Nordlund Vingård

Nordlund Vingård

Jeg fortsætter historien om danske vingårde, og denne gang er vi nået til Hvidovre – nærmere bestemt Nordlund Vingård. Vingården hed tidligere Dansk Vincenter og blev grundlagt helt tilbage i 1999. Den skiftede hænder i 2015, hvor den nuværende ejer, Miriam, overtog vingården og valgte at omlægge til økologisk drift. Nordlund Vingård er dermed en af de få økologiske vingårde herhjemme.

Det er så snedigt, at man kan bestille en rundvisning samt smagning på vingårdens hjemmeside, og det gjorde vi naturligvis. Godt nok er vinstokkene ikke sprunget ud i april måned, så billederne er ikke lige så frodige som i indlæggene fra Guldbæk og Tusen Vin, men vejret var til gengæld fantastisk.

Nordlund Vingård råder over 3 hektar, hvor der er plantet 8.000 vinstokke med Solaris, Rondo, Castel, Regent og Leon Millot. Heraf er ca. seks vinrækker udlejet til private, så drømmer du om at blive vinbonde, så kan du leje dig ind hos Nordlund Vingård og høste dine egne druer.

Vi lagde ud med en lækker hvidvin i drivhuset, inden vi fortsatte ud i markerne.

nordlund vingård, vinsmagning, dansk vin,

Miriam er en fantastisk foredragsholder, og hun fortalte passioneret og ærligt om, hvordan det er at drive en vingård i Danmark. Der er mange udfordringer – ikke kun det svingende sommervejr – men der er kommet større fokus på dansk vin de senere år, og kvaliteten hos Nordlund Vingård viser også, at der efterhånden er en del danske vinproducenter, der tager vindyrkningen meget seriøst.

Vi smagte en meget velduftende rosévin, inden turen gik til indendørsfaciliteterne.

På rundvisningen kan du også se produktionslokalerne, inden turen slutter i vinkælderen, hvor vi blev budt på rødvin. Vi smagte to forskellige rødvine, og især den første imponerede. Danmark er ikke det bedste land at producere rødvin i (med de vinsorter, der er tilgængelig nu), men her var en rødvin, der faktisk klarede sig ganske godt. En lidt spinkel og frisk sag, som vil gøre sig godt om sommeren.

Hvis du gerne vil blive klogere på, hvordan det er at drive en dansk vingård og samtidig smage et lille udvalg, så kan jeg varmt anbefale at tage forbi Nordlund Vingård. Det er meget let at booke via deres hjemmeside.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *