Marts: Gæring og fermentering

kvas, russisk, drik, rugbrød, rørsukker, gær, citroner, rosinerDet er tid til at præsentere marts måneds benspænd, og det er… gæring/fermentering! Det er et benspænd, jeg flere gange har overvejet at kaste mig over, men som jeg dog også har været lidt betænkelig ved. Især i forbindelse med fermentering, hvor man skal være lidt påpasselig, da fermentering kan udvikle uheldige bakterier… men nu vover jeg altså pelsen.

Jeg har ikke eksperimenteret så meget med disse tilberedningsmetoder, så jeg vil starte forsigtigt. Samtidig har jeg ret travlt for tiden, så der er desværre ikke tid til lige så mange benspændsretter i denne måned, men jeg prøver at nå lidt forskellige ting, og ellers kan det jo være, at benspændet strækker sig et stykke ind i april.

Jeg har et par ideer eller tre i ærmet, men hvis du har ideer til, hvad jeg bør prøve at lave, så smid gerne en kommentar.

10 thoughts on “Marts: Gæring og fermentering

  1. Du skal helt klart lave kombucha (fermenteret the). Meld dig ind i den fantastiske Facebook gruppe ‘Kefir og Kombucha DK’ og få en gratis svamp:-)

    • Tusind tak for tippet! Jeg er ikke sikker på, at jeg kan nå det, men det er klart værd at overveje 🙂

  2. Pingback: Hjemmelavet kimchi - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  3. Pingback: Surdej uden gær - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  4. Pingback: Hjemmelavet sauerkraut - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  5. Pingback: April: Klassikere i ny fortolkning - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *