Monaco

Monaco

Om mandagen tog vi til Monaco. Jeg havde en forventning om, at det var et flot og fascinerende sted, men jeg må indrømme, at jeg blev noget overrasket. Fyrstedømmet er ret småt – der er lidt over 30.000 registrerede borgere, og det fylder omkring 2 kvadratkilometer. Det betyder, at de fleste bor i små lejligheder, og byen er derfor skæmmet af store boligkomplekser bygget i 1970’erne. Det var sikkert pænt dengang – men det er det godt nok ikke i dag! Det siges dog, at den nye bydel er noget kønnere end den del af byen, vi så, men vi var alligevel noget skuffede over, at der ikke var mere ‘star-quality’ over byen.

View ud over MonacoHavneområdet var dog meget flot. Der lå de mest sindssygt overdådige lystyachts, som bar præg af den ‘se-mig-kultur’, som vi forbandt Monaco med. Bevares – vi så da også flere meget lækre biler, men det var ikke meget forskellig fra hvad man kan forvente i for eksempel Cannes-området.

Vejret i Monaco var ikke så godt, som vi havde håbet på. Vi fik godt nok lidt skyer i løbet af dagen, men til gengæld var luftfugtigheden noget højere, så varmen var meget trykkende.

små fiskDer er flere dyrelivs-interesserede i vennegruppen – inklusiv os selv – så da vi havde læst om Musée Océanographique, som er et museum og akvarium i ét, måtte vi straks besøge det. Udfra hvad vi havde læst på forhånd er Monaco meget stolt af museet, så vi var spændt på, om det nu også var så fantastisk.

Akvariet fyldte hele kælderetagen og indeholdt 90 bassiner med 250 fiskearter i. Det var tydeligt, at det ikke er helt nyt, men det var alligevel interessant – blandt andet var der flere arter, jeg ikke havde set i andre akvarier, vi har været i de senere år, og så koralsamlingen noget helt særligt, da det er lykkedes for dem at avle mange koralarter i akvarierne.

Jeg var også meget betaget af måden, de viste fladfiskene på – man kunne komme helt tæt på og se, hvordan de gemte sig under lidt sand. Det kunne jeg godt stå og kigge på i lang tid!

dykkerUdover akvariet var der to etager med udstillinger af de ekspeditioner, som blandt andet Jacques Cousteau var involveret i. Der var masser af montre med udstoppede dyr eller dyreskeletter, ligesom der var en hel afdeling omkring dyrelivet ved Nordpolen og de ekspeditioner, der er foretaget i området.

Af de lidt mere kuriøse genstande var det dykkerudstyr, som blev brugt førhen. Det ligner dog mere noget fra en sær fremtidsfilm.

Efter akvarie- og museumsbesøget fandt vi et lille spisested, Restaurant Saint-Nicolas, hvor vi bestilte frokost. Jeg fik en vegetarpizza, som var temmelig syndig mht. kalorieindhold, men som smagte ganske glimrende!

Inden vi vendte næsen hjemad, gik vi et smut forbi havnen og så på kæmpe lystyachts, som sandsynligvis kostede mere, end jeg overhovedet kan forestille mig!

pizzaSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *