Morgenmad i Stockholm

Morgenmad i Stockholm

I sidste uge fik jeg mulighed for at prøve flere cafeer og bagerier, da jeg skulle finde morgenmad i Stockholm. Gemalen og jeg snuppede nemlig lyntoget til Nordens Venedig, som Stockholm rask væk kaldes, men der er også noget om snakken. Stockholm er en af de smukkeste og hyggeligste storbyer, jeg har besøgt, så det var dejligt at være tilbage.

Vi overnattede på hotel og kunne naturligvis bare have spist der … for en kuvertpris på 125 kr. Og det er ganske enkelt for dyrt, for – og nu kommer der lige lidt brok – hotelmorgenmad er som regel utrolig ringe og intetsigende. Mange steder består udvalget af brød fra frost, skiveost fra pakker, overstegt bacon og pølser samt æg, der er stegt/bagt så meget, at de ikke er scrambled men omdannet til en tyk æggekage. Det gider jeg ganske enkelt ikke at betale for.

Så de seneste gange, vi har besøgt storbyer, har vi i stedet spist morgenmad på cafeer og bagerier i nærheden af hotellet. I Madrid og Berlin kunne vi sagtens finde fremragende morgenmadsløsninger, der var noget billigere end hotellets morgenmadsbuffet. Det var ikke lige så let at finde billig morgenmad i Stockholm, men vi fandt dog nogle udmærkede steder tæt på hovedbanegården, hvor vores hotel også lå.

Bröd & Salt

Du skal ikke bevæge dig særlig langt i centrum af Stockholm, før du er stødt på mindst et par Bröd & Salt-cafeer. Vi endte med at spise på en den første og den sidste dag. Den første morgen skulle vi rigtig flotte os og fik både yoghurt med granola, frugtkompot og ahornsirup samt tykke pandekager med jordbærsyltetøj og flødeskum. Begge anretninger smagte aldeles fremragende og var supermættende! Nu endte vi så også med at gå 20 km den dag, så det var godt, vi havde lidt energi at brænde af. Jeg fik også en islatte, men den var til gengæld så vandet og kedelig, at den var næsten udrikkelig.

Da vi skulle med toget lidt over kl. 8 om morgenen om søndagen, hvor der ikke var åbent særlig mange steder, endte vi med at snuppe en lun briochebolle med æg og bacon på hovedbanegårdens Bröd & Salt. Her havde de desværre ikke yoghurt-serveringen på menuen, som vi ellers havde mest lyst til. Vi kunne dog købe et par sandwiches med til togturen.

Tip – der ligger også en COOP, der åbner tidligt på hovedbanegården, hvis du gerne vil proviantere, inden du skal med toget.

Pom & Flora

På andendagen gik vi lidt nordpå for at spise morgenmad på Pom & Flora. Det er en ret populær café, men vi fik heldigvis bord. Pom & Flora har et menukort med en fin bredde, hvor der blandt andet er flere typer grød og yoghurt-serveringer men også lidt søde sager samt flere salte brunch-anretninger.

Jeg holdt mig til en ‘Italian Eggs’, der bestod af at stykke focaccia med burrata, hot sauce, semitørrede tomater, basilikum og valnødder – samt et glas dagens juice til. Og det var en dejlig saftig sag med masser af smagsnuancer.

Gemalen prøvede deres yoghurt med granola-servering, som også var et hit, mens ostecroissanten omvendt var ret ligegyldig.

morgenmad i Stockholm, morgenmad, brunch, stora bageriet

Stora Bageriet

Vi skulle på sejltur på Skærgården den formiddag, hvor der var flottest vejr (24 grader og sol hele dagen), så vi kiggede forbi Store Bageriet, der ligger tæt på kajen. Bageriet har borde både indenfor og udenfor, og det var ganske velbesøgt. Vi morede os lidt over, at de blandt andet har en morgenmadsservering, de kalder ‘Danish Breakfast’, som består af brød, smør, Arla Unika ost samt marmelade. Hånden på hjertet overvejede jeg da også den anretning, da jeg elsker brød og ost om morgenen. Jeg endte dog i stedet med en skål yoghurt med jordbærkompot og granola samt en grovbolle med smør, skinke og ost. OG et glas blåbærsaft, for det skal man endelig huske at få, når man er i Sverige. Det smagte skønt – og det gjorde den kop cappuccino, som jeg sluttede af med, i øvrigt også.

Der var mange fristelser hos Stora Bageriet – både af salte og søde sager – og vi endte da også med at købe en kardemommebolle med til sejlturen.4 thoughts on “Morgenmad i Stockholm”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *