Marts: Friteret
Benspændet for marts måned hører absolut ikke til den sunde slags, men man jo spise små portioner af det og lave det knapt så hyppigt, som jeg vil gøre i denne måned. Jeg har nemlig tænkt mig at eksperimentere med friteret mad – eller friturestegt mad som det også kaldes.
Da jeg havde texansk benspænd, opdagede jeg, at man i Sydstaterne frituresteger alt – og jeg mener alt! Jeg prøvede i den forbindelse at lave friturestegt fasan, friterede avokadoer og friterede syltede agurker (det smager bedre end det lyder). Ja, jeg fik såmænd også prøvet en enkelt friteret dessert – funnel cakes.
Her i marts vil jeg så lege videre med denne tilberedningsform. Den er jo ikke bare koncentreret om Sydstaterne men findes også i det asiatiske køkken, så jeg håber på at komme bredt omkring med dette benspænd. Det kan selvfølgelig være, at jeg bare begynder at friturestege alt i køleskabet for at finde ud, om der faktisk er ting, man ikke kan fritere… 😉
Her er lidt inspiration andre friterede retter, jeg har lavet gennem tiden:
Friteret feta
Stort friteret løg – blooming onion
Friturestegte løgringe
Friterede asparges
Friturestegt pasta
Friterede blæksprutter
Belgiske fritter
Sprødstegte fennikelfritter
Friterede hyldeblomstklaser
Churros med kanelsukker
Som eksperiment legede jeg med friteret bearnaise kugler, for nogle år siden 🙂
Så skar man den friterede kugle op og ud væltede saucen
Det lyder som et utrolig spændende eksperiment! Frøs du saucen ned i kugleform, inden du dækkede den med dej og friterede den?
Uha 😀 Glæder mig til at læse om hvad du kommer til at finde på i løbet af måneden 😀 Friturestegning i madlavning kan være utroligt lækkert. 😀
Kan varmt anbefale Samosas som er en fars i filo-dej, hvor man i stor grad kan variere med hvad der kommer i farsen. 😀
Mmm samosas! Ja, det kan det nemlig – bare man ikke får for meget på én gang (men sådan er det jo med alt ;-))
Åh, lækkert. Som bud, stemmer jeg for en friteret ostedessert m. tilbehør og en friteret, salt ostesnack med dip, kære Piske. Især hvis du bringer ud 😀
– Anne
Hehehe! Jeg er bange for, at det når at blive koldt, når det skal til den anden ende af landet 🙂 Men bestemt gode forslag, tak 🙂
Elsker alt det er friteret så det må være yndlingsbenspændet! Marts bliver en god måned.
Håber jeg kan finde på noget spændende. Jeg kommer nok lidt sent i gang med retterne, men til gengæld er der så påskeferie senere på måneden, og så er der god tid til madeksperimenter 🙂
uhuuu hvor uartigt – jeg følger lige med da 🙂
Det er det nemlig – og det skal der jo også være plads til 😛