Mixed sabzi

Mixed sabzi

Mixed sabzi er en grøntsagsret (sabzi betyder grøntsager på urdu), som blandt andet findes i det indiske køkken. Og den skulle jeg selvfølgelig lave i forbindelse med mit indiske benspænd.

Jeg skelede først til kogebogen ‘Dhaba Walla’ og kiggede derefter også på flere opskrifter på nettet, inden jeg lavede nedenstående sammensætning. Du kan dog sagtens skifte nogle af grøntsagerne ud med andre eller ændre forholdene mellem de enkelte grøntsagstyper.

Mixed sabzi

ca. 4 personer

½ mellemstort blomkål
2 mellemstore kartofler
2 mellemstore gulerødder
150 g frosne grønne bønner
1 rød peberfrugt
1 mellemstor aubergine
olie til stegning

Curry:
1 mellemstort løg, hakket
2 spsk frisk koriander
olie til stegning
½ spsk stødt spidskommen
½ spsk sød paprika
½ spsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødte nelliker
1 tsk stødt kardemomme
2 fed hvidløg, pressede
½ dåse flåede tomater
½ dl smuttede mandler, der blendes til fint mel – eller brug mandelmel
1-1½ dl vand
½-1 dl kokosmælk
salt

Skær kartofler og gulerødder i små tern og bræk blomkålen op i små buketter. Skær også peberfrugten og auberginen i tern og hak de grønne bønner groft.

Hæld olie på en stor, dyb pande og steg grøntsagerne ved mediumvarme i ti minutter.

Imens grøntsagerne steger, hælder du olie i en stor gryde og svitser de hakkede løgtern i et par minutter. Tilsæt de tørre krydderier samt hvidløg og steg et par minutter. Tilsæt tomater og mandelmel og rør det godt sammen. Tilsæt derefter vand og kokosmælk og vend grøntsagerne i saucen. Læg låg på gryden og lad det simre i 10-15 minutter, indtil grøntsagerne er så møre, som du ønsker dem. Smag til med salt.

Mixed sabzi kan kombineres med naanbrød eller kogte ris – og selvfølgelig frisk koriander, hvis du har lyst.

Note: Mixed sabzi kræver en del forberedelser, da der skal snittes en del grøntsager, ligesom der bruges mange forskellige ingredienser. Men jeg synes bestemt, at den er det værd – og så har retten også den fordel, at den sagtens kan holde sig flere dage i køleskab. Så der var hurtig aftensmad et par dage senere 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *