilsæt timian til retten. Pisk alle ingredienser til æggemassen sammen. Fordel svampefyldet på den forbagte tærtebund, overhæld det med æggemassen og bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Note: Lækker svampetærte som gør sig fint både som hovedret og som tilbehør. En anden gang kunne jeg godt finde på at putte flere krydderier i eller måske nogle mere kraftigt smagende svampe, men den er altså også god i denne version.
Tjek også denne tærte med svampe.
Den tærte ser lækker ud, og en god ratatouille, kan man næsten altid spise.
Knus
Vibeke
Uhhmmm, svampe og timian er en forrygende kombination :))
Det ser dejligt ud – jeg tror jeg vil kopiere en af dagene
uuuhhhmmm svampe og tærte. God kombi!
Din opskrift ser rigtig lækker ud – god idé med speltmelet og goudaen i dejen!
Mmm, den ser god ud! 🙂 Jeg kan godt lide at have en vegetar dag af og til og ratatouille er altid godt……
Mange hilsner
Birthe
Er blevet helt vild med taerter igen, nok fordi man kan koebe den her faerdiglavede dej til bunden. Maaske ikke saa godt som hjemmelavede bund, men jeg synes det er lettere og de bliver gode. Har lavet baade med groentsager og med bacon, maa proeve med svampe ogsaa.
Se det er en tærte efter min smag. Elkser alt med svampe i. Lidt af et krav til en ingrediens – salte citroner??? Har jeg aldrig hørt om!!! KNUS
Vibeke – det var også en rigtig god kombination – og tærten smagte også godt i dag 🙂
Annettes – helt enig – og så har jeg åbenbart en eller anden fetisch med timian for tiden 🙂
Signe – mange tak. Håber du kan lide den 🙂
Zette – jeps! 🙂
Madame – det gav også lige lidt ekstra til tærten – mmm 🙂
NYBH – vi var også glade for den 🙂 En vegetardag er altid god – selvom jeg nu godt kan lide kød. Har prøvet mange spændende vegetarretter de seneste år, da en af mine venner er vegetar 🙂
Lene – det er helt klart også noget lettere og hurtigere end de tærtedeje, som skal stå og hvile og forbage osv.
Tina – hehe, jeg har flere gange overvejet at lave saltede citroner, da jeg elsker citrusfrugter, men jeg har ikke fået det gjort endnu. Det havde ellers været fikst, når der nu for en gangs skyld er en opskrift, hvor det skal bruges i 😀
Det er bare et skønt februartema, du har! ELSKER TÆRTER!
Hanne – mange tak! Håber du også vil sætte pris på dem, jeg pønser på at lave i weekenden 😉
Den svampetærte er bare så velkommen hos mig, jeg elsker svampe.
MollyMy – den var også rigtig god! Da jeg var barn, kunne jeg ikke lide svampe, men det er jeg da glad for har ændret sig, for de smager jo godt 🙂