Restaurant Tagomago
Vi har netop holdt ferie i Madrid, og her spiste vi blandt andet på Restaurant Tagomago. Det var et sted, vi faldt over, da vi skulle finde et frokoststed efter vores besøg på kunstmuseet Reina Sofia.
Tagomago har en tastning menu med fem små forretter, en valgfri hovedret samt tre små desserter, og hele herligheden koster 19.95 euro. Det kunne vi naturligvis ikke stå for!
Vi lagde ud med to små hapsere, der var en del af de fem forretter. Her var ‘falske’ niguiris med pære og fois gras, hvis smag var overraskende balanceret og havde en fin sødme uden at det blev vammelt. Forrest ses kroketter, som var fyldt med saftigt andekød. Enkle men fine.
Tredje ret bestod af en sprød majspandekage med tempurastegte rejer, avokado, kimchi mayo samt små stykker stegt skinke. Temmelig uartig og kaloriefyldig ret. Heldigvis gav avokadoen lidt friskhed, og når serveringen ikke er større, så blev det ikke for voldsomt.
Fjerde forret havde jeg set ekstra frem til, for jeg elsker blæksprutte. Og den lille servering bestod af grillet blæksprutte i kartoffel-aioli med paprikaolie. Udmærket forret men lidt svær at spise, når den var placeret i et smalt glas.
Femte og sidste forret var en slags fladbrød toppet med iberian pork, karamelliseret sauce og masser af ost. Og ja, den smagte cirka lige så syndig som den ser ud!
Til hovedret kunne man vælge mellem en række retter, og her valgte vi begge Iberian ribs. Det kom vi ikke til at fortryde, for selvom pomfritterne var få og virkelig kedelige, så var de grillede ribs så møre, at de næsten faldt fra hinanden, når man blinkede med øjnene! Og så var de så saftige, at vi ikke savnede dip til fritterne. Uijh, lækre ribs!
Nu kom vi til desserterne, og det var egentlig ikke fordi, at vi havde så megen appetit tilbage, men heldigvis var de små. Desværre viste det sig også, at desserterne var menuens absolut svageste led. Vi fik hver et lille shotglas med hvid chokoladecreme og mangosirup, og den var ok uden rigtig at markere sig. Anden dessert var et stykke tærte til deling. Her kunne man vælge mellem forskellige, og jeg valgte lime pie. Desværre var den både kedelig og næsten syntetisk i smagen. Yrk.
Tredje og sidste dessert bestod af mango cannelloni med yoghurtcreme og bananstykker i sirup. Og selvom konsistensen var meget den samme, og de øvrige ingredienser ikke rigtig kunne konkurrere med den tydelige mangosmag, så var det klart den bedste af desserterne.
Prisen kan man ikke klage over på Tagomago – det var virkelig mange forskellige retter til hvad, der svarer til 150 danske kroner. Og de fleste forretter samt hovedretten var ganske gode. Desværre trak desserterne ned i oplevelsen, og der var et par kiksere andre steder i menuen, så vi var ikke helt oppe at ringe over spiseoplevelsen.
Betjeningen var noget svingende men ok. Især den sidste tjener gjorde det godt.
Jeg ender på fire stjerner til Tagomago.
Jeg skal til Madrid på konference om 3 uger, så alle dine Madrid tips er guld værd, selv om der ikke er meget fritid og vi vist skal være i absolut udkanten
Jeg kan supplere med, at vi havde en dejlig gåtur i Retiroparken, og at Reina Sofia er et glimrende (omend lidt uoverskueligt) kunstmuseum. Restauranter er generelt væsentlig billigere i Madrid (sammenlignet m DK).