Oktober: Nødder
Oktober måneds benspænd er dedikeret nødder i alskens former og størrelser. Det er en af de få råvarer, som ikke er så tæt knyttet til en bestemt årstid og derfor noget, jeg spiser året rundt.
… og så er det alligevel en sandhed med modifikationer, for skal du have fat i friske nødder, så er det i forbindelse med det tidlige efterår.
Nødder kan bruges både i det søde og i det salte køkken. Jeg bruger oftest nødder til pestoer eller i salater, men de er også rigtig gode i brød, boller og kager.
Jeg har samlet lidt inspiration til opskrifter med nødder i herunder.
Hvad foretrækker du at bruge nødder til?
Røgede mandler
Portvinsmarinerede valnødder
Verdens bedste basilikumpesto
Grønkålspesto
Rugbrød med hasselnødder og lakridsrod
Grovboller med hasselnødder
Powergrød med rosiner, kokos og nødder
Svampesalat med hindbær og hasselnødder
Selleripostej med kartofler og hasselnødder
Kyllinge-karryret med bananer og jordnødder
Blommemarmelade med valnødder
Pekannøddetærte
Chokolade-cupcakes med macadamia-nødder, vaniljeflødeostecreme og blåbærstøv
Mascarponekage med nougat og syltede nødder
Vaniljeis med brownie og sukkerristede valnødder
Spændende!
Jeg bruger mest nødder som snack (uhm udblødte, ristede valnødder) og som topping på morgenmad og salater. Har aldrig været så vild med nødder i kager og brød, men der er undtagelser og måske skal mine smagsløg bare vænne sig lidt til det.
Jeg kan i hvert fald anbefale nødder i kager og brød – synes det giver et godt touch til smagen og samtidig lidt at ‘bide i’ 🙂
Jeg er også vild med nødder i kager, brød og som snack. Sad faktisk sidste weekend og overvejede hvordan man kunne anvende nødder noget mere i maden. Normalt er det jo bare drysset over wok- eller gryderetter.
Så håber jeg, at jeg kan inspirere – har i hvert fald et par sjove ting på listen over ting, jeg håber på at prøve i denne måned 🙂
Det glæder jeg mig til at følge med i. Jeg bruger nødder til mange ting: snack, i kager – især raw food brownies og daddelkugler, til nøddemælk og nogle gange som topping på salater eller en gryderet.
Har du set Jane Faerber, der udbløder valnødder, så de bliver meget mildere i smagen (og i øvrigt lettere for kroppen at optage)? Jeg har ikke selv prøvet det endnu, men det lyder ret smart. 🙂
Jeg tænkte også straks på nøddemælk til mit benspænd, da jeg surfede på din blog den anden dag 🙂
Jeg så godt Janes tip med at udbløde valnødder. Jeg overvejer at prøve det, selvom jeg nu godt kan lide den letbitre smag 🙂
Ihh det glæder jeg mig til at følge –
har været dig utro hele september måned, da jeg ikke har en microovn 😉
Jeg synes netop at friske nødder er en ret så anderledes oplevelse end de tørrede, f eks friske hasselnødder, der har en distinkt nøddesmag, og er langt mere velegnet i det salte køkken end de tørre. Dem må du ud og plukke nogle af.
Har I et nøddetræ i haven egentlig?
Jeg bruger nødder til rigtig meget: ovenpå morgenmaden, i mine müeslier, på desserter, i desserter, i bagværk, på bagværk, blot som snack. Jeg rister dem med olie og krydderier – min nyeste dille er røget paprika!, og i honning. De kommer i salater, i pestoer, i chutney.
Glæder mig til yderligere inspiration!
– Måske du skal have det med afgiften på nødder med for resten?!
Kh La Cucina NADA
Hvad har du!? 😀
Jeg håber på at komme forbi et sted med friske nødder, men jeg er ikke sikker på, at jeg når det. Nu må vi se. Vi har ikke selv et nøddetræ.
Hvad tænker du på mht. afgiften på nødder?